ଭାରତରେ ମହିଳାମାନଙ୍କ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏନିମିଆ ବା ରକ୍ତହୀନତା ରୋଗ ଅଧିକ ଦେଖାଯାଏ। ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ପରିବାର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସର୍ବେକ୍ଷଣର ତଥ୍ୟ ଅନୁଯାୟୀ, ଭାରତରେ 15ରୁ 49 ବର୍ଷ ବୟସର ପ୍ରାୟ 53.1 ପ୍ରତିଶତ ମହିଳା ରକ୍ତହୀନତାର ଶିକାର। ଏହାର ମୁଖ୍ୟ କାରଣ ସଠିକ୍ ଖାଦ୍ୟର ଅଭାବ। କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତହୀନତା ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରାଯାଇ ପାରିବ, ଜାଣନ୍ତୁ...
ଆପଲ୍ ଏବଂ ବିଟ୍ ଜୁସ୍
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ କହିବାନୁସାରେ, ଆପଲ ଏବଂ ବିଟ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ରକ୍ତ ଅଭାବକୁ ଦୂର କରାଯାଇ ପାରିବ। ପ୍ରତିଦିନ ଗୋଟିଏ କପ୍ ଆପଲ୍ ଏବଂ ଅଧା କପ୍ ବିଟ୍ ଜୁସ୍ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତରେ ହିମୋଗ୍ଲୋବିନ୍ ପରିମାଣ ବଢିଥାଏ। ଏଥିସହ ଟମାଟୋ ଏବଂ ଏହାର ଜୁସକୁ ମଧ୍ୟ ପିଇପାରିବେ। ଟମାଟୋ ରକ୍ତହୀନତା ଦୂର କରିବାରେ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ପରିବା।
ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ
ବିଭିନ୍ନ ଶାଗ ମଧ୍ୟରୁ ପାଳଙ୍ଗ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ସର୍ବୋତ୍ତମ। ଏଥିରେ ପୁଷ୍ଟିକର ଉପାଦେୟ ଭରି ରହିଛି। ପାଳଙ୍ଗରୁ ମଧ୍ୟ ଆଇରନ୍ ମିଳିଥାଏ, ଯାହା ରକ୍ତହୀନତା ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ। ରକ୍ତହୀନତା ରୋଗୀ ସର୍ବଦା ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ ଖାଇବା ଉଚିତ୍।
କିସମିସ୍
ରକ୍ତହୀନତାକୁ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ କିସମିସ୍ ଖାଇପାରିବେ। ଏଥିରେ ମଧ୍ୟ ଆଇରନ୍ ଥାଏ। ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞମାନେ ଏନିମିଆ ବା ରକ୍ତହୀନତା ଥିବା ରୋଗୀଙ୍କୁ କିସମିସ୍ ଖାଇବା ପାଇଁ ପରାମର୍ଶ ଦିଅନ୍ତି।
Disclaimer: ଉପରିସ୍ଥ ସମସ୍ତ ବିବରଣୀ ସାଧାରଣ ସୂଚନା ଉପରେ ଆଧାରିତ। କୌଣସି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟଗତ ସମସ୍ୟା ପାଇଁ ଡାକ୍ତରଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ଗ୍ରହଣ କରନ୍ତୁ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।