ଦହି, କଦଳୀର ବଢ଼ିଆ କମ୍ବିନେସନ୍‌, ଖାଆନ୍ତୁ ଆଉ ଖୁଆନ୍ତୁ

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: ଘୋଳ ଦହି, ଲମ୍ୱା ଲମ୍ୱା କଟା କଦଳୀ, ଜୀରା ଲଙ୍କ ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ।, ଚିନି, ଗୋଟା ସୋରିଷ, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ କାଟି ହଳଦୀ ପାଣିରେ ବୁଡେ଼ଇ ରଖନ୍ତୁ। କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି କଟା ହୋଇଥିବା କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ ଭଲଭାବେ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଆଉ ଗୋଟେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସୋରିଷ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ। ଓ […]

DAHI-KADALIok

DAHI-KADALIok

Mihir Pattnayak
  • Published: Tuesday, 20 November 2018
  • Updated: 20 November 2018, 12:04 PM IST

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: ଘୋଳ ଦହି, ଲମ୍ୱା ଲମ୍ୱା କଟା କଦଳୀ, ଜୀରା ଲଙ୍କ ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ।, ଚିନି, ଗୋଟା ସୋରିଷ, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ କାଟି ହଳଦୀ ପାଣିରେ ବୁଡେ଼ଇ ରଖନ୍ତୁ। କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି କଟା ହୋଇଥିବା କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ ଭଲଭାବେ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଆଉ ଗୋଟେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସୋରିଷ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ। ଓ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ପକାଇ ଛୁଙ୍କ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ।ଏହା ପରେ ଘୋଳଦହିରେ ଚାଉଳ ଚୁନା, ଚିନି ଓ ଲୁଣ ପକେଇ ଭଲଭାବରେ ଗୋଳେଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଦହି ଫୁଟିବା ପରେ ଭଜା କଦଳୀକୁ ପକାନ୍ତୁ । ୨ ରୁ ୩ ମିନିଟ୍ ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଦହି କଦଳୀ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଦହି, କଦଳୀର ବଢ଼ିଆ କମ୍ବିନେସନ୍‌, ଖାଆନ୍ତୁ ଆଉ ଖୁଆନ୍ତୁ

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: ଘୋଳ ଦହି, ଲମ୍ୱା ଲମ୍ୱା କଟା କଦଳୀ, ଜୀରା ଲଙ୍କ ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ।, ଚିନି, ଗୋଟା ସୋରିଷ, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ କାଟି ହଳଦୀ ପାଣିରେ ବୁଡେ଼ଇ ରଖନ୍ତୁ। କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି କଟା ହୋଇଥିବା କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ ଭଲଭାବେ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଆଉ ଗୋଟେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସୋରିଷ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ। ଓ […]

DAHI-KADALIok

DAHI-KADALIok

Mihir Pattnayak
  • Published: Tuesday, 20 November 2018
  • Updated: 20 November 2018, 12:04 PM IST

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: ଘୋଳ ଦହି, ଲମ୍ୱା ଲମ୍ୱା କଟା କଦଳୀ, ଜୀରା ଲଙ୍କ ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ।, ଚିନି, ଗୋଟା ସୋରିଷ, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ କାଟି ହଳଦୀ ପାଣିରେ ବୁଡେ଼ଇ ରଖନ୍ତୁ। କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି କଟା ହୋଇଥିବା କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ ଭଲଭାବେ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଆଉ ଗୋଟେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସୋରିଷ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ। ଓ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ପକାଇ ଛୁଙ୍କ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ।ଏହା ପରେ ଘୋଳଦହିରେ ଚାଉଳ ଚୁନା, ଚିନି ଓ ଲୁଣ ପକେଇ ଭଲଭାବରେ ଗୋଳେଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଦହି ଫୁଟିବା ପରେ ଭଜା କଦଳୀକୁ ପକାନ୍ତୁ । ୨ ରୁ ୩ ମିନିଟ୍ ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଦହି କଦଳୀ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଦହି, କଦଳୀର ବଢ଼ିଆ କମ୍ବିନେସନ୍‌, ଖାଆନ୍ତୁ ଆଉ ଖୁଆନ୍ତୁ

