ଥଣ୍ଡା ଥଣ୍ଡା କୁଲ୍‌ କୁଲ୍‌: ଘରେ ତିଆରି କରି ଖାଆନ୍ତୁ ‘ଚକୋଲେଟ୍‌ ଆଇସକ୍ରିମ୍‌’

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: କ୍ଷୀର, କକୋ ପାଉଡର, ଚିନି, କର୍ଣ୍ଣ ଫ୍ଲାୱାର, ଭାନିଲା ଏସେନ୍ସ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: କଡ଼େଇରେ କ୍ଷୀର ଗରମ କରନ୍ତୁ।  କ୍ଷୀର ଅଳ୍ପ ଗରମ  ହୋଇଗଲେ ତାକୁ ପାତ୍ରକୁ ଢ଼ାଳି ଦିଅନ୍ତୁ। କ୍ଷୀରରେ କୋକୋ ପାଉଡର ଓ ଚିନି ପକାଇ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟ ପରେ ସେଥିରେ କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର ପକାଇ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ। ଏହା ଥଣ୍ଡା ହୋଇଯିବା ପରେ ଫ୍ରିଜରରେ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ। ଫ୍ରିଜ୍‌ର ଟେମ୍ପେଚରକୁ ବଢ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ୬ରୁ ୭ ଘଣ୍ଟା ଫ୍ରିଜ୍‌ରେ ରଖନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ତାକୁ ବାହାରକୁ କାଢ଼ି ଆଣିନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇ ଗଲା ଚକୋଲେଟ୍‌ ଆଇସକ୍ରିମ୍‌। ସେଥିରେ ଭାନିଲା ଏସେନ୍ସ ପକାଇ ପରିବାର ଲୋକଙ୍କ ସହ ଆନନ୍ଦରେ ଖାଆନ୍ତୁ।