ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କଟା କ୍ୟାପିକମ୍, କଟା ବନ୍ଧାକୋବି, କଟା ଟମାଟୋ, କଟା ପିଆଜ, କଟା ଗାଜର, କଟା କାକୁଡି, ଲୁଣ ,ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ମେୟୋନିଜ୍, ବଟର, ବ୍ରେଡ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ ପାତ୍ରରେ କାଟି ରଖିଥିବା କ୍ୟାପିକମ୍, ବନ୍ଧାକୋବି, ଟମଟୋ, ପିଆଜ, ଗାଜର ଓ କାକୁଡିକୁ ଏକ ସାଙ୍ଗରେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ଗୋଲ ମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ମେୟୋନିଜ୍ ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
ଏହାପରେ ଏକ ବ୍ରେଡ ଆଣନ୍ତୁ। ତା’ଉପରେ ବଟର ଲଗାଇ ସାଣ୍ଡଉଇଚ୍ ପାଇଁ କରିଥିବା ମସଲାକୁ ତା’ ଉପରେ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଆଉ ଏକ ବ୍ରେଡ ଆଣି ତା’ ଉପରେ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାକୁ ସାଣ୍ଡ୍ ଉଇଚ୍ ଶେପ୍ରେ କାଟନ୍ତୁ।
ପରେ ତାୱାରେ ବଟର ପକାଇ ଅଳ୍ପ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସାଣ୍ଡ୍ ଉଇଚ୍କୁ ପକାଇ ସେକନ୍ତୁ। ଦୁଇ ପାଖ ସେକି ହେଲା ପରେ ତାକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଭେଜିଟେବୁଲ ମେୟୋନିଜ୍ ସାଣ୍ଡ୍ ଉଇଚ୍।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Health
ଷ୍ଟେଜ୍-୪ କ୍ୟାନସରକୁ ହରାଇଲେ ସିଦ୍ଧୁଙ୍କ ପତ୍ନୀ, ଖାଉଥିଲେ ଏହି ସବୁ ଖାଦ୍ୟ
ବିନା ଖର୍ଚ୍ଚରେ କିଛି ପ୍ରାକୃତିକ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇ କ୍ୟାନସରକୁ ପ୍ରତିହତ କରିଛନ୍ତି ସିଦ୍ଧୁଙ୍କ ପତ୍ନୀ।
Food
ଗଜା ମୁଗର ଫାଇଦା; ଚର୍ମକୁ କରେ ଚିକ୍କଣ, ହୃଦୟକୁ ରଖେ ସୁସ୍ଥ
ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଗଜା ମୁଗ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ଫାଇଦା ମିଳିଥାଏ।
Food
ଗୁରୁବାରରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ବାଦାମ ଚିକ୍କି
ଆଜି ଘରେ ଏହାକୁ ବନାନ୍ତୁ । ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଘର ପରିବାର ଲୋକଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ।
Health
ବାୟୁ ପ୍ରଦୂଷଣ କରିପାରେ ଏହି ସବୁ ଜଟିଳ ରୋଗ
ପ୍ରଦୂଷିତ ବାୟୁ ଅଞ୍ଚଳରେ ରହିବା ଦ୍ୱାରା କେଉଁ କେଉଁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟା ହୁଏ, ଜାଣନ୍ତୁ...