ହଳଦୀ: ଏକ ଗ୍ଲାସ୍ ଉଷୁମ ପାଣିରେ ଅଧ ଚାମଚ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ପ୍ରତିଦିନ ପିଅନ୍ତୁ। ଜଣେ ଚାହିଁଲେ ଏକ ଚାମଚ ମହୁ ମଧ୍ୟ ମିଶାଇ ପାରିବେ।
ନଡ଼ିଆ ତେଲ: ରୋଷେଇରେ ଅନ୍ୟ ତେଲ ବ୍ୟବହାର ପରିବର୍ତ୍ତେ ମଧ୍ୟମ ଧରଣର ନଡ଼ିଆ ତେଲ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଭଲ। ନଡ଼ିଆ ତେଲରେ ଫ୍ୟାଟ ରହିଛି ଯାହା ଶରୀରର ରୋଗପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ସହ ସହନଶକ୍ତି ବଢ଼ାଏ।
ଆପଲ ସାଇଡର ଭିନେଗାର: ଏହି ଭିନେଗାରରେ ବହୁ ପରିମାଣର ଇଲୋକ୍ଟ୍ରଲାଇଟ ରହିଛି ଯାହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପ୍ରାକୃତିକ ଉପାୟରେ ଶରୀରର ଷ୍ଟାମିନା ବଢ଼େ।
ଆଭୋକାଡୋ: ଆଭାକାଡ଼ୋରେ ବହୁ ପରିମାଣର ମାଗ୍ନେସିୟ ରହିଛି। ପ୍ରତିଦିନ ଫାଳେ ଆଭୋକାଡୋ ଖାଇଲେ ଶରୀରର ସହନଶକ୍ତି ବଢ଼େ। ଶରୀରେ ଗ୍ଲୁକୋଜର ମାତ୍ରା କମାଇ ତାହାକୁ ଶକ୍ତିରେ ପରିଣତ କରେ।
କଦଳୀ: କଦଳୀରେ ବହୁ ମାତ୍ରାରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ ଏବଂ ପୋଟାସିୟମ ରହିଛି। ଏହା ଶରୀରର ଷ୍ଟାମିନା ବଢ଼ାଇବା ସହ ତୁରନ୍ତ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଏ।
ବାଦାମ: ଶରୀରର ଷ୍ଟାମିନା ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ବହୁ ପରିମାଣରେ ବାଦାମ ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପକ୍ଷେ ଭଲ। ଅଖରୋଟ ଏବଂ ପିସ୍ତାବାଦାମ ଏଥିପାଇଁ ବେଶ ଉପଯୋଗୀ।
ବିନ୍ସ: ପ୍ରତିଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ ପରିବାରେ ବିନ୍ସ ଖାଇପାରିବେ। ଏଥିରେ ବହୁ ପରିମାଣର ଆଇରନ ରହିଛି। ଯାହା ଶରୀରର ବିଭିନ୍ନ ଅଙ୍ଗକୁ ଅମ୍ଳଜାନ ଭଲ ଭାବେ ଯୋଗାଇଥାଏ।
କନ୍ଦମୂଳ: କନ୍ଦମୂଳରେ ଥିବା କାବ୍ରୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଶରୀରକୁ ଦରକାର ମୁତାବକ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଇବା ସହ ଷ୍ଟାମିନା ବଢ଼ାଇଥାଏ।
ବିଟ୍ରୁଟ୍: ବିଟ୍ରୁଟରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ ଶରୀରର ଷ୍ଟାମିନା ବଢ଼ାଇବା ସହ ଶରୀରକୁ ଫ୍ୟାଟ୍ ମୁକ୍ତ ରଖେ।