Advertisment

ଖାଆନ୍ତୁ ଟେଷ୍ଟି ମସଲା ପାମ୍ପଡ଼

ପାମ୍ପଡ଼ ଖାଇବାକୁ ସମସ୍ତେ ଭଲ ପାଆନ୍ତି। କେହି କେହି ତେଲରେ ଛାଣି ପାମ୍ପଡ଼ ଖାଇଥାନ୍ତି। ଆଉ କିଛି ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ଏହାକୁ ପୋଡ଼ି ମଧ୍ୟ ଖାଇଥାନ୍ତି। ହେଲେ ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ମସଲା ପାମ୍ପଡ଼ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ ଶିଖାଇବୁ। ଏହାକୁ ଆପଣ ଘରେ ଅତି ସହଜରେ କରିପାରିବେ। ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ୪ଟି ପାମ୍ପଡ଼, ୨ଟି ପିଆଜ,ଦୁଇଟି ଟମାଟୋ, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ ତେଲ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ପିଆଜ, ଟମାଟୋ […]

author-image
Jyoshna Pradhan
ଅଦ୍ୟତନ ହୋଇଛି
ଖାଆନ୍ତୁ ଟେଷ୍ଟି ମସଲା ପାମ୍ପଡ଼

Masala-Papad

ପାମ୍ପଡ଼ ଖାଇବାକୁ ସମସ୍ତେ ଭଲ ପାଆନ୍ତି। କେହି କେହି ତେଲରେ ଛାଣି ପାମ୍ପଡ଼ ଖାଇଥାନ୍ତି। ଆଉ କିଛି ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ଏହାକୁ ପୋଡ଼ି ମଧ୍ୟ ଖାଇଥାନ୍ତି। ହେଲେ ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ମସଲା ପାମ୍ପଡ଼ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ ଶିଖାଇବୁ। ଏହାକୁ ଆପଣ ଘରେ ଅତି ସହଜରେ କରିପାରିବେ।

Advertisment

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ୪ଟି ପାମ୍ପଡ଼, ୨ଟି ପିଆଜ,ଦୁଇଟି ଟମାଟୋ, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ ତେଲ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ପିଆଜ, ଟମାଟୋ ଓ ଧନିଆ ପତ୍ରକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଏକ ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ମିଡିୟମ ଆଞ୍ଚରେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହେଲା ପରେ ପାମ୍ପଡ଼ ପକାଇ ସୁନେଲୀ ରଙ୍ଗ ହେଲା ଯାଏ ଛାଣନ୍ତୁ।

Advertisment

ପାମ୍ପଡ଼ ଛଣା ସରିବା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟ୍‌ରେ ରଖନ୍ତୁ। ସେଥିରେ କଟା ହୋଇଥିବା ପିଆଜ, ଟମାଟୋ ଓ ଧନିଆପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ। ଶେଷରେ ଲାଲ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ  ଓ ଲୁଣ ଛିଞ୍ଚନ୍ତୁ। ଏହାସହତ ଆପଣ ଚାହିଁଲେ ଲେମ୍ୱୁ ରସ ମଧ୍ୟ ପକାଇ ପାରିବେ। ତିଆରି ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କ ମସଲା ପାମ୍ପଡ଼।