ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ 'ବେସନ ବର୍ଫି'

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଦୀପାବଳିର ମଜା ନୂଆ ଡ୍ରେସ୍‌ ପିନ୍ଧିବା ଆଉ ବାଣଫୁଟାରେ ଥାଏ। ଆଉ ଏହି ମଜାକୁ ଦୁଇଗୁଣା କରିଦିଏ ଘରେ ତିଆରି ହୋଇଥିବା ନାନା ପ୍ରକାରର ସୁଆଦିଆ ଖାଦ୍ୟ ଓ ମିଠା ସାମଗ୍ରୀ। ତେବେ ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ ଘର ବନାନ୍ତୁ ବେସନ ବର୍ଫି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣବା, କେମିତି ତିଆରି କରିବେ ବେସନ ବର୍ଫି। ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବେସନ, ଘିଅ, ସୁଜି, ଚିନି, ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ, କ୍ଷୀର, ଆଲମଣ୍ଡ୍‌ ଏବଂ ପେସ୍ତା। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ […]

besan

besan

Chinmayee Roy
  • Published: Thursday, 25 October 2018
  • Updated: 31 October 2018, 03:18 PM IST

Sports

Latest News

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଦୀପାବଳିର ମଜା ନୂଆ ଡ୍ରେସ୍‌ ପିନ୍ଧିବା ଆଉ ବାଣଫୁଟାରେ ଥାଏ। ଆଉ ଏହି ମଜାକୁ ଦୁଇଗୁଣା କରିଦିଏ ଘରେ ତିଆରି ହୋଇଥିବା ନାନା ପ୍ରକାରର ସୁଆଦିଆ ଖାଦ୍ୟ ଓ ମିଠା ସାମଗ୍ରୀ। ତେବେ ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ ଘର ବନାନ୍ତୁ ବେସନ ବର୍ଫି।

ଆସନ୍ତୁ ଜାଣବା, କେମିତି ତିଆରି କରିବେ ବେସନ ବର୍ଫି।

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବେସନ, ଘିଅ, ସୁଜି, ଚିନି, ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ, କ୍ଷୀର, ଆଲମଣ୍ଡ୍‌ ଏବଂ ପେସ୍ତା।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ଘିଅ ପକାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ବେସନ ଓ ସୁଜି ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଭାଜନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟ ଭାଜିବା ପରେ ଏହାର ରଙ୍ଗ ବଦଳି ଏଥିରୁ ହାଲକା ବାସ୍ନା ଆସିଲେ, ଏଥିରେ କ୍ଷୀର, ଚିନି ଓ ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏସବୁ ଭଲଭାବେ ମିଶିଗଲେ ଓ ଟିକେ ଶୁଖିଲା ହୋଇଆସିଲେ, ଚୁଲି ବନ୍ଦ କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହାକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟ୍‌ରେ ବାହାର କରି ଏହାକୁ ଖେଳାଇ ରଖନ୍ତୁ। ଏହା ଉପରେ ପିସ୍ତା ଓ ଆଲମଣ୍ଡ୍‌ ଦେଇ ସଜାନ୍ତୁ। ଏହି ପ୍ଲେଟ୍‌କୁ ଦୁଇ ଘଣ୍ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଫ୍ରିଜ୍‌ରେ ରଖନ୍ତୁ। ଥଣ୍ଡା ହୋଇଗଲା ପରେ ଏହାକୁ ନିଜ ପସନ୍ଦର ଆକୃତିରେ କାଟି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯାଇଛି ବେସନ ବର୍ଫି । ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଦୀପାବଳିର ଅତିଥିଙ୍କୁ ଖୁଆନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ 'ବେସନ ବର୍ଫି'

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଦୀପାବଳିର ମଜା ନୂଆ ଡ୍ରେସ୍‌ ପିନ୍ଧିବା ଆଉ ବାଣଫୁଟାରେ ଥାଏ। ଆଉ ଏହି ମଜାକୁ ଦୁଇଗୁଣା କରିଦିଏ ଘରେ ତିଆରି ହୋଇଥିବା ନାନା ପ୍ରକାରର ସୁଆଦିଆ ଖାଦ୍ୟ ଓ ମିଠା ସାମଗ୍ରୀ। ତେବେ ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ ଘର ବନାନ୍ତୁ ବେସନ ବର୍ଫି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣବା, କେମିତି ତିଆରି କରିବେ ବେସନ ବର୍ଫି। ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବେସନ, ଘିଅ, ସୁଜି, ଚିନି, ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ, କ୍ଷୀର, ଆଲମଣ୍ଡ୍‌ ଏବଂ ପେସ୍ତା। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ […]

besan

besan

Chinmayee Roy
  • Published: Thursday, 25 October 2018
  • Updated: 31 October 2018, 03:18 PM IST

Sports

Latest News

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଦୀପାବଳିର ମଜା ନୂଆ ଡ୍ରେସ୍‌ ପିନ୍ଧିବା ଆଉ ବାଣଫୁଟାରେ ଥାଏ। ଆଉ ଏହି ମଜାକୁ ଦୁଇଗୁଣା କରିଦିଏ ଘରେ ତିଆରି ହୋଇଥିବା ନାନା ପ୍ରକାରର ସୁଆଦିଆ ଖାଦ୍ୟ ଓ ମିଠା ସାମଗ୍ରୀ। ତେବେ ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ ଘର ବନାନ୍ତୁ ବେସନ ବର୍ଫି।

ଆସନ୍ତୁ ଜାଣବା, କେମିତି ତିଆରି କରିବେ ବେସନ ବର୍ଫି।

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବେସନ, ଘିଅ, ସୁଜି, ଚିନି, ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ, କ୍ଷୀର, ଆଲମଣ୍ଡ୍‌ ଏବଂ ପେସ୍ତା।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ଘିଅ ପକାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ବେସନ ଓ ସୁଜି ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଭାଜନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟ ଭାଜିବା ପରେ ଏହାର ରଙ୍ଗ ବଦଳି ଏଥିରୁ ହାଲକା ବାସ୍ନା ଆସିଲେ, ଏଥିରେ କ୍ଷୀର, ଚିନି ଓ ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏସବୁ ଭଲଭାବେ ମିଶିଗଲେ ଓ ଟିକେ ଶୁଖିଲା ହୋଇଆସିଲେ, ଚୁଲି ବନ୍ଦ କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହାକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟ୍‌ରେ ବାହାର କରି ଏହାକୁ ଖେଳାଇ ରଖନ୍ତୁ। ଏହା ଉପରେ ପିସ୍ତା ଓ ଆଲମଣ୍ଡ୍‌ ଦେଇ ସଜାନ୍ତୁ। ଏହି ପ୍ଲେଟ୍‌କୁ ଦୁଇ ଘଣ୍ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଫ୍ରିଜ୍‌ରେ ରଖନ୍ତୁ। ଥଣ୍ଡା ହୋଇଗଲା ପରେ ଏହାକୁ ନିଜ ପସନ୍ଦର ଆକୃତିରେ କାଟି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯାଇଛି ବେସନ ବର୍ଫି । ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଦୀପାବଳିର ଅତିଥିଙ୍କୁ ଖୁଆନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ 'ବେସନ ବର୍ଫି'

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଦୀପାବଳିର ମଜା ନୂଆ ଡ୍ରେସ୍‌ ପିନ୍ଧିବା ଆଉ ବାଣଫୁଟାରେ ଥାଏ। ଆଉ ଏହି ମଜାକୁ ଦୁଇଗୁଣା କରିଦିଏ ଘରେ ତିଆରି ହୋଇଥିବା ନାନା ପ୍ରକାରର ସୁଆଦିଆ ଖାଦ୍ୟ ଓ ମିଠା ସାମଗ୍ରୀ। ତେବେ ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ ଘର ବନାନ୍ତୁ ବେସନ ବର୍ଫି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣବା, କେମିତି ତିଆରି କରିବେ ବେସନ ବର୍ଫି। ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବେସନ, ଘିଅ, ସୁଜି, ଚିନି, ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ, କ୍ଷୀର, ଆଲମଣ୍ଡ୍‌ ଏବଂ ପେସ୍ତା। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ […]

besan

besan

Chinmayee Roy
  • Published: Thursday, 25 October 2018
  • Updated: 31 October 2018, 03:18 PM IST

Sports

Latest News

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଦୀପାବଳିର ମଜା ନୂଆ ଡ୍ରେସ୍‌ ପିନ୍ଧିବା ଆଉ ବାଣଫୁଟାରେ ଥାଏ। ଆଉ ଏହି ମଜାକୁ ଦୁଇଗୁଣା କରିଦିଏ ଘରେ ତିଆରି ହୋଇଥିବା ନାନା ପ୍ରକାରର ସୁଆଦିଆ ଖାଦ୍ୟ ଓ ମିଠା ସାମଗ୍ରୀ। ତେବେ ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ ଘର ବନାନ୍ତୁ ବେସନ ବର୍ଫି।

ଆସନ୍ତୁ ଜାଣବା, କେମିତି ତିଆରି କରିବେ ବେସନ ବର୍ଫି।

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବେସନ, ଘିଅ, ସୁଜି, ଚିନି, ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ, କ୍ଷୀର, ଆଲମଣ୍ଡ୍‌ ଏବଂ ପେସ୍ତା।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ଘିଅ ପକାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ବେସନ ଓ ସୁଜି ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଭାଜନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟ ଭାଜିବା ପରେ ଏହାର ରଙ୍ଗ ବଦଳି ଏଥିରୁ ହାଲକା ବାସ୍ନା ଆସିଲେ, ଏଥିରେ କ୍ଷୀର, ଚିନି ଓ ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏସବୁ ଭଲଭାବେ ମିଶିଗଲେ ଓ ଟିକେ ଶୁଖିଲା ହୋଇଆସିଲେ, ଚୁଲି ବନ୍ଦ କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହାକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟ୍‌ରେ ବାହାର କରି ଏହାକୁ ଖେଳାଇ ରଖନ୍ତୁ। ଏହା ଉପରେ ପିସ୍ତା ଓ ଆଲମଣ୍ଡ୍‌ ଦେଇ ସଜାନ୍ତୁ। ଏହି ପ୍ଲେଟ୍‌କୁ ଦୁଇ ଘଣ୍ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଫ୍ରିଜ୍‌ରେ ରଖନ୍ତୁ। ଥଣ୍ଡା ହୋଇଗଲା ପରେ ଏହାକୁ ନିଜ ପସନ୍ଦର ଆକୃତିରେ କାଟି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯାଇଛି ବେସନ ବର୍ଫି । ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଦୀପାବଳିର ଅତିଥିଙ୍କୁ ଖୁଆନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ 'ବେସନ ବର୍ଫି'

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଦୀପାବଳିର ମଜା ନୂଆ ଡ୍ରେସ୍‌ ପିନ୍ଧିବା ଆଉ ବାଣଫୁଟାରେ ଥାଏ। ଆଉ ଏହି ମଜାକୁ ଦୁଇଗୁଣା କରିଦିଏ ଘରେ ତିଆରି ହୋଇଥିବା ନାନା ପ୍ରକାରର ସୁଆଦିଆ ଖାଦ୍ୟ ଓ ମିଠା ସାମଗ୍ରୀ। ତେବେ ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ ଘର ବନାନ୍ତୁ ବେସନ ବର୍ଫି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣବା, କେମିତି ତିଆରି କରିବେ ବେସନ ବର୍ଫି। ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବେସନ, ଘିଅ, ସୁଜି, ଚିନି, ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ, କ୍ଷୀର, ଆଲମଣ୍ଡ୍‌ ଏବଂ ପେସ୍ତା। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ […]

besan

besan

Chinmayee Roy
  • Published: Thursday, 25 October 2018
  • Updated: 31 October 2018, 03:18 PM IST

Sports

Latest News

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଦୀପାବଳିର ମଜା ନୂଆ ଡ୍ରେସ୍‌ ପିନ୍ଧିବା ଆଉ ବାଣଫୁଟାରେ ଥାଏ। ଆଉ ଏହି ମଜାକୁ ଦୁଇଗୁଣା କରିଦିଏ ଘରେ ତିଆରି ହୋଇଥିବା ନାନା ପ୍ରକାରର ସୁଆଦିଆ ଖାଦ୍ୟ ଓ ମିଠା ସାମଗ୍ରୀ। ତେବେ ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ ଘର ବନାନ୍ତୁ ବେସନ ବର୍ଫି।

ଆସନ୍ତୁ ଜାଣବା, କେମିତି ତିଆରି କରିବେ ବେସନ ବର୍ଫି।

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବେସନ, ଘିଅ, ସୁଜି, ଚିନି, ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ, କ୍ଷୀର, ଆଲମଣ୍ଡ୍‌ ଏବଂ ପେସ୍ତା।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ଘିଅ ପକାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ବେସନ ଓ ସୁଜି ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଭାଜନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟ ଭାଜିବା ପରେ ଏହାର ରଙ୍ଗ ବଦଳି ଏଥିରୁ ହାଲକା ବାସ୍ନା ଆସିଲେ, ଏଥିରେ କ୍ଷୀର, ଚିନି ଓ ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏସବୁ ଭଲଭାବେ ମିଶିଗଲେ ଓ ଟିକେ ଶୁଖିଲା ହୋଇଆସିଲେ, ଚୁଲି ବନ୍ଦ କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହାକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟ୍‌ରେ ବାହାର କରି ଏହାକୁ ଖେଳାଇ ରଖନ୍ତୁ। ଏହା ଉପରେ ପିସ୍ତା ଓ ଆଲମଣ୍ଡ୍‌ ଦେଇ ସଜାନ୍ତୁ। ଏହି ପ୍ଲେଟ୍‌କୁ ଦୁଇ ଘଣ୍ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଫ୍ରିଜ୍‌ରେ ରଖନ୍ତୁ। ଥଣ୍ଡା ହୋଇଗଲା ପରେ ଏହାକୁ ନିଜ ପସନ୍ଦର ଆକୃତିରେ କାଟି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯାଇଛି ବେସନ ବର୍ଫି । ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଦୀପାବଳିର ଅତିଥିଙ୍କୁ ଖୁଆନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos