ଓଜନ କମାଏ, କେଶ ଝଡ଼ିବା ବନ୍ଦ କରେ, କ୍ୟାନସର ଆଶଙ୍କା କମାଏ

ସାଧାରଣତଃ ଆମେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌କୁ ତରକାରୀ କିମ୍ୱା ସାଲାଡ୍‌ରେ ବ୍ୟବହାର କରୁ। ବିଶେଷ କରି ଚିଲି ଆଇଟମ୍‌- ଚିଲି ଚିକେନ୍, ଚିଲି ପନିର୍ ଆଦି ପ୍ରସ୍ତୁତ କଲା ବେଳେ ସମସ୍ତେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍ ଖୋଜନ୍ତି। ବଜାରରେ ଲାଲ୍‌, ସବୁଜ ଓ ହଳଦିଆ ରଙ୍ଗର କ୍ୟାପସିକମ୍ ବିକ୍ରି ହୋଇଥାଏ। କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ କେବଳ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବଢ଼ାଇ ନ ଥାଏ, ଏହା ଶରୀର ପାଇଁ ବହୁ ଉପକାରୀ ମଧ୍ୟ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ର ଉପକାରିତା ସଂପର୍କରେ। – ଯେଉଁମାନେ ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ କ୍ୟାପସିକମ୍‌କୁ […]

capsicum

capsicum

Rakesh Mallick
  • Published: Thursday, 03 August 2017
  • Updated: 13 September 2017, 01:08 PM IST

Sports

Latest News

ସାଧାରଣତଃ ଆମେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌କୁ ତରକାରୀ କିମ୍ୱା ସାଲାଡ୍‌ରେ ବ୍ୟବହାର କରୁ। ବିଶେଷ କରି ଚିଲି ଆଇଟମ୍‌- ଚିଲି ଚିକେନ୍, ଚିଲି ପନିର୍ ଆଦି ପ୍ରସ୍ତୁତ କଲା ବେଳେ ସମସ୍ତେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍ ଖୋଜନ୍ତି। ବଜାରରେ ଲାଲ୍‌, ସବୁଜ ଓ ହଳଦିଆ ରଙ୍ଗର କ୍ୟାପସିକମ୍ ବିକ୍ରି ହୋଇଥାଏ। କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ କେବଳ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବଢ଼ାଇ ନ ଥାଏ, ଏହା ଶରୀର ପାଇଁ ବହୁ ଉପକାରୀ ମଧ୍ୟ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ର ଉପକାରିତା ସଂପର୍କରେ।

- ଯେଉଁମାନେ ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ କ୍ୟାପସିକମ୍‌କୁ ସାମିଲ କରନ୍ତି ସେମାନଙ୍କର ଅଣ୍ଟା ଓ ଆଣ୍ଠୁଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା କମ୍ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ ଥିବା ଏକ ରାସାୟନିକ ଦ୍ରବ୍ୟ ଯନ୍ତ୍ରଣାକୁ ଲାଘବ କରିଥାଏ।

- କ୍ୟାପସିକମ୍ ଓଜନ ହ୍ରାସ ମଧ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏଥିରେ କ୍ୟାଲେରୀ ନଥାଏ କହିଲେ ଚଳେ।

- ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ ପ୍ରତିଦିନ କ୍ୟାପସିକମ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମାରାମତ୍କ କ୍ୟାନସର ହେବାର ଭୟ କମିଥାଏ।

- କ୍ୟାପସିକମ୍‌ରେ ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରା ଭିଟାମିନ୍ ସି ଥିବାରୁ ବିଭିନ୍ନ ରୋଗରୁ  ଆମକୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ।

- କ୍ୟାପସିକମ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଲେଷ୍ଟେରୋଲ୍ ସ୍ତର ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ରହେ।

- ଲାଲ୍ ରଙ୍ଗର କ୍ୟାପସିକମ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କେଶ ଝଡ଼ିବା ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଓଜନ କମାଏ, କେଶ ଝଡ଼ିବା ବନ୍ଦ କରେ, କ୍ୟାନସର ଆଶଙ୍କା କମାଏ

ସାଧାରଣତଃ ଆମେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌କୁ ତରକାରୀ କିମ୍ୱା ସାଲାଡ୍‌ରେ ବ୍ୟବହାର କରୁ। ବିଶେଷ କରି ଚିଲି ଆଇଟମ୍‌- ଚିଲି ଚିକେନ୍, ଚିଲି ପନିର୍ ଆଦି ପ୍ରସ୍ତୁତ କଲା ବେଳେ ସମସ୍ତେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍ ଖୋଜନ୍ତି। ବଜାରରେ ଲାଲ୍‌, ସବୁଜ ଓ ହଳଦିଆ ରଙ୍ଗର କ୍ୟାପସିକମ୍ ବିକ୍ରି ହୋଇଥାଏ। କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ କେବଳ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବଢ଼ାଇ ନ ଥାଏ, ଏହା ଶରୀର ପାଇଁ ବହୁ ଉପକାରୀ ମଧ୍ୟ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ର ଉପକାରିତା ସଂପର୍କରେ। – ଯେଉଁମାନେ ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ କ୍ୟାପସିକମ୍‌କୁ […]

capsicum

capsicum

Rakesh Mallick
  • Published: Thursday, 03 August 2017
  • Updated: 13 September 2017, 01:08 PM IST

Sports

Latest News

ସାଧାରଣତଃ ଆମେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌କୁ ତରକାରୀ କିମ୍ୱା ସାଲାଡ୍‌ରେ ବ୍ୟବହାର କରୁ। ବିଶେଷ କରି ଚିଲି ଆଇଟମ୍‌- ଚିଲି ଚିକେନ୍, ଚିଲି ପନିର୍ ଆଦି ପ୍ରସ୍ତୁତ କଲା ବେଳେ ସମସ୍ତେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍ ଖୋଜନ୍ତି। ବଜାରରେ ଲାଲ୍‌, ସବୁଜ ଓ ହଳଦିଆ ରଙ୍ଗର କ୍ୟାପସିକମ୍ ବିକ୍ରି ହୋଇଥାଏ। କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ କେବଳ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବଢ଼ାଇ ନ ଥାଏ, ଏହା ଶରୀର ପାଇଁ ବହୁ ଉପକାରୀ ମଧ୍ୟ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ର ଉପକାରିତା ସଂପର୍କରେ।

- ଯେଉଁମାନେ ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ କ୍ୟାପସିକମ୍‌କୁ ସାମିଲ କରନ୍ତି ସେମାନଙ୍କର ଅଣ୍ଟା ଓ ଆଣ୍ଠୁଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା କମ୍ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ ଥିବା ଏକ ରାସାୟନିକ ଦ୍ରବ୍ୟ ଯନ୍ତ୍ରଣାକୁ ଲାଘବ କରିଥାଏ।

- କ୍ୟାପସିକମ୍ ଓଜନ ହ୍ରାସ ମଧ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏଥିରେ କ୍ୟାଲେରୀ ନଥାଏ କହିଲେ ଚଳେ।

- ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ ପ୍ରତିଦିନ କ୍ୟାପସିକମ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମାରାମତ୍କ କ୍ୟାନସର ହେବାର ଭୟ କମିଥାଏ।

- କ୍ୟାପସିକମ୍‌ରେ ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରା ଭିଟାମିନ୍ ସି ଥିବାରୁ ବିଭିନ୍ନ ରୋଗରୁ  ଆମକୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ।

- କ୍ୟାପସିକମ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଲେଷ୍ଟେରୋଲ୍ ସ୍ତର ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ରହେ।

- ଲାଲ୍ ରଙ୍ଗର କ୍ୟାପସିକମ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କେଶ ଝଡ଼ିବା ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଓଜନ କମାଏ, କେଶ ଝଡ଼ିବା ବନ୍ଦ କରେ, କ୍ୟାନସର ଆଶଙ୍କା କମାଏ

ସାଧାରଣତଃ ଆମେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌କୁ ତରକାରୀ କିମ୍ୱା ସାଲାଡ୍‌ରେ ବ୍ୟବହାର କରୁ। ବିଶେଷ କରି ଚିଲି ଆଇଟମ୍‌- ଚିଲି ଚିକେନ୍, ଚିଲି ପନିର୍ ଆଦି ପ୍ରସ୍ତୁତ କଲା ବେଳେ ସମସ୍ତେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍ ଖୋଜନ୍ତି। ବଜାରରେ ଲାଲ୍‌, ସବୁଜ ଓ ହଳଦିଆ ରଙ୍ଗର କ୍ୟାପସିକମ୍ ବିକ୍ରି ହୋଇଥାଏ। କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ କେବଳ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବଢ଼ାଇ ନ ଥାଏ, ଏହା ଶରୀର ପାଇଁ ବହୁ ଉପକାରୀ ମଧ୍ୟ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ର ଉପକାରିତା ସଂପର୍କରେ। – ଯେଉଁମାନେ ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ କ୍ୟାପସିକମ୍‌କୁ […]

capsicum

capsicum

Rakesh Mallick
  • Published: Thursday, 03 August 2017
  • Updated: 13 September 2017, 01:08 PM IST

Sports

Latest News

ସାଧାରଣତଃ ଆମେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌କୁ ତରକାରୀ କିମ୍ୱା ସାଲାଡ୍‌ରେ ବ୍ୟବହାର କରୁ। ବିଶେଷ କରି ଚିଲି ଆଇଟମ୍‌- ଚିଲି ଚିକେନ୍, ଚିଲି ପନିର୍ ଆଦି ପ୍ରସ୍ତୁତ କଲା ବେଳେ ସମସ୍ତେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍ ଖୋଜନ୍ତି। ବଜାରରେ ଲାଲ୍‌, ସବୁଜ ଓ ହଳଦିଆ ରଙ୍ଗର କ୍ୟାପସିକମ୍ ବିକ୍ରି ହୋଇଥାଏ। କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ କେବଳ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବଢ଼ାଇ ନ ଥାଏ, ଏହା ଶରୀର ପାଇଁ ବହୁ ଉପକାରୀ ମଧ୍ୟ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ର ଉପକାରିତା ସଂପର୍କରେ।

- ଯେଉଁମାନେ ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ କ୍ୟାପସିକମ୍‌କୁ ସାମିଲ କରନ୍ତି ସେମାନଙ୍କର ଅଣ୍ଟା ଓ ଆଣ୍ଠୁଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା କମ୍ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ ଥିବା ଏକ ରାସାୟନିକ ଦ୍ରବ୍ୟ ଯନ୍ତ୍ରଣାକୁ ଲାଘବ କରିଥାଏ।

- କ୍ୟାପସିକମ୍ ଓଜନ ହ୍ରାସ ମଧ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏଥିରେ କ୍ୟାଲେରୀ ନଥାଏ କହିଲେ ଚଳେ।

- ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ ପ୍ରତିଦିନ କ୍ୟାପସିକମ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମାରାମତ୍କ କ୍ୟାନସର ହେବାର ଭୟ କମିଥାଏ।

- କ୍ୟାପସିକମ୍‌ରେ ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରା ଭିଟାମିନ୍ ସି ଥିବାରୁ ବିଭିନ୍ନ ରୋଗରୁ  ଆମକୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ।

- କ୍ୟାପସିକମ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଲେଷ୍ଟେରୋଲ୍ ସ୍ତର ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ରହେ।

- ଲାଲ୍ ରଙ୍ଗର କ୍ୟାପସିକମ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କେଶ ଝଡ଼ିବା ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଓଜନ କମାଏ, କେଶ ଝଡ଼ିବା ବନ୍ଦ କରେ, କ୍ୟାନସର ଆଶଙ୍କା କମାଏ

ସାଧାରଣତଃ ଆମେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌କୁ ତରକାରୀ କିମ୍ୱା ସାଲାଡ୍‌ରେ ବ୍ୟବହାର କରୁ। ବିଶେଷ କରି ଚିଲି ଆଇଟମ୍‌- ଚିଲି ଚିକେନ୍, ଚିଲି ପନିର୍ ଆଦି ପ୍ରସ୍ତୁତ କଲା ବେଳେ ସମସ୍ତେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍ ଖୋଜନ୍ତି। ବଜାରରେ ଲାଲ୍‌, ସବୁଜ ଓ ହଳଦିଆ ରଙ୍ଗର କ୍ୟାପସିକମ୍ ବିକ୍ରି ହୋଇଥାଏ। କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ କେବଳ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବଢ଼ାଇ ନ ଥାଏ, ଏହା ଶରୀର ପାଇଁ ବହୁ ଉପକାରୀ ମଧ୍ୟ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ର ଉପକାରିତା ସଂପର୍କରେ। – ଯେଉଁମାନେ ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ କ୍ୟାପସିକମ୍‌କୁ […]

capsicum

capsicum

Rakesh Mallick
  • Published: Thursday, 03 August 2017
  • Updated: 13 September 2017, 01:08 PM IST

Sports

Latest News

ସାଧାରଣତଃ ଆମେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌କୁ ତରକାରୀ କିମ୍ୱା ସାଲାଡ୍‌ରେ ବ୍ୟବହାର କରୁ। ବିଶେଷ କରି ଚିଲି ଆଇଟମ୍‌- ଚିଲି ଚିକେନ୍, ଚିଲି ପନିର୍ ଆଦି ପ୍ରସ୍ତୁତ କଲା ବେଳେ ସମସ୍ତେ କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍ ଖୋଜନ୍ତି। ବଜାରରେ ଲାଲ୍‌, ସବୁଜ ଓ ହଳଦିଆ ରଙ୍ଗର କ୍ୟାପସିକମ୍ ବିକ୍ରି ହୋଇଥାଏ। କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ କେବଳ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବଢ଼ାଇ ନ ଥାଏ, ଏହା ଶରୀର ପାଇଁ ବହୁ ଉପକାରୀ ମଧ୍ୟ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ୍ୟାପ୍‌ସିକମ୍‌ର ଉପକାରିତା ସଂପର୍କରେ।

- ଯେଉଁମାନେ ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ କ୍ୟାପସିକମ୍‌କୁ ସାମିଲ କରନ୍ତି ସେମାନଙ୍କର ଅଣ୍ଟା ଓ ଆଣ୍ଠୁଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା କମ୍ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ ଥିବା ଏକ ରାସାୟନିକ ଦ୍ରବ୍ୟ ଯନ୍ତ୍ରଣାକୁ ଲାଘବ କରିଥାଏ।

- କ୍ୟାପସିକମ୍ ଓଜନ ହ୍ରାସ ମଧ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏଥିରେ କ୍ୟାଲେରୀ ନଥାଏ କହିଲେ ଚଳେ।

- ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ ପ୍ରତିଦିନ କ୍ୟାପସିକମ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମାରାମତ୍କ କ୍ୟାନସର ହେବାର ଭୟ କମିଥାଏ।

- କ୍ୟାପସିକମ୍‌ରେ ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରା ଭିଟାମିନ୍ ସି ଥିବାରୁ ବିଭିନ୍ନ ରୋଗରୁ  ଆମକୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ।

- କ୍ୟାପସିକମ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଲେଷ୍ଟେରୋଲ୍ ସ୍ତର ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ରହେ।

- ଲାଲ୍ ରଙ୍ଗର କ୍ୟାପସିକମ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କେଶ ଝଡ଼ିବା ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos