କେମିତି ତିଆରି କରିବେ ଲଚ୍ଛା ପରଟା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ମଇଦା, ସୁଜି, ଖାଇବା ସୋଢ଼ା, ଦହି, ତେଲ/ଘିଅ, ଲୁଣ, ଚିନି ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ମଇଦା,ସୁଜି, ଲୁଣ, ଖାଇବା ସୋଢ଼ାକୁ ଏକାଠି ଭଲଭାବେ ମିଶାଇଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ ଚିନି ଦେଇ ପୁଣିଥରେ ଭଲଭାବେ ମିଶାନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏଥିରେ ଦହି ଓ ପାଣି ଦେଇ ଭଲଭାବେ ନରମ ହେଲା ଯାଏଁ ଚକଟନ୍ତୁ। ଚକଟିସାରିବା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଧଘଣ୍ଟା ଯାଏଁ ଘୋଡ଼ାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଛୋଟ ଚୋଟ ଗୋଲା କରି ରଖନ୍ତୁ। ଗୋଟେ […]

Lachha-Paratha

Lachha-Paratha

Rakesh Mallick
  • Published: Sunday, 06 May 2018
  • Updated: 06 May 2018, 11:44 AM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ମଇଦା, ସୁଜି, ଖାଇବା ସୋଢ଼ା, ଦହି, ତେଲ/ଘିଅ, ଲୁଣ, ଚିନି

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ମଇଦା,ସୁଜି, ଲୁଣ, ଖାଇବା ସୋଢ଼ାକୁ ଏକାଠି ଭଲଭାବେ ମିଶାଇଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ ଚିନି ଦେଇ ପୁଣିଥରେ ଭଲଭାବେ ମିଶାନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏଥିରେ ଦହି ଓ ପାଣି ଦେଇ ଭଲଭାବେ ନରମ ହେଲା ଯାଏଁ ଚକଟନ୍ତୁ। ଚକଟିସାରିବା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଧଘଣ୍ଟା ଯାଏଁ ଘୋଡ଼ାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଛୋଟ ଚୋଟ ଗୋଲା କରି ରଖନ୍ତୁ। ଗୋଟେ ଗୋଲାକୁ ଅଳ୍ପ ବେଲି ତାକୁ ମଝିରୁ ଏକ ଛୁରୀ ସାହାଯ୍ୟରେ କାଟି କୋନ୍‌ ପରି କରନ୍ତୁ। ପରେ ଏହାକୁ ଉପରୁ ଦାବି ଆଉଥରେ ବେଲନ୍ତୁ। ଏପରି ସବୁ ଗୋଲାଗୁଡ଼ିକୁ ବେଲି ରଖନ୍ତୁ। ପରେ ଗୋଟେ ତାୱାରେ ଘିଅ  କିମ୍ବା ଗରମ କରି ଗୋଟିଏ ଗୋଟିଏ କରି ହାଲକା ଭାଜନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯାଇଛି ଲଚ୍ଛା ପରଟା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

କେମିତି ତିଆରି କରିବେ ଲଚ୍ଛା ପରଟା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ମଇଦା, ସୁଜି, ଖାଇବା ସୋଢ଼ା, ଦହି, ତେଲ/ଘିଅ, ଲୁଣ, ଚିନି ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ମଇଦା,ସୁଜି, ଲୁଣ, ଖାଇବା ସୋଢ଼ାକୁ ଏକାଠି ଭଲଭାବେ ମିଶାଇଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ ଚିନି ଦେଇ ପୁଣିଥରେ ଭଲଭାବେ ମିଶାନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏଥିରେ ଦହି ଓ ପାଣି ଦେଇ ଭଲଭାବେ ନରମ ହେଲା ଯାଏଁ ଚକଟନ୍ତୁ। ଚକଟିସାରିବା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଧଘଣ୍ଟା ଯାଏଁ ଘୋଡ଼ାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଛୋଟ ଚୋଟ ଗୋଲା କରି ରଖନ୍ତୁ। ଗୋଟେ […]

Lachha-Paratha

Lachha-Paratha

Rakesh Mallick
  • Published: Sunday, 06 May 2018
  • Updated: 06 May 2018, 11:44 AM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ମଇଦା, ସୁଜି, ଖାଇବା ସୋଢ଼ା, ଦହି, ତେଲ/ଘିଅ, ଲୁଣ, ଚିନି

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ମଇଦା,ସୁଜି, ଲୁଣ, ଖାଇବା ସୋଢ଼ାକୁ ଏକାଠି ଭଲଭାବେ ମିଶାଇଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ ଚିନି ଦେଇ ପୁଣିଥରେ ଭଲଭାବେ ମିଶାନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏଥିରେ ଦହି ଓ ପାଣି ଦେଇ ଭଲଭାବେ ନରମ ହେଲା ଯାଏଁ ଚକଟନ୍ତୁ। ଚକଟିସାରିବା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଧଘଣ୍ଟା ଯାଏଁ ଘୋଡ଼ାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଛୋଟ ଚୋଟ ଗୋଲା କରି ରଖନ୍ତୁ। ଗୋଟେ ଗୋଲାକୁ ଅଳ୍ପ ବେଲି ତାକୁ ମଝିରୁ ଏକ ଛୁରୀ ସାହାଯ୍ୟରେ କାଟି କୋନ୍‌ ପରି କରନ୍ତୁ। ପରେ ଏହାକୁ ଉପରୁ ଦାବି ଆଉଥରେ ବେଲନ୍ତୁ। ଏପରି ସବୁ ଗୋଲାଗୁଡ଼ିକୁ ବେଲି ରଖନ୍ତୁ। ପରେ ଗୋଟେ ତାୱାରେ ଘିଅ  କିମ୍ବା ଗରମ କରି ଗୋଟିଏ ଗୋଟିଏ କରି ହାଲକା ଭାଜନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯାଇଛି ଲଚ୍ଛା ପରଟା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

କେମିତି ତିଆରି କରିବେ ଲଚ୍ଛା ପରଟା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ମଇଦା, ସୁଜି, ଖାଇବା ସୋଢ଼ା, ଦହି, ତେଲ/ଘିଅ, ଲୁଣ, ଚିନି ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ମଇଦା,ସୁଜି, ଲୁଣ, ଖାଇବା ସୋଢ଼ାକୁ ଏକାଠି ଭଲଭାବେ ମିଶାଇଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ ଚିନି ଦେଇ ପୁଣିଥରେ ଭଲଭାବେ ମିଶାନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏଥିରେ ଦହି ଓ ପାଣି ଦେଇ ଭଲଭାବେ ନରମ ହେଲା ଯାଏଁ ଚକଟନ୍ତୁ। ଚକଟିସାରିବା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଧଘଣ୍ଟା ଯାଏଁ ଘୋଡ଼ାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଛୋଟ ଚୋଟ ଗୋଲା କରି ରଖନ୍ତୁ। ଗୋଟେ […]

Lachha-Paratha

Lachha-Paratha

Rakesh Mallick
  • Published: Sunday, 06 May 2018
  • Updated: 06 May 2018, 11:44 AM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ମଇଦା, ସୁଜି, ଖାଇବା ସୋଢ଼ା, ଦହି, ତେଲ/ଘିଅ, ଲୁଣ, ଚିନି

