ବନ୍ଧା କୋବିରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ଆଚାର

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ବନ୍ଧାକୋବି ଗୋଟିଏ, ତେନ୍ତୁଳି, ଲୁଣ, ହଳଦୀ, ସୋରିଷ, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ, ମେଥି, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ଓ ହେଙ୍ଗୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ବନ୍ଧା କୋବିର ୩/୪ଟି ପତ୍ର କାଢ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଗୁଡ଼ିକୁ ବ୍ୟବହାର ହେବ ନାହିଁ। ଏବେ କୋବିକୁ ଚୂନା ଚୂନା କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଗୋଳାଇ ଦୁଇ ଘଣ୍ଟା ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ଦୁଇ ଘଣ୍ଟା ପରେ ଏହାକୁ ତେନ୍ତୁଳି ସହ ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ବାଟଣାରେ […]

achara

achara

Rakesh Mallick
  • Published: Tuesday, 20 February 2018
  • Updated: 20 February 2018, 02:21 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ବନ୍ଧାକୋବି ଗୋଟିଏ, ତେନ୍ତୁଳି, ଲୁଣ, ହଳଦୀ, ସୋରିଷ, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ, ମେଥି, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ଓ ହେଙ୍ଗୁ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ବନ୍ଧା କୋବିର ୩/୪ଟି ପତ୍ର କାଢ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଗୁଡ଼ିକୁ ବ୍ୟବହାର ହେବ ନାହିଁ। ଏବେ କୋବିକୁ ଚୂନା ଚୂନା କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଗୋଳାଇ ଦୁଇ ଘଣ୍ଟା ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ଦୁଇ ଘଣ୍ଟା ପରେ ଏହାକୁ ତେନ୍ତୁଳି ସହ ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ବାଟଣାରେ ଅଳ୍ପ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ମିଶାନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ ଚାମଚ ସୋରିଷ, ଏକ ଚାମଚ ମେଥି ଓ ହେଙ୍ଗୁକୁ ଭାଜି ଗୁଣ୍ଡ କରନ୍ତୁ। ଏହି ଗୁଣ୍ଡକୁ ମଧ୍ୟ ବନ୍ଧାକୋବି ବାଟଣାରେ ମିଶାନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଫୁଟଣ ଓ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ସୋରିଷ ଫୁଟିଲେ କଡ଼େଇକୁ ତଳକୁ ଓହ୍ଲାଇ ଥଣ୍ଡା କରି ନିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଏହାକୁ ବନ୍ଧାକୋବି ବଟାରେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ବନ୍ଧାକୋବି ଆଚାର। ଏହା ଦୁଇ ମାସ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରହିବ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos