ଡାଇବେଟିସ୍ ଅଛି ? ଜାଣନ୍ତୁ କ’ଣ ଖାଇବା ଅନୁଚିତ

ଆମମାନଙ୍କର ପରିବର୍ତ୍ତିତ ଜୀବନଶୈଳୀ ହିଁ ଡାକି ଆଣିଛି ଅନେକ ରୋଗକୁ, ସେଇଥିରୁ ଗୋଟିଏ ହେଲା ଡାଇବେଟିସ୍ । ଏହା ଏମିତି ଏକ ରୋଗ, ଯେଉଁଥିରେ ରୋଗୀକୁ ସବୁବେଳେ ସଚେତନ ରହିବାକୁ ପଡିଥାଏ  । ଖାଇବା ପିଇବା ଉପରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ପଡ଼େ । ସର୍କରା ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିଥାଏ । ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନରେ କେଉଁ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିବା ଉଚିତ, ବା କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲେ ଡାଇବେଟିସ୍ ରୋଗୀର କ୍ଷତି […]

diabetes

diabetes

Rakesh Mallick
  • Published: Friday, 07 July 2017
  • Updated: 07 July 2017, 03:21 PM IST

Sports

Latest News

ଆମମାନଙ୍କର ପରିବର୍ତ୍ତିତ ଜୀବନଶୈଳୀ ହିଁ ଡାକି ଆଣିଛି ଅନେକ ରୋଗକୁ, ସେଇଥିରୁ ଗୋଟିଏ ହେଲା ଡାଇବେଟିସ୍ । ଏହା ଏମିତି ଏକ ରୋଗ, ଯେଉଁଥିରେ ରୋଗୀକୁ ସବୁବେଳେ ସଚେତନ ରହିବାକୁ ପଡିଥାଏ  । ଖାଇବା ପିଇବା ଉପରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ପଡ଼େ । ସର୍କରା ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିଥାଏ । ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନରେ କେଉଁ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିବା ଉଚିତ, ବା କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲେ ଡାଇବେଟିସ୍ ରୋଗୀର କ୍ଷତି ଘଟିବ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବ।

୧.ଡାଇବେଟିସ ରୋଗୀମାନେ ଯଥାସମ୍ଭବ ଚିନି, ମହୁ , ଗୁଡ, କେକ୍, ଜେଲି, ମିଠା ଆଚାର, ଥଣ୍ଡା ମଲେଇ, ପେଷ୍ଟ୍ରି, ଚକୋଲେଟ, କ୍ରିମ ଓ କୁକିଜଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ , ଏ ସବୁ ଖାଦ୍ୟରେ ପ୍ରଚୁର ସର୍କରା ବା ସୁଗାର ଥାଏ ।

୨.ଡାଇବେଟିସ ରୋଗୀ ମୌସମ୍ବି ଫଳ ଖାଇପାରିବେ , କିନ୍ତୁ କିଛି ଫଳ ଅଛି ଯାହା କ୍ଷତିକାରକ , ଯେମିତିକି ଅଙ୍ଗୁରୁ, ଆମ୍ବ, ସେଓ, ଷ୍ଚ୍ରବେରି ଓ ଖରଭୁଜ ଇତ୍ୟାଦି।

୩.ଡାଇବେଟିସ୍ ପିଡିତ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ମସଲାଯୁକ୍ତ ଖାଦ୍ୟ କିମ୍ବା ଖାଦ୍ୟକୁ ଫ୍ରାଏ କରି ନଖାଇ, କେବଳ ସିଝେଇ ବା ସେକି ବା ପୋଡ଼ି ଖାଦ୍ୟ ଖାଇ ପାରିବେ , ନଚେତ ସୁଗାର ବଢିବାର ଆଶଂକା ଅଛି।

୪. ଯଦି ଆପଣ ଡାଇବେଟିସ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି ତେବେ ଏମିତି ଖାଦ୍ୟ ଖାଆନ୍ତୁ ଯେଉଁଥିରେ ସୋଡିୟମ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଥାଏ ।

୫.ଏମିତି ଖାଦ୍ୟ ଅଛି ଯେଉଁଥିରେ କି ଭିଟାମିନ ମାତ୍ରା ଖୁବ କମ ପରିମାଣରେ ଥାଏ , ଯେମିତି ପାସ୍ତା ,ପାଉଁରୁଟି, ମଇଦା ଓ ପିଜା ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟରୁ ଯଥାସମ୍ଭବ ଦୂରରେ ରହିବା କଥା।

୬.ଡାଇବେଟିସ ରୋଗୀମାନେ ସାଲାଡ ଓ ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇବା ନିହାତି ଆବଶ୍ୟକ , କିନ୍ତୁ ଏହାକୁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଚ କରିବାକୁ ଏଥିରେ ମସଲା କି ସସ୍ ପକାଇଲେ, ଏହା ଡାଇବେଟିସ୍ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇଥାଏ।

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଡାଇବେଟିସ୍ ଅଛି ? ଜାଣନ୍ତୁ କ’ଣ ଖାଇବା ଅନୁଚିତ

ଆମମାନଙ୍କର ପରିବର୍ତ୍ତିତ ଜୀବନଶୈଳୀ ହିଁ ଡାକି ଆଣିଛି ଅନେକ ରୋଗକୁ, ସେଇଥିରୁ ଗୋଟିଏ ହେଲା ଡାଇବେଟିସ୍ । ଏହା ଏମିତି ଏକ ରୋଗ, ଯେଉଁଥିରେ ରୋଗୀକୁ ସବୁବେଳେ ସଚେତନ ରହିବାକୁ ପଡିଥାଏ  । ଖାଇବା ପିଇବା ଉପରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ପଡ଼େ । ସର୍କରା ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିଥାଏ । ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନରେ କେଉଁ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିବା ଉଚିତ, ବା କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲେ ଡାଇବେଟିସ୍ ରୋଗୀର କ୍ଷତି […]

diabetes

diabetes

Rakesh Mallick
  • Published: Friday, 07 July 2017
  • Updated: 07 July 2017, 03:21 PM IST

Sports

Latest News

ଆମମାନଙ୍କର ପରିବର୍ତ୍ତିତ ଜୀବନଶୈଳୀ ହିଁ ଡାକି ଆଣିଛି ଅନେକ ରୋଗକୁ, ସେଇଥିରୁ ଗୋଟିଏ ହେଲା ଡାଇବେଟିସ୍ । ଏହା ଏମିତି ଏକ ରୋଗ, ଯେଉଁଥିରେ ରୋଗୀକୁ ସବୁବେଳେ ସଚେତନ ରହିବାକୁ ପଡିଥାଏ  । ଖାଇବା ପିଇବା ଉପରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ପଡ଼େ । ସର୍କରା ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିଥାଏ । ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନରେ କେଉଁ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିବା ଉଚିତ, ବା କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲେ ଡାଇବେଟିସ୍ ରୋଗୀର କ୍ଷତି ଘଟିବ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବ।

୧.ଡାଇବେଟିସ ରୋଗୀମାନେ ଯଥାସମ୍ଭବ ଚିନି, ମହୁ , ଗୁଡ, କେକ୍, ଜେଲି, ମିଠା ଆଚାର, ଥଣ୍ଡା ମଲେଇ, ପେଷ୍ଟ୍ରି, ଚକୋଲେଟ, କ୍ରିମ ଓ କୁକିଜଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ , ଏ ସବୁ ଖାଦ୍ୟରେ ପ୍ରଚୁର ସର୍କରା ବା ସୁଗାର ଥାଏ ।

୨.ଡାଇବେଟିସ ରୋଗୀ ମୌସମ୍ବି ଫଳ ଖାଇପାରିବେ , କିନ୍ତୁ କିଛି ଫଳ ଅଛି ଯାହା କ୍ଷତିକାରକ , ଯେମିତିକି ଅଙ୍ଗୁରୁ, ଆମ୍ବ, ସେଓ, ଷ୍ଚ୍ରବେରି ଓ ଖରଭୁଜ ଇତ୍ୟାଦି।

୩.ଡାଇବେଟିସ୍ ପିଡିତ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ମସଲାଯୁକ୍ତ ଖାଦ୍ୟ କିମ୍ବା ଖାଦ୍ୟକୁ ଫ୍ରାଏ କରି ନଖାଇ, କେବଳ ସିଝେଇ ବା ସେକି ବା ପୋଡ଼ି ଖାଦ୍ୟ ଖାଇ ପାରିବେ , ନଚେତ ସୁଗାର ବଢିବାର ଆଶଂକା ଅଛି।

୪. ଯଦି ଆପଣ ଡାଇବେଟିସ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି ତେବେ ଏମିତି ଖାଦ୍ୟ ଖାଆନ୍ତୁ ଯେଉଁଥିରେ ସୋଡିୟମ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଥାଏ ।

୫.ଏମିତି ଖାଦ୍ୟ ଅଛି ଯେଉଁଥିରେ କି ଭିଟାମିନ ମାତ୍ରା ଖୁବ କମ ପରିମାଣରେ ଥାଏ , ଯେମିତି ପାସ୍ତା ,ପାଉଁରୁଟି, ମଇଦା ଓ ପିଜା ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟରୁ ଯଥାସମ୍ଭବ ଦୂରରେ ରହିବା କଥା।

୬.ଡାଇବେଟିସ ରୋଗୀମାନେ ସାଲାଡ ଓ ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇବା ନିହାତି ଆବଶ୍ୟକ , କିନ୍ତୁ ଏହାକୁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଚ କରିବାକୁ ଏଥିରେ ମସଲା କି ସସ୍ ପକାଇଲେ, ଏହା ଡାଇବେଟିସ୍ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇଥାଏ।

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଡାଇବେଟିସ୍ ଅଛି ? ଜାଣନ୍ତୁ କ’ଣ ଖାଇବା ଅନୁଚିତ

ଆମମାନଙ୍କର ପରିବର୍ତ୍ତିତ ଜୀବନଶୈଳୀ ହିଁ ଡାକି ଆଣିଛି ଅନେକ ରୋଗକୁ, ସେଇଥିରୁ ଗୋଟିଏ ହେଲା ଡାଇବେଟିସ୍ । ଏହା ଏମିତି ଏକ ରୋଗ, ଯେଉଁଥିରେ ରୋଗୀକୁ ସବୁବେଳେ ସଚେତନ ରହିବାକୁ ପଡିଥାଏ  । ଖାଇବା ପିଇବା ଉପରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ପଡ଼େ । ସର୍କରା ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିଥାଏ । ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନରେ କେଉଁ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିବା ଉଚିତ, ବା କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲେ ଡାଇବେଟିସ୍ ରୋଗୀର କ୍ଷତି […]

diabetes

diabetes

Rakesh Mallick
  • Published: Friday, 07 July 2017
  • Updated: 07 July 2017, 03:21 PM IST

Sports

Latest News

ଆମମାନଙ୍କର ପରିବର୍ତ୍ତିତ ଜୀବନଶୈଳୀ ହିଁ ଡାକି ଆଣିଛି ଅନେକ ରୋଗକୁ, ସେଇଥିରୁ ଗୋଟିଏ ହେଲା ଡାଇବେଟିସ୍ । ଏହା ଏମିତି ଏକ ରୋଗ, ଯେଉଁଥିରେ ରୋଗୀକୁ ସବୁବେଳେ ସଚେତନ ରହିବାକୁ ପଡିଥାଏ  । ଖାଇବା ପିଇବା ଉପରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ପଡ଼େ । ସର୍କରା ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିଥାଏ । ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନରେ କେଉଁ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିବା ଉଚିତ, ବା କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲେ ଡାଇବେଟିସ୍ ରୋଗୀର କ୍ଷତି ଘଟିବ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବ।

୧.ଡାଇବେଟିସ ରୋଗୀମାନେ ଯଥାସମ୍ଭବ ଚିନି, ମହୁ , ଗୁଡ, କେକ୍, ଜେଲି, ମିଠା ଆଚାର, ଥଣ୍ଡା ମଲେଇ, ପେଷ୍ଟ୍ରି, ଚକୋଲେଟ, କ୍ରିମ ଓ କୁକିଜଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ , ଏ ସବୁ ଖାଦ୍ୟରେ ପ୍ରଚୁର ସର୍କରା ବା ସୁଗାର ଥାଏ ।

୨.ଡାଇବେଟିସ ରୋଗୀ ମୌସମ୍ବି ଫଳ ଖାଇପାରିବେ , କିନ୍ତୁ କିଛି ଫଳ ଅଛି ଯାହା କ୍ଷତିକାରକ , ଯେମିତିକି ଅଙ୍ଗୁରୁ, ଆମ୍ବ, ସେଓ, ଷ୍ଚ୍ରବେରି ଓ ଖରଭୁଜ ଇତ୍ୟାଦି।

୩.ଡାଇବେଟିସ୍ ପିଡିତ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ମସଲାଯୁକ୍ତ ଖାଦ୍ୟ କିମ୍ବା ଖାଦ୍ୟକୁ ଫ୍ରାଏ କରି ନଖାଇ, କେବଳ ସିଝେଇ ବା ସେକି ବା ପୋଡ଼ି ଖାଦ୍ୟ ଖାଇ ପାରିବେ , ନଚେତ ସୁଗାର ବଢିବାର ଆଶଂକା ଅଛି।

୪. ଯଦି ଆପଣ ଡାଇବେଟିସ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି ତେବେ ଏମିତି ଖାଦ୍ୟ ଖାଆନ୍ତୁ ଯେଉଁଥିରେ ସୋଡିୟମ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଥାଏ ।

୫.ଏମିତି ଖାଦ୍ୟ ଅଛି ଯେଉଁଥିରେ କି ଭିଟାମିନ ମାତ୍ରା ଖୁବ କମ ପରିମାଣରେ ଥାଏ , ଯେମିତି ପାସ୍ତା ,ପାଉଁରୁଟି, ମଇଦା ଓ ପିଜା ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟରୁ ଯଥାସମ୍ଭବ ଦୂରରେ ରହିବା କଥା।

୬.ଡାଇବେଟିସ ରୋଗୀମାନେ ସାଲାଡ ଓ ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇବା ନିହାତି ଆବଶ୍ୟକ , କିନ୍ତୁ ଏହାକୁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଚ କରିବାକୁ ଏଥିରେ ମସଲା କି ସସ୍ ପକାଇଲେ, ଏହା ଡାଇବେଟିସ୍ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇଥାଏ।

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଡାଇବେଟିସ୍ ଅଛି ? ଜାଣନ୍ତୁ କ’ଣ ଖାଇବା ଅନୁଚିତ

ଆମମାନଙ୍କର ପରିବର୍ତ୍ତିତ ଜୀବନଶୈଳୀ ହିଁ ଡାକି ଆଣିଛି ଅନେକ ରୋଗକୁ, ସେଇଥିରୁ ଗୋଟିଏ ହେଲା ଡାଇବେଟିସ୍ । ଏହା ଏମିତି ଏକ ରୋଗ, ଯେଉଁଥିରେ ରୋଗୀକୁ ସବୁବେଳେ ସଚେତନ ରହିବାକୁ ପଡିଥାଏ  । ଖାଇବା ପିଇବା ଉପରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ପଡ଼େ । ସର୍କରା ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିଥାଏ । ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନରେ କେଉଁ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିବା ଉଚିତ, ବା କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲେ ଡାଇବେଟିସ୍ ରୋଗୀର କ୍ଷତି […]

diabetes

diabetes

Rakesh Mallick
  • Published: Friday, 07 July 2017
  • Updated: 07 July 2017, 03:21 PM IST

Sports

Latest News

ଆମମାନଙ୍କର ପରିବର୍ତ୍ତିତ ଜୀବନଶୈଳୀ ହିଁ ଡାକି ଆଣିଛି ଅନେକ ରୋଗକୁ, ସେଇଥିରୁ ଗୋଟିଏ ହେଲା ଡାଇବେଟିସ୍ । ଏହା ଏମିତି ଏକ ରୋଗ, ଯେଉଁଥିରେ ରୋଗୀକୁ ସବୁବେଳେ ସଚେତନ ରହିବାକୁ ପଡିଥାଏ  । ଖାଇବା ପିଇବା ଉପରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ପଡ଼େ । ସର୍କରା ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିଥାଏ । ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନରେ କେଉଁ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ କଟକଣା ରହିବା ଉଚିତ, ବା କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲେ ଡାଇବେଟିସ୍ ରୋଗୀର କ୍ଷତି ଘଟିବ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବ।

୧.ଡାଇବେଟିସ ରୋଗୀମାନେ ଯଥାସମ୍ଭବ ଚିନି, ମହୁ , ଗୁଡ, କେକ୍, ଜେଲି, ମିଠା ଆଚାର, ଥଣ୍ଡା ମଲେଇ, ପେଷ୍ଟ୍ରି, ଚକୋଲେଟ, କ୍ରିମ ଓ କୁକିଜଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ , ଏ ସବୁ ଖାଦ୍ୟରେ ପ୍ରଚୁର ସର୍କରା ବା ସୁଗାର ଥାଏ ।

୨.ଡାଇବେଟିସ ରୋଗୀ ମୌସମ୍ବି ଫଳ ଖାଇପାରିବେ , କିନ୍ତୁ କିଛି ଫଳ ଅଛି ଯାହା କ୍ଷତିକାରକ , ଯେମିତିକି ଅଙ୍ଗୁରୁ, ଆମ୍ବ, ସେଓ, ଷ୍ଚ୍ରବେରି ଓ ଖରଭୁଜ ଇତ୍ୟାଦି।

୩.ଡାଇବେଟିସ୍ ପିଡିତ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ମସଲାଯୁକ୍ତ ଖାଦ୍ୟ କିମ୍ବା ଖାଦ୍ୟକୁ ଫ୍ରାଏ କରି ନଖାଇ, କେବଳ ସିଝେଇ ବା ସେକି ବା ପୋଡ଼ି ଖାଦ୍ୟ ଖାଇ ପାରିବେ , ନଚେତ ସୁଗାର ବଢିବାର ଆଶଂକା ଅଛି।

୪. ଯଦି ଆପଣ ଡାଇବେଟିସ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି ତେବେ ଏମିତି ଖାଦ୍ୟ ଖାଆନ୍ତୁ ଯେଉଁଥିରେ ସୋଡିୟମ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଥାଏ ।

୫.ଏମିତି ଖାଦ୍ୟ ଅଛି ଯେଉଁଥିରେ କି ଭିଟାମିନ ମାତ୍ରା ଖୁବ କମ ପରିମାଣରେ ଥାଏ , ଯେମିତି ପାସ୍ତା ,ପାଉଁରୁଟି, ମଇଦା ଓ ପିଜା ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟରୁ ଯଥାସମ୍ଭବ ଦୂରରେ ରହିବା କଥା।

୬.ଡାଇବେଟିସ ରୋଗୀମାନେ ସାଲାଡ ଓ ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇବା ନିହାତି ଆବଶ୍ୟକ , କିନ୍ତୁ ଏହାକୁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଚ କରିବାକୁ ଏଥିରେ ମସଲା କି ସସ୍ ପକାଇଲେ, ଏହା ଡାଇବେଟିସ୍ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇଥାଏ।

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos