ଶରୀରରେ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତର ବୃଦ୍ଧି ଅନେକ ଗମ୍ଭୀର ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ। ସେହିପରି କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତର ହ୍ରାସ ପାଇଲେ ମଧ୍ୟ ନାନା ରୋଗ ମାଡିବସେ। ତେଣୁ ସୁସ୍ଥ ରହିବା ପାଇଁ ଶରୀରରେ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଜରୁରୀ। ଭିଟାମିନ B-12 ହେଉଛି ଏପରି ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ, ଯାହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବା ସହ ସାମଗ୍ରିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଉନ୍ନତି ଆଣେ। କେଉଁ ସବୁ ଖାଦ୍ୟରୁ ଭିଟାମିନ B-12 ପାଇପାରିବେ, ଜାଣନ୍ତୁ...
ପାଳଙ୍ଗ
ବ୍ରୋକଲି
ସାଲମନ
ସାଲମନରେ ଭିଟାମିନ୍ B12 ଭରପୂର ଥାଏ। ନିୟମିତ ଭାବେ ସାଲମନ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଉଚ୍ଚ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତର ହ୍ରାସ ହୋଇପାରେ।
କାଲେ
ପାୱାରହାଉସ୍ ପରିବା ଭାବେ ପରିଗଣିତ ସବୁଜ ପନିପରିବା ମଧ୍ୟରୁ କାଲେ ଅନ୍ୟତମ। ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ B12 ସହ ଅନେକ ଜରୁରୀ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଥାଏ। ନିୟମିତ ଭାବେ କାଲେ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତର ହ୍ରାସ ହୋଇପାରେ।
ଗ୍ରୀନ୍ ମଟର
ଗ୍ରୀନ୍ ମଟରରେ ମଧ୍ୟ ଭିଟାମିନ୍ B12 ଥାଏ। ଖାଦ୍ୟରେ ଗ୍ରୀନ୍ ମଟର ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବା ଦ୍ୱାରା ହୃଦୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟାର ଆଶଙ୍କା କମିଯାଏ ଏବଂ ହୃଦୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଉନ୍ନତି ଆସିଥାଏ।
ଅଣ୍ଡା
ପ୍ରୋଟିନ ଯୁକ୍ତ ଅଣ୍ଡା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଭିଟାମିନ୍ B12 ଅଭାବ ମଧ୍ୟ ଦୂର ହୋଇପାରିବ। ଏଥିସହ ଅଣ୍ଡାରେ ଥିବା ପ୍ରୋଟିନ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇପାରେ।
Disclaimer: ଉପରସ୍ଥ ସମସ୍ତ ବିବରଣୀ ସାଧାରଣ ସୂଚନା ଉପରେ ଆଧାରିତ। କୌଣସି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟଗତ ସମସ୍ୟା ପାଇଁ ଡାକ୍ତରଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ଗ୍ରହଣ କରନ୍ତୁ।