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ମଇଦା,ସୁଜି, ଲୁଣ, ଖାଇବା ସୋଢ଼ାକୁ ଏକାଠି ଭଲଭାବେ ମିଶାଇଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ ଚିନି ଦେଇ ପୁଣିଥରେ ଭଲଭାବେ ମିଶାନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏଥିରେ ଦହି ଓ ପାଣି ଦେଇ ଭଲଭାବେ ନରମ ହେଲା ଯାଏଁ ଚକଟନ୍ତୁ। ଚକଟିସାରିବା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଧଘଣ୍ଟା ଯାଏଁ ଘୋଡ଼ାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଛୋଟ ଚୋଟ ଗୋଲା କରି ରଖନ୍ତୁ। ଗୋଟେ ଗୋଲାକୁ ଅଳ୍ପ ବେଲି ତାକୁ ମଝିରୁ ଏକ ଛୁରୀ ସାହାଯ୍ୟରେ କାଟି କୋନ୍‌ ପରି କରନ୍ତୁ। ପରେ ଏହାକୁ ଉପରୁ ଦାବି ଆଉଥରେ ବେଲନ୍ତୁ। ଏପରି ସବୁ ଗୋଲାଗୁଡ଼ିକୁ ବେଲି ରଖନ୍ତୁ। ପରେ ଗୋଟେ ତାୱାରେ ଘିଅ  କିମ୍ବା ଗରମ କରି ଗୋଟିଏ ଗୋଟିଏ କରି ହାଲକା ଭାଜନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯାଇଛି ଲଚ୍ଛା ପରଟା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

କେମିତି ତିଆରି କରିବେ ଲଚ୍ଛା ପରଟା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ମଇଦା, ସୁଜି, ଖାଇବା ସୋଢ଼ା, ଦହି, ତେଲ/ଘିଅ, ଲୁଣ, ଚିନି ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ମଇଦା,ସୁଜି, ଲୁଣ, ଖାଇବା ସୋଢ଼ାକୁ ଏକାଠି ଭଲଭାବେ ମିଶାଇଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ ଚିନି ଦେଇ ପୁଣିଥରେ ଭଲଭାବେ ମିଶାନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏଥିରେ ଦହି ଓ ପାଣି ଦେଇ ଭଲଭାବେ ନରମ ହେଲା ଯାଏଁ ଚକଟନ୍ତୁ। ଚକଟିସାରିବା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଧଘଣ୍ଟା ଯାଏଁ ଘୋଡ଼ାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଛୋଟ ଚୋଟ ଗୋଲା କରି ରଖନ୍ତୁ। ଗୋଟେ […]

Lachha-Paratha

Lachha-Paratha

Rakesh Mallick
  • Published: Sunday, 06 May 2018
  • Updated: 06 May 2018, 11:44 AM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ମଇଦା, ସୁଜି, ଖାଇବା ସୋଢ଼ା, ଦହି, ତେଲ/ଘିଅ, ଲୁଣ, ଚିନି

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ମଇଦା,ସୁଜି, ଲୁଣ, ଖାଇବା ସୋଢ଼ାକୁ ଏକାଠି ଭଲଭାବେ ମିଶାଇଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ ଚିନି ଦେଇ ପୁଣିଥରେ ଭଲଭାବେ ମିଶାନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏଥିରେ ଦହି ଓ ପାଣି ଦେଇ ଭଲଭାବେ ନରମ ହେଲା ଯାଏଁ ଚକଟନ୍ତୁ। ଚକଟିସାରିବା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଧଘଣ୍ଟା ଯାଏଁ ଘୋଡ଼ାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଛୋଟ ଚୋଟ ଗୋଲା କରି ରଖନ୍ତୁ। ଗୋଟେ ଗୋଲାକୁ ଅଳ୍ପ ବେଲି ତାକୁ ମଝିରୁ ଏକ ଛୁରୀ ସାହାଯ୍ୟରେ କାଟି କୋନ୍‌ ପରି କରନ୍ତୁ। ପରେ ଏହାକୁ ଉପରୁ ଦାବି ଆଉଥରେ ବେଲନ୍ତୁ। ଏପରି ସବୁ ଗୋଲାଗୁଡ଼ିକୁ ବେଲି ରଖନ୍ତୁ। ପରେ ଗୋଟେ ତାୱାରେ ଘିଅ  କିମ୍ବା ଗରମ କରି ଗୋଟିଏ ଗୋଟିଏ କରି ହାଲକା ଭାଜନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯାଇଛି ଲଚ୍ଛା ପରଟା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos