କେମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ସମ୍ୱଲପୁରୀ ଆମ୍ୱିଳ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲଙ୍କା, ଲୁଣ,ଫୁଟଣ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର,  ହଳଦୀ, ବେସନ, ଟମାଟୋ, ବାଉଁଶର କରଡ଼ି, ଧନିଆ ପତ୍ର ,ତେଲ,ଦହି, ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ, କାକୁଡ଼ି ପ୍ରଣାଳୀ: ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ ଓ କାକୁଡ଼ିକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ପାଣି ଦେଇ ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ପକାଇ ସିଝାନ୍ତୁ। ପରିବା ସିଝିବା ପରେ ସେଥିରେ ଦହି ଓ ବେସନର ମିଶ୍ରଣ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଓ ପାଣି ପକାଇ ଆଉ କିଛି […]

ambila

ambila

Rakesh Mallick
  • Published: Saturday, 11 November 2017
  • Updated: 11 November 2017, 02:14 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲଙ୍କା, ଲୁଣ,ଫୁଟଣ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର,  ହଳଦୀ, ବେସନ, ଟମାଟୋ, ବାଉଁଶର କରଡ଼ି, ଧନିଆ ପତ୍ର ,ତେଲ,ଦହି, ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ, କାକୁଡ଼ି

ପ୍ରଣାଳୀ:

ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ ଓ କାକୁଡ଼ିକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ପାଣି ଦେଇ ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ପକାଇ ସିଝାନ୍ତୁ। ପରିବା ସିଝିବା ପରେ ସେଥିରେ ଦହି ଓ ବେସନର ମିଶ୍ରଣ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଓ ପାଣି ପକାଇ ଆଉ କିଛି ସମୟ ଫୁଟାନ୍ତୁ।

ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ରରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ କଟା ଟମାଟୋ, ବାଉଁଶ କରଡି ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହାକୁ ପରିବାରେ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ଅଳ୍ପ ସମୟ ଫୁଟିବାକୁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ତାକୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ରରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଓ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଫୁଟାନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇରହିଥିବା ପରିବା ମିଶ୍ରଣକୁ ଢାଳନ୍ତୁ।  ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସମ୍ୱଲପୁରୀ  ଆମ୍ୱିଳ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

କେମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ସମ୍ୱଲପୁରୀ ଆମ୍ୱିଳ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲଙ୍କା, ଲୁଣ,ଫୁଟଣ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର,  ହଳଦୀ, ବେସନ, ଟମାଟୋ, ବାଉଁଶର କରଡ଼ି, ଧନିଆ ପତ୍ର ,ତେଲ,ଦହି, ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ, କାକୁଡ଼ି ପ୍ରଣାଳୀ: ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ ଓ କାକୁଡ଼ିକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ପାଣି ଦେଇ ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ପକାଇ ସିଝାନ୍ତୁ। ପରିବା ସିଝିବା ପରେ ସେଥିରେ ଦହି ଓ ବେସନର ମିଶ୍ରଣ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଓ ପାଣି ପକାଇ ଆଉ କିଛି […]

ambila

ambila

Rakesh Mallick
  • Published: Saturday, 11 November 2017
  • Updated: 11 November 2017, 02:14 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲଙ୍କା, ଲୁଣ,ଫୁଟଣ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର,  ହଳଦୀ, ବେସନ, ଟମାଟୋ, ବାଉଁଶର କରଡ଼ି, ଧନିଆ ପତ୍ର ,ତେଲ,ଦହି, ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ, କାକୁଡ଼ି

ପ୍ରଣାଳୀ:

ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ ଓ କାକୁଡ଼ିକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ପାଣି ଦେଇ ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ପକାଇ ସିଝାନ୍ତୁ। ପରିବା ସିଝିବା ପରେ ସେଥିରେ ଦହି ଓ ବେସନର ମିଶ୍ରଣ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଓ ପାଣି ପକାଇ ଆଉ କିଛି ସମୟ ଫୁଟାନ୍ତୁ।

ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ରରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ କଟା ଟମାଟୋ, ବାଉଁଶ କରଡି ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହାକୁ ପରିବାରେ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ଅଳ୍ପ ସମୟ ଫୁଟିବାକୁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ତାକୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ରରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଓ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଫୁଟାନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇରହିଥିବା ପରିବା ମିଶ୍ରଣକୁ ଢାଳନ୍ତୁ।  ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସମ୍ୱଲପୁରୀ  ଆମ୍ୱିଳ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

କେମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ସମ୍ୱଲପୁରୀ ଆମ୍ୱିଳ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲଙ୍କା, ଲୁଣ,ଫୁଟଣ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର,  ହଳଦୀ, ବେସନ, ଟମାଟୋ, ବାଉଁଶର କରଡ଼ି, ଧନିଆ ପତ୍ର ,ତେଲ,ଦହି, ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ, କାକୁଡ଼ି ପ୍ରଣାଳୀ: ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ ଓ କାକୁଡ଼ିକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ପାଣି ଦେଇ ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ପକାଇ ସିଝାନ୍ତୁ। ପରିବା ସିଝିବା ପରେ ସେଥିରେ ଦହି ଓ ବେସନର ମିଶ୍ରଣ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଓ ପାଣି ପକାଇ ଆଉ କିଛି […]

ambila

ambila

Rakesh Mallick
  • Published: Saturday, 11 November 2017
  • Updated: 11 November 2017, 02:14 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲଙ୍କା, ଲୁଣ,ଫୁଟଣ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର,  ହଳଦୀ, ବେସନ, ଟମାଟୋ, ବାଉଁଶର କରଡ଼ି, ଧନିଆ ପତ୍ର ,ତେଲ,ଦହି, ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ, କାକୁଡ଼ି

ପ୍ରଣାଳୀ:

ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ ଓ କାକୁଡ଼ିକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ପାଣି ଦେଇ ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ପକାଇ ସିଝାନ୍ତୁ। ପରିବା ସିଝିବା ପରେ ସେଥିରେ ଦହି ଓ ବେସନର ମିଶ୍ରଣ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଓ ପାଣି ପକାଇ ଆଉ କିଛି ସମୟ ଫୁଟାନ୍ତୁ।

ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ରରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ କଟା ଟମାଟୋ, ବାଉଁଶ କରଡି ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହାକୁ ପରିବାରେ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ଅଳ୍ପ ସମୟ ଫୁଟିବାକୁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ତାକୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ରରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଓ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଫୁଟାନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇରହିଥିବା ପରିବା ମିଶ୍ରଣକୁ ଢାଳନ୍ତୁ।  ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସମ୍ୱଲପୁରୀ  ଆମ୍ୱିଳ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

କେମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ସମ୍ୱଲପୁରୀ ଆମ୍ୱିଳ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲଙ୍କା, ଲୁଣ,ଫୁଟଣ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର,  ହଳଦୀ, ବେସନ, ଟମାଟୋ, ବାଉଁଶର କରଡ଼ି, ଧନିଆ ପତ୍ର ,ତେଲ,ଦହି, ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ, କାକୁଡ଼ି ପ୍ରଣାଳୀ: ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ ଓ କାକୁଡ଼ିକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ପାଣି ଦେଇ ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ପକାଇ ସିଝାନ୍ତୁ। ପରିବା ସିଝିବା ପରେ ସେଥିରେ ଦହି ଓ ବେସନର ମିଶ୍ରଣ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଓ ପାଣି ପକାଇ ଆଉ କିଛି […]

ambila

ambila

Rakesh Mallick
  • Published: Saturday, 11 November 2017
  • Updated: 11 November 2017, 02:14 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲଙ୍କା, ଲୁଣ,ଫୁଟଣ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର,  ହଳଦୀ, ବେସନ, ଟମାଟୋ, ବାଉଁଶର କରଡ଼ି, ଧନିଆ ପତ୍ର ,ତେଲ,ଦହି, ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ, କାକୁଡ଼ି

ପ୍ରଣାଳୀ:

ମୂଳା, କଖାରୁ, ସାରୁ, ବାଇଗଣ ଓ କାକୁଡ଼ିକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ପାଣି ଦେଇ ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ପକାଇ ସିଝାନ୍ତୁ। ପରିବା ସିଝିବା ପରେ ସେଥିରେ ଦହି ଓ ବେସନର ମିଶ୍ରଣ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଓ ପାଣି ପକାଇ ଆଉ କିଛି ସମୟ ଫୁଟାନ୍ତୁ।

ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ରରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ କଟା ଟମାଟୋ, ବାଉଁଶ କରଡି ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହାକୁ ପରିବାରେ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ଅଳ୍ପ ସମୟ ଫୁଟିବାକୁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ତାକୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ରରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଓ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଫୁଟାନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇରହିଥିବା ପରିବା ମିଶ୍ରଣକୁ ଢାଳନ୍ତୁ।  ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସମ୍ୱଲପୁରୀ  ଆମ୍ୱିଳ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos