ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଦହି, ପାଣି, ବ୍ଲାକ୍ ସଲ୍ଟ, ଘିଅ, ଜୁଆଣି, ଭୁସୃଙ୍ଗ ପତ୍ର , ଗୋଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ ଗ୍ଲାସରେ ଅଳ୍ପ ଦହି ନିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ପାଣି ଓ ବ୍ଲାକ୍ ସଲ୍ଟ ମିଶାନ୍ତୁ। ପରେ ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପରେ କରେଇରେ ଘିଅ ପକାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଘିଅ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ କିଛି ଜୁଆଣି ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପରେ ସେଥିରେ ଭୁସୃଙ୍ଗ ପତ୍ର ଓ ଗୋଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପକାଇ ଛୁଙ୍କ ଦିଅନ୍ତୁ। ପରେ ଏହାକୁ ଗ୍ଲାସରେ ରଖିଥିବା ଦହିରେ ପକାଇ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପରେ ସେଥିରେ କିଛି କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଛାସ୍।