ପାମ୍ପଡ଼ ଖାଇବାକୁ ସମସ୍ତେ ଭଲ ପାଆନ୍ତି। କେହି କେହି ତେଲରେ ଛାଣି ପାମ୍ପଡ଼ ଖାଇଥାନ୍ତି। ଆଉ କିଛି ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ଏହାକୁ ପୋଡ଼ି ମଧ୍ୟ ଖାଇଥାନ୍ତି। ହେଲେ ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ମସଲା ପାମ୍ପଡ଼ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ ଶିଖାଇବୁ। ଏହାକୁ ଆପଣ ଘରେ ଅତି ସହଜରେ କରିପାରିବେ।
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ୪ଟି ପାମ୍ପଡ଼, ୨ଟି ପିଆଜ,ଦୁଇଟି ଟମାଟୋ, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ ତେଲ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ପିଆଜ, ଟମାଟୋ ଓ ଧନିଆ ପତ୍ରକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଏକ ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ମିଡିୟମ ଆଞ୍ଚରେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହେଲା ପରେ ପାମ୍ପଡ଼ ପକାଇ ସୁନେଲୀ ରଙ୍ଗ ହେଲା ଯାଏ ଛାଣନ୍ତୁ।
ପାମ୍ପଡ଼ ଛଣା ସରିବା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟ୍ରେ ରଖନ୍ତୁ। ସେଥିରେ କଟା ହୋଇଥିବା ପିଆଜ, ଟମାଟୋ ଓ ଧନିଆପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ। ଶେଷରେ ଲାଲ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ଛିଞ୍ଚନ୍ତୁ। ଏହାସହତ ଆପଣ ଚାହିଁଲେ ଲେମ୍ୱୁ ରସ ମଧ୍ୟ ପକାଇ ପାରିବେ। ତିଆରି ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କ ମସଲା ପାମ୍ପଡ଼।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Food
ପଞ୍ଚୁକରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ହବିଷ ଡାଲମା
ଏବେ ପବିତ୍ର କାର୍ତ୍ତିକ ମାସର ପଞ୍ଚୁକ ବ୍ରତ ଆରମ୍ଭ ହୋଇ ଯାଇଛି। ଘରେ ଘରେ ଅରୁଆ ଅନ୍ନ ସାଙ୍ଗକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି ହବିଷ ଡାଲମା। ଏହା ଖାଇବାକୁ ଯେତିକି ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ, ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ବି ସେତିକି ସହଜ ।
Food
ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ତାଡ଼ିଆ ମିଠା
ଆଜି ଦୀପାବଳିରେ ଏହି ମିଠାକୁ ଘରେ ତିଆରି ଠାକୁରଙ୍କ ପାଖରେ ଭୋଗ ଲଗାନ୍ତୁ।
Food
ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ମୁଗ ଡାଲି ବରଫି
ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ କରନ୍ତୁ ମୁଗ ଡାଲି ବରଫି। ଖୁବ୍ କମ୍ ସାମଗ୍ରୀରେ ଓ କମ୍ ସମୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବ ଏହି ସୁଆଦିଆ ମିଠା।
Viral
ବିଦେଶରେ ଦେଶୀ ବାସ୍ନା, ଲଣ୍ଡନରେ ବିକ୍ରି ହେଉଛି ଝାଲ୍ ମୁଢି
ଲଣ୍ଡନରେ ବାସୁଛି ଭାରତୀୟ ଖାଦ୍ୟର ବାସ୍ନା, ଆଉ ଲଣ୍ଡନବାସୀ ନେଉଛନ୍ତି ଝାଲ୍ ମୁଢିର ମଜା।