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: ଘୋଳ ଦହି, ଲମ୍ୱା ଲମ୍ୱା କଟା କଦଳୀ, ଜୀରା ଲଙ୍କ ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ।, ଚିନି, ଗୋଟା ସୋରିଷ, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ କାଟି ହଳଦୀ ପାଣିରେ ବୁଡେ଼ଇ ରଖନ୍ତୁ। କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି କଟା ହୋଇଥିବା କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ ଭଲଭାବେ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଆଉ ଗୋଟେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସୋରିଷ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ। ଓ […]

DAHI-KADALIok

DAHI-KADALIok

Mihir Pattnayak
  • Published: Tuesday, 20 November 2018
  • Updated: 20 November 2018, 12:04 PM IST

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: ଘୋଳ ଦହି, ଲମ୍ୱା ଲମ୍ୱା କଟା କଦଳୀ, ଜୀରା ଲଙ୍କ ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ।, ଚିନି, ଗୋଟା ସୋରିଷ, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ କାଟି ହଳଦୀ ପାଣିରେ ବୁଡେ଼ଇ ରଖନ୍ତୁ। କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି କଟା ହୋଇଥିବା କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ ଭଲଭାବେ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଆଉ ଗୋଟେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସୋରିଷ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ। ଓ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ପକାଇ ଛୁଙ୍କ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ।ଏହା ପରେ ଘୋଳଦହିରେ ଚାଉଳ ଚୁନା, ଚିନି ଓ ଲୁଣ ପକେଇ ଭଲଭାବରେ ଗୋଳେଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଦହି ଫୁଟିବା ପରେ ଭଜା କଦଳୀକୁ ପକାନ୍ତୁ । ୨ ରୁ ୩ ମିନିଟ୍ ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଦହି କଦଳୀ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଦହି, କଦଳୀର ବଢ଼ିଆ କମ୍ବିନେସନ୍‌, ଖାଆନ୍ତୁ ଆଉ ଖୁଆନ୍ତୁ

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: ଘୋଳ ଦହି, ଲମ୍ୱା ଲମ୍ୱା କଟା କଦଳୀ, ଜୀରା ଲଙ୍କ ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ।, ଚିନି, ଗୋଟା ସୋରିଷ, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ କାଟି ହଳଦୀ ପାଣିରେ ବୁଡେ଼ଇ ରଖନ୍ତୁ। କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି କଟା ହୋଇଥିବା କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ ଭଲଭାବେ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଆଉ ଗୋଟେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସୋରିଷ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ। ଓ […]

DAHI-KADALIok

DAHI-KADALIok

Mihir Pattnayak
  • Published: Tuesday, 20 November 2018
  • Updated: 20 November 2018, 12:04 PM IST

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: ଘୋଳ ଦହି, ଲମ୍ୱା ଲମ୍ୱା କଟା କଦଳୀ, ଜୀରା ଲଙ୍କ ଗୁଣ୍ଡ, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ।, ଚିନି, ଗୋଟା ସୋରିଷ, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ କାଟି ହଳଦୀ ପାଣିରେ ବୁଡେ଼ଇ ରଖନ୍ତୁ। କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି କଟା ହୋଇଥିବା କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ ଭଲଭାବେ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଆଉ ଗୋଟେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସୋରିଷ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କ। ଓ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ପକାଇ ଛୁଙ୍କ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ।ଏହା ପରେ ଘୋଳଦହିରେ ଚାଉଳ ଚୁନା, ଚିନି ଓ ଲୁଣ ପକେଇ ଭଲଭାବରେ ଗୋଳେଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଦହି ଫୁଟିବା ପରେ ଭଜା କଦଳୀକୁ ପକାନ୍ତୁ । ୨ ରୁ ୩ ମିନିଟ୍ ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଦହି କଦଳୀ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos