କଲିଜା କୁର୍‌କୁରି

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଚିକେନ୍‌ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା ଓ ତେଲ । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଚିକେନ୍‌ କଲିଜାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଏକ ପାତ୍ରରେ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ୍‌, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ତାୱାରେ ତେଲ ଗରମ କରି ମସଲା ଗୋଳା କଲିଜାକୁ ଚାଉଳ […]

chkn

chkn

Chinmayee Roy
  • Published: Tuesday, 26 November 2019
  • Updated: 26 November 2019, 03:46 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଚିକେନ୍‌ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା ଓ ତେଲ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଚିକେନ୍‌ କଲିଜାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଏକ ପାତ୍ରରେ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ୍‌, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ତାୱାରେ ତେଲ ଗରମ କରି ମସଲା ଗୋଳା କଲିଜାକୁ ଚାଉଳ ଚୂନାରେ ଗୋଳାଇ ସେକନ୍ତୁ। କାଲିଜା ଗୁଡ଼ିକର ଦୁଇପଟ ଭଲ ଭାବେ ସେକି ହୋଇ ଲାଲ୍‌ ହୋଇଗଲେ ତାହାକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟ୍‌କୁ କାଢ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ‘କଲିଜା କୁର୍‌କୁରି’।

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

କଲିଜା କୁର୍‌କୁରି

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଚିକେନ୍‌ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା ଓ ତେଲ । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଚିକେନ୍‌ କଲିଜାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଏକ ପାତ୍ରରେ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ୍‌, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ତାୱାରେ ତେଲ ଗରମ କରି ମସଲା ଗୋଳା କଲିଜାକୁ ଚାଉଳ […]

chkn

chkn

Chinmayee Roy
  • Published: Tuesday, 26 November 2019
  • Updated: 26 November 2019, 03:46 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଚିକେନ୍‌ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା ଓ ତେଲ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଚିକେନ୍‌ କଲିଜାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଏକ ପାତ୍ରରେ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ୍‌, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ତାୱାରେ ତେଲ ଗରମ କରି ମସଲା ଗୋଳା କଲିଜାକୁ ଚାଉଳ ଚୂନାରେ ଗୋଳାଇ ସେକନ୍ତୁ। କାଲିଜା ଗୁଡ଼ିକର ଦୁଇପଟ ଭଲ ଭାବେ ସେକି ହୋଇ ଲାଲ୍‌ ହୋଇଗଲେ ତାହାକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟ୍‌କୁ କାଢ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ‘କଲିଜା କୁର୍‌କୁରି’।

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

କଲିଜା କୁର୍‌କୁରି

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଚିକେନ୍‌ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା ଓ ତେଲ । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଚିକେନ୍‌ କଲିଜାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଏକ ପାତ୍ରରେ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ୍‌, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ତାୱାରେ ତେଲ ଗରମ କରି ମସଲା ଗୋଳା କଲିଜାକୁ ଚାଉଳ […]

chkn

chkn

Chinmayee Roy
  • Published: Tuesday, 26 November 2019
  • Updated: 26 November 2019, 03:46 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଚିକେନ୍‌ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା ଓ ତେଲ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଚିକେନ୍‌ କଲିଜାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଏକ ପାତ୍ରରେ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ୍‌, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ତାୱାରେ ତେଲ ଗରମ କରି ମସଲା ଗୋଳା କଲିଜାକୁ ଚାଉଳ ଚୂନାରେ ଗୋଳାଇ ସେକନ୍ତୁ। କାଲିଜା ଗୁଡ଼ିକର ଦୁଇପଟ ଭଲ ଭାବେ ସେକି ହୋଇ ଲାଲ୍‌ ହୋଇଗଲେ ତାହାକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟ୍‌କୁ କାଢ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ‘କଲିଜା କୁର୍‌କୁରି’।

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

କଲିଜା କୁର୍‌କୁରି

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଚିକେନ୍‌ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା ଓ ତେଲ । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଚିକେନ୍‌ କଲିଜାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଏକ ପାତ୍ରରେ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ୍‌, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ତାୱାରେ ତେଲ ଗରମ କରି ମସଲା ଗୋଳା କଲିଜାକୁ ଚାଉଳ […]

chkn

chkn

Chinmayee Roy
  • Published: Tuesday, 26 November 2019
  • Updated: 26 November 2019, 03:46 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଚିକେନ୍‌ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୂନା ଓ ତେଲ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଚିକେନ୍‌ କଲିଜାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଏକ ପାତ୍ରରେ କଲିଜା, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ୍‌, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ତାୱାରେ ତେଲ ଗରମ କରି ମସଲା ଗୋଳା କଲିଜାକୁ ଚାଉଳ ଚୂନାରେ ଗୋଳାଇ ସେକନ୍ତୁ। କାଲିଜା ଗୁଡ଼ିକର ଦୁଇପଟ ଭଲ ଭାବେ ସେକି ହୋଇ ଲାଲ୍‌ ହୋଇଗଲେ ତାହାକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟ୍‌କୁ କାଢ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ‘କଲିଜା କୁର୍‌କୁରି’।

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos