ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀର ସୁସ୍ଥ ରହିଥାଏ। ଏ କଥା ଆମେ ସମସ୍ତେ ଜାଣିଛେ। ହେଲା ଏହି ସବୁଜ ପନିପରିବା ମଧ୍ୟରୁ ଶରୀର ପାଇଁ ବେଶ୍ ଲାଭଦାୟକ ହେଉଛି କଲରା । ଏଥିରେ ଭରପୁର ମାତ୍ରାରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ରହିଛି। ଯାହା ସାହାଯ୍ୟରେ ଅନେକ ରୋଗରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ। କଲରା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ।
କଲରା ଖାଇବାର ଉପକାରିତା
୧- ଷ୍ଟୋନ୍ ଯନ୍ତ୍ରଣାରୁ ମୁକ୍ତି: ଷ୍ଟୋନ୍ ଯନ୍ତ୍ରଣାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବାକୁ ଚାହୁଁଥିଲେ ପ୍ରତିଦିନ କଲରା ଜୁସ୍ ପିଅନ୍ତୁ। ଆରାମ ମିଳିବ।
୨- ମୁଣ୍ଡ ବିନ୍ଧା ହେବନି: ଯଦି ଦୀର୍ଘ ଦିନ ଧରି ମୁଣ୍ଡବିନ୍ଧା ଲାଗି ରହୁଛି ତା ହେଲେ କଲରା ପତ୍ର ବାଟି ମଥାରେ ଲଗାନ୍ତୁ। ଏପରି କରିବା ଦ୍ୱାରା ମୁଣ୍ଡ ବିନ୍ଧାରୁ ଉପଶମ ମିଳିଥାଏ।
୩- ଆଣ୍ଠୁ ଯନ୍ତ୍ରଣା: ଆଣ୍ଠୁ ଯନ୍ତ୍ରଣାରୁ ମଧ୍ୟ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ କଲରା। କଲରାକୁ ହାଲ୍କା ମାତ୍ରାରେ ବାଟି ଏହାକୁ ଏକ କଟନ୍ରେ ବାନ୍ଧି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଏହାକୁ ଆଣ୍ଠୁରେ ଲଗାନ୍ତୁ। ଦେଖିବେ ଉପସମ ମିଳିବ।
୪- ଘା’କୁ ଶୁଖାଏ: ଶରୀରର ହୋଇଥିବା ଘା’ରୁ ରକ୍ଷା ପାଇବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି କି ? ତା ହେଲେ କଲରା ପତ୍ରକୁ ବାଟି ଏଥିରେ ଲଗାଇବା ଦ୍ୱାରା ଉପକାର ପାଇବେ।
୫- ପାଟିରେ କ୍ଷତ ହେବା: କଲରା ପତ୍ରକୁ ମୁଲତାନ ମାଟି ସହ ମିଶାଇ ଏହାକୁ ପାଟିରେ ହୋଇଥିବା କ୍ଷତ ସ୍ଥାନରେ ଲଗାନ୍ତୁ। ଏପରି କରିବା ଦ୍ୱାରା ପାଟିରେ ହୋଇଥିବା କ୍ଷତ ଭରିଯିବ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।