ଖାଆନ୍ତୁ ଖୁଆନ୍ତୁ ସୁଆଦିଆ ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’

ଡାଲମା ଆଉ ତରକାରୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ ପାଇଁ ଜହ୍ନି କାଟିବା ବେଳେ ଆପଣ ତା ଚୋପାକୁ କାଟି ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଥିବେ ନିଶ୍ଚୟ । ହେଲେ ଜାଣିଛନ୍ତି ଯାହାକୁ ଆପଣ ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଛନ୍ତି ସେଥିରୁ ବି ଭାରି ସୁଆଦିଆ ଡିସ୍‌ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇପାରେ । ସେମିତି ଗୋଟିଏ ବ୍ୟଞ୍ଜନ ହେଉଛି ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’ । ନାଁ ସୁଣି ପାଟିରୁ ଲାଳ ଗଡ଼ିବଣି। ତାହେଲେ ଡେରି ନ କରି ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କେମିତି ତିଆରି ହୁଏ ଏହି ସୁଆଦିଆ ଚଟଣି । […]

Rakesh Mallick
  • Published: Wednesday, 25 October 2017
  • Updated: 25 October 2017, 02:18 PM IST

Sports

Latest News

ଡାଲମା ଆଉ ତରକାରୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ ପାଇଁ ଜହ୍ନି କାଟିବା ବେଳେ ଆପଣ ତା ଚୋପାକୁ କାଟି ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଥିବେ ନିଶ୍ଚୟ । ହେଲେ ଜାଣିଛନ୍ତି ଯାହାକୁ ଆପଣ ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଛନ୍ତି ସେଥିରୁ ବି ଭାରି ସୁଆଦିଆ ଡିସ୍‌ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇପାରେ । ସେମିତି ଗୋଟିଏ ବ୍ୟଞ୍ଜନ ହେଉଛି ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’ । ନାଁ ସୁଣି ପାଟିରୁ ଲାଳ ଗଡ଼ିବଣି। ତାହେଲେ ଡେରି ନ କରି ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କେମିତି ତିଆରି ହୁଏ ଏହି ସୁଆଦିଆ ଚଟଣି ।

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଜହ୍ନିଚୋପା-୫୦୦ ଗ୍ରାମ, ସୋରିଷ ତେଲ-ଆବଶ୍ୟକ ମୁତାବକ, ଜୀରା- ଅଧଚାମଚ, ରସୁଣ -ସାତ ଆଠ ଖଣ୍ଡ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଚାରି ପାଞ୍ଚୋଟି, ତେନ୍ତୁଳି-ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ, ଲୁଣ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ଜହ୍ନିରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ତାହାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ପରିଷ୍କାର ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଜିରା ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଜିରା ଭଲ ଭାବେ ଫୁଟିଯିବା ପରେ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରସୁଣ ଖଣ୍ଡକରି ଏଥିରେ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।  ଭଲ ଭାବେ ଭାଜି ହୋଇଗଲା ପରେ ଧୁଆହୋଇ ରହିଥିବା ଜହ୍ନି ଚୋପାକୁ ଏଥିରେ ପକାନ୍ତୁ । ପରେ ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଦେଇ ଏହାକୁ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଦୁଇ ତିନି ମିନିଟ୍ ପରେ ଦରସିଝା ଅବସ୍ଥାରେ ଓହ୍ଲାଇ ତେନ୍ତୁଳି ସହ ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ବାଟିଦିଅନ୍ତୁ । ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଆପଣଙ୍କ ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’ । ଏହାକୁ ଆପଣ ଭାତ କିମ୍ବା ପରଟାର ଖାଇଲେ ଅସଲ ସ୍ୱାଦ ଜାଣିପାରିବେ ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଖାଆନ୍ତୁ ଖୁଆନ୍ତୁ ସୁଆଦିଆ ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’

ଡାଲମା ଆଉ ତରକାରୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ ପାଇଁ ଜହ୍ନି କାଟିବା ବେଳେ ଆପଣ ତା ଚୋପାକୁ କାଟି ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଥିବେ ନିଶ୍ଚୟ । ହେଲେ ଜାଣିଛନ୍ତି ଯାହାକୁ ଆପଣ ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଛନ୍ତି ସେଥିରୁ ବି ଭାରି ସୁଆଦିଆ ଡିସ୍‌ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇପାରେ । ସେମିତି ଗୋଟିଏ ବ୍ୟଞ୍ଜନ ହେଉଛି ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’ । ନାଁ ସୁଣି ପାଟିରୁ ଲାଳ ଗଡ଼ିବଣି। ତାହେଲେ ଡେରି ନ କରି ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କେମିତି ତିଆରି ହୁଏ ଏହି ସୁଆଦିଆ ଚଟଣି । […]

Rakesh Mallick
  • Published: Wednesday, 25 October 2017
  • Updated: 25 October 2017, 02:18 PM IST

Sports

Latest News

ଡାଲମା ଆଉ ତରକାରୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ ପାଇଁ ଜହ୍ନି କାଟିବା ବେଳେ ଆପଣ ତା ଚୋପାକୁ କାଟି ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଥିବେ ନିଶ୍ଚୟ । ହେଲେ ଜାଣିଛନ୍ତି ଯାହାକୁ ଆପଣ ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଛନ୍ତି ସେଥିରୁ ବି ଭାରି ସୁଆଦିଆ ଡିସ୍‌ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇପାରେ । ସେମିତି ଗୋଟିଏ ବ୍ୟଞ୍ଜନ ହେଉଛି ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’ । ନାଁ ସୁଣି ପାଟିରୁ ଲାଳ ଗଡ଼ିବଣି। ତାହେଲେ ଡେରି ନ କରି ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କେମିତି ତିଆରି ହୁଏ ଏହି ସୁଆଦିଆ ଚଟଣି ।

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଜହ୍ନିଚୋପା-୫୦୦ ଗ୍ରାମ, ସୋରିଷ ତେଲ-ଆବଶ୍ୟକ ମୁତାବକ, ଜୀରା- ଅଧଚାମଚ, ରସୁଣ -ସାତ ଆଠ ଖଣ୍ଡ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଚାରି ପାଞ୍ଚୋଟି, ତେନ୍ତୁଳି-ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ, ଲୁଣ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ଜହ୍ନିରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ତାହାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ପରିଷ୍କାର ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଜିରା ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଜିରା ଭଲ ଭାବେ ଫୁଟିଯିବା ପରେ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରସୁଣ ଖଣ୍ଡକରି ଏଥିରେ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।  ଭଲ ଭାବେ ଭାଜି ହୋଇଗଲା ପରେ ଧୁଆହୋଇ ରହିଥିବା ଜହ୍ନି ଚୋପାକୁ ଏଥିରେ ପକାନ୍ତୁ । ପରେ ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଦେଇ ଏହାକୁ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଦୁଇ ତିନି ମିନିଟ୍ ପରେ ଦରସିଝା ଅବସ୍ଥାରେ ଓହ୍ଲାଇ ତେନ୍ତୁଳି ସହ ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ବାଟିଦିଅନ୍ତୁ । ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଆପଣଙ୍କ ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’ । ଏହାକୁ ଆପଣ ଭାତ କିମ୍ବା ପରଟାର ଖାଇଲେ ଅସଲ ସ୍ୱାଦ ଜାଣିପାରିବେ ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଖାଆନ୍ତୁ ଖୁଆନ୍ତୁ ସୁଆଦିଆ ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’

ଡାଲମା ଆଉ ତରକାରୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ ପାଇଁ ଜହ୍ନି କାଟିବା ବେଳେ ଆପଣ ତା ଚୋପାକୁ କାଟି ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଥିବେ ନିଶ୍ଚୟ । ହେଲେ ଜାଣିଛନ୍ତି ଯାହାକୁ ଆପଣ ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଛନ୍ତି ସେଥିରୁ ବି ଭାରି ସୁଆଦିଆ ଡିସ୍‌ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇପାରେ । ସେମିତି ଗୋଟିଏ ବ୍ୟଞ୍ଜନ ହେଉଛି ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’ । ନାଁ ସୁଣି ପାଟିରୁ ଲାଳ ଗଡ଼ିବଣି। ତାହେଲେ ଡେରି ନ କରି ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କେମିତି ତିଆରି ହୁଏ ଏହି ସୁଆଦିଆ ଚଟଣି । […]

Rakesh Mallick
  • Published: Wednesday, 25 October 2017
  • Updated: 25 October 2017, 02:18 PM IST

Sports

Latest News

ଡାଲମା ଆଉ ତରକାରୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ ପାଇଁ ଜହ୍ନି କାଟିବା ବେଳେ ଆପଣ ତା ଚୋପାକୁ କାଟି ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଥିବେ ନିଶ୍ଚୟ । ହେଲେ ଜାଣିଛନ୍ତି ଯାହାକୁ ଆପଣ ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଛନ୍ତି ସେଥିରୁ ବି ଭାରି ସୁଆଦିଆ ଡିସ୍‌ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇପାରେ । ସେମିତି ଗୋଟିଏ ବ୍ୟଞ୍ଜନ ହେଉଛି ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’ । ନାଁ ସୁଣି ପାଟିରୁ ଲାଳ ଗଡ଼ିବଣି। ତାହେଲେ ଡେରି ନ କରି ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କେମିତି ତିଆରି ହୁଏ ଏହି ସୁଆଦିଆ ଚଟଣି ।

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଜହ୍ନିଚୋପା-୫୦୦ ଗ୍ରାମ, ସୋରିଷ ତେଲ-ଆବଶ୍ୟକ ମୁତାବକ, ଜୀରା- ଅଧଚାମଚ, ରସୁଣ -ସାତ ଆଠ ଖଣ୍ଡ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଚାରି ପାଞ୍ଚୋଟି, ତେନ୍ତୁଳି-ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ, ଲୁଣ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ଜହ୍ନିରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ତାହାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ପରିଷ୍କାର ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଜିରା ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଜିରା ଭଲ ଭାବେ ଫୁଟିଯିବା ପରେ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରସୁଣ ଖଣ୍ଡକରି ଏଥିରେ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।  ଭଲ ଭାବେ ଭାଜି ହୋଇଗଲା ପରେ ଧୁଆହୋଇ ରହିଥିବା ଜହ୍ନି ଚୋପାକୁ ଏଥିରେ ପକାନ୍ତୁ । ପରେ ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଦେଇ ଏହାକୁ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଦୁଇ ତିନି ମିନିଟ୍ ପରେ ଦରସିଝା ଅବସ୍ଥାରେ ଓହ୍ଲାଇ ତେନ୍ତୁଳି ସହ ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ବାଟିଦିଅନ୍ତୁ । ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଆପଣଙ୍କ ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’ । ଏହାକୁ ଆପଣ ଭାତ କିମ୍ବା ପରଟାର ଖାଇଲେ ଅସଲ ସ୍ୱାଦ ଜାଣିପାରିବେ ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଖାଆନ୍ତୁ ଖୁଆନ୍ତୁ ସୁଆଦିଆ ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’

ଡାଲମା ଆଉ ତରକାରୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ ପାଇଁ ଜହ୍ନି କାଟିବା ବେଳେ ଆପଣ ତା ଚୋପାକୁ କାଟି ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଥିବେ ନିଶ୍ଚୟ । ହେଲେ ଜାଣିଛନ୍ତି ଯାହାକୁ ଆପଣ ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଛନ୍ତି ସେଥିରୁ ବି ଭାରି ସୁଆଦିଆ ଡିସ୍‌ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇପାରେ । ସେମିତି ଗୋଟିଏ ବ୍ୟଞ୍ଜନ ହେଉଛି ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’ । ନାଁ ସୁଣି ପାଟିରୁ ଲାଳ ଗଡ଼ିବଣି। ତାହେଲେ ଡେରି ନ କରି ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କେମିତି ତିଆରି ହୁଏ ଏହି ସୁଆଦିଆ ଚଟଣି । […]

Rakesh Mallick
  • Published: Wednesday, 25 October 2017
  • Updated: 25 October 2017, 02:18 PM IST

Sports

Latest News

ଡାଲମା ଆଉ ତରକାରୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ ପାଇଁ ଜହ୍ନି କାଟିବା ବେଳେ ଆପଣ ତା ଚୋପାକୁ କାଟି ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଥିବେ ନିଶ୍ଚୟ । ହେଲେ ଜାଣିଛନ୍ତି ଯାହାକୁ ଆପଣ ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଛନ୍ତି ସେଥିରୁ ବି ଭାରି ସୁଆଦିଆ ଡିସ୍‌ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇପାରେ । ସେମିତି ଗୋଟିଏ ବ୍ୟଞ୍ଜନ ହେଉଛି ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’ । ନାଁ ସୁଣି ପାଟିରୁ ଲାଳ ଗଡ଼ିବଣି। ତାହେଲେ ଡେରି ନ କରି ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କେମିତି ତିଆରି ହୁଏ ଏହି ସୁଆଦିଆ ଚଟଣି ।

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଜହ୍ନିଚୋପା-୫୦୦ ଗ୍ରାମ, ସୋରିଷ ତେଲ-ଆବଶ୍ୟକ ମୁତାବକ, ଜୀରା- ଅଧଚାମଚ, ରସୁଣ -ସାତ ଆଠ ଖଣ୍ଡ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଚାରି ପାଞ୍ଚୋଟି, ତେନ୍ତୁଳି-ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ, ଲୁଣ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ଜହ୍ନିରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ତାହାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ପରିଷ୍କାର ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଜିରା ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଜିରା ଭଲ ଭାବେ ଫୁଟିଯିବା ପରେ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରସୁଣ ଖଣ୍ଡକରି ଏଥିରେ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।  ଭଲ ଭାବେ ଭାଜି ହୋଇଗଲା ପରେ ଧୁଆହୋଇ ରହିଥିବା ଜହ୍ନି ଚୋପାକୁ ଏଥିରେ ପକାନ୍ତୁ । ପରେ ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଦେଇ ଏହାକୁ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଦୁଇ ତିନି ମିନିଟ୍ ପରେ ଦରସିଝା ଅବସ୍ଥାରେ ଓହ୍ଲାଇ ତେନ୍ତୁଳି ସହ ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ବାଟିଦିଅନ୍ତୁ । ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଆପଣଙ୍କ ‘ଜହ୍ନିଚୋପା ଚଟଣି’ । ଏହାକୁ ଆପଣ ଭାତ କିମ୍ବା ପରଟାର ଖାଇଲେ ଅସଲ ସ୍ୱାଦ ଜାଣିପାରିବେ ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos