ମଧୁମେହ, ହୃଦ୍‌ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରେ ଚକଲେଟ୍‌ !

ଭୁବନେଶ୍ୱର: ଚକ୍‌ଲେଟ୍‌ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରୁଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ପାଇଁ ଖୁସି ଖବର। ନିକଟରେ ହୋଇଥିବା ଏକ ଗବେଷଣାରୁ ଜଣାପଡିଛି  ଯେ ଗାଢ଼ ରଙ୍ଗର ଏକ ଚକ୍‌ଲେଟ୍‌ର କିଛି ଅଂଶ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା  ମଧୁମେହ ଓ ହୃଦ୍‌ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା କମିଥାଏ। ୧୮ରୁ ୬୯ ବର୍ଷ ବୟସ୍କ ୧,୧୫୩ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ଏହି ଗବେଷଣାରେ ସାମିଲ ଯାଇଥିଲା। ସେମାନଙ୍କୁ ପ୍ରତିଦିନ ୧୦୦ଗ୍ରାମ୍ ଚକଲେଟ୍‌ ଖାଇବାକୁ ଦିଆଗଲା ପରେ ଜଣାଗଲା ସେମାନଙ୍କ ଶରୀରରେ ଇନ୍‌ସୁଲିନ୍ ପ୍ରତିରୋଧ ଶକ୍ତି ହ୍ରାସ ଘଟିବା ସହ […]

chocolate

chocolate

Rakesh Mallick
  • Published: Wednesday, 18 May 2016
  • Updated: 27 April 2017, 05:13 PM IST

ଭୁବନେଶ୍ୱର: ଚକ୍‌ଲେଟ୍‌ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରୁଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ପାଇଁ ଖୁସି ଖବର। ନିକଟରେ ହୋଇଥିବା ଏକ ଗବେଷଣାରୁ ଜଣାପଡିଛି  ଯେ ଗାଢ଼ ରଙ୍ଗର ଏକ ଚକ୍‌ଲେଟ୍‌ର କିଛି ଅଂଶ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା  ମଧୁମେହ ଓ ହୃଦ୍‌ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା କମିଥାଏ। ୧୮ରୁ ୬୯ ବର୍ଷ ବୟସ୍କ ୧,୧୫୩ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ଏହି ଗବେଷଣାରେ ସାମିଲ ଯାଇଥିଲା। ସେମାନଙ୍କୁ ପ୍ରତିଦିନ ୧୦୦ଗ୍ରାମ୍ ଚକଲେଟ୍‌ ଖାଇବାକୁ ଦିଆଗଲା ପରେ ଜଣାଗଲା ସେମାନଙ୍କ ଶରୀରରେ ଇନ୍‌ସୁଲିନ୍ ପ୍ରତିରୋଧ ଶକ୍ତି ହ୍ରାସ ଘଟିବା ସହ ଲିଭର୍‌ ଏଞ୍ଜାଇମ୍‌ରେ ସୁଧାର ଆସିଥିଲା।

ବ୍ରିଟିଶ୍‌ ଜର୍ଣ୍ଣାଲ୍‌ ଅଫ୍‌ ନ୍ୟୁଟ୍ରିସନ୍‌ରେ ଏହି ଗବେଷଣାର ଫଳ ପ୍ରକାଶିତ ହୋଇଥିଲା। କୋକୋଆରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ସାମଗ୍ରୀ କାର୍ଡିଓ ମେଟାବଲିକ୍ ଶକ୍ତଶରୀରକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିଥାଏ ବୋଲି ଗବେଷକମାନେ ମତ ଦେଇଛନ୍ତି।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos