ଔଷଧୀୟଗୁଣରେ ଭରପୂର ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା

କଅଁଳିଆ ପିଆଜ ପତ୍ର। ଯାହାକୁ ଆମ ଭାଷାରେ କୁହନ୍ତି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା। ଏହି ଶୀତଦିନେ ବଜାରରେ ଭଲ ପରିମାଣରେ ଉପଲବ୍ଧ ହୋଇଥାଏ। ଆପଣ ଏହାକୁ ଅନେକ ଥର ଖାଇଥି ବେ ଓ ଏହାର ସ୍ପାଇସି ଗୁଣର ମଜା ବି ଉଠାଇଥିବେ। ଏହି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢାରେ ଭରି ରହିଛି ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ୍, ସଲ୍‌ଫର୍‌, ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ ଓ ‘କେ’।ଏହାର ସେବନ ଦ୍ୱାରା ଆମ ଶରୀରକୁ  ମଧ୍ୟ ଭଲ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାର ଉପାକାରିତା ସମ୍ପର୍କରେ। ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା […]

spring onion

spring onion

Rakesh Mallick
  • Published: Thursday, 28 December 2017
  • Updated: 28 December 2017, 01:14 PM IST

Sports

Latest News

କଅଁଳିଆ ପିଆଜ ପତ୍ର। ଯାହାକୁ ଆମ ଭାଷାରେ କୁହନ୍ତି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା। ଏହି ଶୀତଦିନେ ବଜାରରେ ଭଲ ପରିମାଣରେ ଉପଲବ୍ଧ ହୋଇଥାଏ। ଆପଣ ଏହାକୁ ଅନେକ ଥର ଖାଇଥି ବେ ଓ ଏହାର ସ୍ପାଇସି ଗୁଣର ମଜା ବି ଉଠାଇଥିବେ। ଏହି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢାରେ ଭରି ରହିଛି ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ୍, ସଲ୍‌ଫର୍‌, ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ ଓ ‘କେ’।ଏହାର ସେବନ ଦ୍ୱାରା ଆମ ଶରୀରକୁ  ମଧ୍ୟ ଭଲ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାର ଉପାକାରିତା ସମ୍ପର୍କରେ।

  • ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଇନ୍‌ସୁଲିନ୍‌ ସ୍ତର ସନ୍ତୁଳିତ ରହେ।
  • ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ ଓ ‘କେ’ ହାଡକୁ କ୍ରିୟାଶୀଳ କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ।
  • କ୍ୟାନ୍‌ସରରୁ ବର୍ତ୍ତିବା ପାଇଁ ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା ଖାଆନ୍ତୁ।
  • ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍‌ ରକ୍ତକୁ ଜମାଟ ବାନ୍ଧିବାକୁ ଦିଏ ନାହିଁ।
  • ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟି ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ୍‌ ଡିଏନ୍‌ଏକୁ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇବାକୁ ଦିଏ ନାହିଁ।
  • ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ରେ ଭରପୂର ଥିବା ପିଆଜଶଣ୍ଢା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିଥାଏ।
  • ଏଥିରେ ଥିବା ସଲ୍‌ଫର୍‌ ଫଙ୍ଗଲ୍‌ ସଂକ୍ରମଣ ହେବାକୁ ଦିଏ ନାହିଁ।

 

 

 

 

 

 

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଔଷଧୀୟଗୁଣରେ ଭରପୂର ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା

କଅଁଳିଆ ପିଆଜ ପତ୍ର। ଯାହାକୁ ଆମ ଭାଷାରେ କୁହନ୍ତି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା। ଏହି ଶୀତଦିନେ ବଜାରରେ ଭଲ ପରିମାଣରେ ଉପଲବ୍ଧ ହୋଇଥାଏ। ଆପଣ ଏହାକୁ ଅନେକ ଥର ଖାଇଥି ବେ ଓ ଏହାର ସ୍ପାଇସି ଗୁଣର ମଜା ବି ଉଠାଇଥିବେ। ଏହି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢାରେ ଭରି ରହିଛି ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ୍, ସଲ୍‌ଫର୍‌, ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ ଓ ‘କେ’।ଏହାର ସେବନ ଦ୍ୱାରା ଆମ ଶରୀରକୁ  ମଧ୍ୟ ଭଲ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାର ଉପାକାରିତା ସମ୍ପର୍କରେ। ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା […]

spring onion

spring onion

Rakesh Mallick
  • Published: Thursday, 28 December 2017
  • Updated: 28 December 2017, 01:14 PM IST

Sports

Latest News

କଅଁଳିଆ ପିଆଜ ପତ୍ର। ଯାହାକୁ ଆମ ଭାଷାରେ କୁହନ୍ତି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା। ଏହି ଶୀତଦିନେ ବଜାରରେ ଭଲ ପରିମାଣରେ ଉପଲବ୍ଧ ହୋଇଥାଏ। ଆପଣ ଏହାକୁ ଅନେକ ଥର ଖାଇଥି ବେ ଓ ଏହାର ସ୍ପାଇସି ଗୁଣର ମଜା ବି ଉଠାଇଥିବେ। ଏହି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢାରେ ଭରି ରହିଛି ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ୍, ସଲ୍‌ଫର୍‌, ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ ଓ ‘କେ’।ଏହାର ସେବନ ଦ୍ୱାରା ଆମ ଶରୀରକୁ  ମଧ୍ୟ ଭଲ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାର ଉପାକାରିତା ସମ୍ପର୍କରେ।

  • ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଇନ୍‌ସୁଲିନ୍‌ ସ୍ତର ସନ୍ତୁଳିତ ରହେ।
  • ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ ଓ ‘କେ’ ହାଡକୁ କ୍ରିୟାଶୀଳ କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ।
  • କ୍ୟାନ୍‌ସରରୁ ବର୍ତ୍ତିବା ପାଇଁ ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା ଖାଆନ୍ତୁ।
  • ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍‌ ରକ୍ତକୁ ଜମାଟ ବାନ୍ଧିବାକୁ ଦିଏ ନାହିଁ।
  • ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟି ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ୍‌ ଡିଏନ୍‌ଏକୁ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇବାକୁ ଦିଏ ନାହିଁ।
  • ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ରେ ଭରପୂର ଥିବା ପିଆଜଶଣ୍ଢା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିଥାଏ।
  • ଏଥିରେ ଥିବା ସଲ୍‌ଫର୍‌ ଫଙ୍ଗଲ୍‌ ସଂକ୍ରମଣ ହେବାକୁ ଦିଏ ନାହିଁ।

 

 

 

 

 

 

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଔଷଧୀୟଗୁଣରେ ଭରପୂର ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା

କଅଁଳିଆ ପିଆଜ ପତ୍ର। ଯାହାକୁ ଆମ ଭାଷାରେ କୁହନ୍ତି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା। ଏହି ଶୀତଦିନେ ବଜାରରେ ଭଲ ପରିମାଣରେ ଉପଲବ୍ଧ ହୋଇଥାଏ। ଆପଣ ଏହାକୁ ଅନେକ ଥର ଖାଇଥି ବେ ଓ ଏହାର ସ୍ପାଇସି ଗୁଣର ମଜା ବି ଉଠାଇଥିବେ। ଏହି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢାରେ ଭରି ରହିଛି ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ୍, ସଲ୍‌ଫର୍‌, ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ ଓ ‘କେ’।ଏହାର ସେବନ ଦ୍ୱାରା ଆମ ଶରୀରକୁ  ମଧ୍ୟ ଭଲ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାର ଉପାକାରିତା ସମ୍ପର୍କରେ। ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା […]

spring onion

spring onion

Rakesh Mallick
  • Published: Thursday, 28 December 2017
  • Updated: 28 December 2017, 01:14 PM IST

Sports

Latest News

କଅଁଳିଆ ପିଆଜ ପତ୍ର। ଯାହାକୁ ଆମ ଭାଷାରେ କୁହନ୍ତି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା। ଏହି ଶୀତଦିନେ ବଜାରରେ ଭଲ ପରିମାଣରେ ଉପଲବ୍ଧ ହୋଇଥାଏ। ଆପଣ ଏହାକୁ ଅନେକ ଥର ଖାଇଥି ବେ ଓ ଏହାର ସ୍ପାଇସି ଗୁଣର ମଜା ବି ଉଠାଇଥିବେ। ଏହି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢାରେ ଭରି ରହିଛି ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ୍, ସଲ୍‌ଫର୍‌, ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ ଓ ‘କେ’।ଏହାର ସେବନ ଦ୍ୱାରା ଆମ ଶରୀରକୁ  ମଧ୍ୟ ଭଲ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାର ଉପାକାରିତା ସମ୍ପର୍କରେ।

  • ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଇନ୍‌ସୁଲିନ୍‌ ସ୍ତର ସନ୍ତୁଳିତ ରହେ।
  • ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ ଓ ‘କେ’ ହାଡକୁ କ୍ରିୟାଶୀଳ କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ।
  • କ୍ୟାନ୍‌ସରରୁ ବର୍ତ୍ତିବା ପାଇଁ ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା ଖାଆନ୍ତୁ।
  • ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍‌ ରକ୍ତକୁ ଜମାଟ ବାନ୍ଧିବାକୁ ଦିଏ ନାହିଁ।
  • ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟି ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ୍‌ ଡିଏନ୍‌ଏକୁ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇବାକୁ ଦିଏ ନାହିଁ।
  • ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ରେ ଭରପୂର ଥିବା ପିଆଜଶଣ୍ଢା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିଥାଏ।
  • ଏଥିରେ ଥିବା ସଲ୍‌ଫର୍‌ ଫଙ୍ଗଲ୍‌ ସଂକ୍ରମଣ ହେବାକୁ ଦିଏ ନାହିଁ।

 

 

 

 

 

 

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଔଷଧୀୟଗୁଣରେ ଭରପୂର ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା

କଅଁଳିଆ ପିଆଜ ପତ୍ର। ଯାହାକୁ ଆମ ଭାଷାରେ କୁହନ୍ତି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା। ଏହି ଶୀତଦିନେ ବଜାରରେ ଭଲ ପରିମାଣରେ ଉପଲବ୍ଧ ହୋଇଥାଏ। ଆପଣ ଏହାକୁ ଅନେକ ଥର ଖାଇଥି ବେ ଓ ଏହାର ସ୍ପାଇସି ଗୁଣର ମଜା ବି ଉଠାଇଥିବେ। ଏହି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢାରେ ଭରି ରହିଛି ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ୍, ସଲ୍‌ଫର୍‌, ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ ଓ ‘କେ’।ଏହାର ସେବନ ଦ୍ୱାରା ଆମ ଶରୀରକୁ  ମଧ୍ୟ ଭଲ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାର ଉପାକାରିତା ସମ୍ପର୍କରେ। ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା […]

spring onion

spring onion

Rakesh Mallick
  • Published: Thursday, 28 December 2017
  • Updated: 28 December 2017, 01:14 PM IST

Sports

Latest News

କଅଁଳିଆ ପିଆଜ ପତ୍ର। ଯାହାକୁ ଆମ ଭାଷାରେ କୁହନ୍ତି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା। ଏହି ଶୀତଦିନେ ବଜାରରେ ଭଲ ପରିମାଣରେ ଉପଲବ୍ଧ ହୋଇଥାଏ। ଆପଣ ଏହାକୁ ଅନେକ ଥର ଖାଇଥି ବେ ଓ ଏହାର ସ୍ପାଇସି ଗୁଣର ମଜା ବି ଉଠାଇଥିବେ। ଏହି ପିଆଜ ଶଣ୍ଢାରେ ଭରି ରହିଛି ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ୍, ସଲ୍‌ଫର୍‌, ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ ଓ ‘କେ’।ଏହାର ସେବନ ଦ୍ୱାରା ଆମ ଶରୀରକୁ  ମଧ୍ୟ ଭଲ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାର ଉପାକାରିତା ସମ୍ପର୍କରେ।

  • ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଇନ୍‌ସୁଲିନ୍‌ ସ୍ତର ସନ୍ତୁଳିତ ରହେ।
  • ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ ଓ ‘କେ’ ହାଡକୁ କ୍ରିୟାଶୀଳ କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ।
  • କ୍ୟାନ୍‌ସରରୁ ବର୍ତ୍ତିବା ପାଇଁ ପିଆଜ ଶଣ୍ଢା ଖାଆନ୍ତୁ।
  • ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍‌ ରକ୍ତକୁ ଜମାଟ ବାନ୍ଧିବାକୁ ଦିଏ ନାହିଁ।
  • ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟି ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ୍‌ ଡିଏନ୍‌ଏକୁ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇବାକୁ ଦିଏ ନାହିଁ।
  • ଭିଟାମିନ୍‌ ‘ସି’ରେ ଭରପୂର ଥିବା ପିଆଜଶଣ୍ଢା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିଥାଏ।
  • ଏଥିରେ ଥିବା ସଲ୍‌ଫର୍‌ ଫଙ୍ଗଲ୍‌ ସଂକ୍ରମଣ ହେବାକୁ ଦିଏ ନାହିଁ।

 

 

 

 

 

 

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos