ବର୍ତ୍ତମାନ ଜୀବନଶୈଳୀରେ ଡିପ୍ରସେନ୍ ବା ମାନସିକ ଚାପ ଏକ ସାଧାରଣ ସମସ୍ୟା। ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପ୍ରତି ଅଧିକ ବିପଦ ହୋଇଥାଏ। ଅତ୍ୟଧିକ ଚିନ୍ତା କାରଣରୁ ମାନସିକ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ମଧ୍ୟ ଦିନକୁ ଦିନ ବଢ଼ିବାରେ ଲାଗିଛି। ତେଣୁ ଚିନ୍ତା ବା ଡିପ୍ରସେନ୍ରୁ ବାହାରିବା ପାଇଁ ନିୟମିତ କାଜୁ ଖାଆନ୍ତୁ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କାଜୁ ଖାଇଲେ ଶରୀରକୁ ଆଉ କଣ ସବୁ ଫାଇଦା ମିଳିଥାଏ।
- କାଜୁରେ ଥିବା ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ଶରୀରର ସେରୋଟୋନିନ ନାମକ ରାସାୟନ ସ୍ତରକୁ ବଢ଼ାଏ। ଏହି ରାସାୟନ ମନକୁ ଖୁସି ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ମନ ଖୁସି ରହିଲେ ଚିନ୍ତା ଦୂର ହୁଏ।
- କାଜୁରେ ପ୍ରୋଟିନ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣ ରହିଛି। ଏଥିରେ ଥିବା କପର୍ ଶରୀରର ଏନ୍ଜାଇମର ଗତିବିଧି, ହର୍ମନର ଉତ୍ପାଦନ ଓ ମସ୍ତିଷ୍କର କାର୍ଯ୍ୟକୁ ସଂପାଦନା କରେ।
- କାଜୁକୁ କ୍ଷୀର ସହ ମିଶାଇ ତ୍ୱଚାରେ ମସାଜ କଲେ ତାହା କୋମଳ ହୁଏ।
- କାଜୁରେ ପୋଟାସିୟମ୍, ଭିଟାମିନ ଇ,ସେଲେନିୟମ ଓ ଜିଙ୍କ୍ ପରି ତତ୍ତ୍ୱ ଭରପୂର ମାତ୍ରାରେ ରହିଛି। ଏହା ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରେ। କ୍ୟାନସରରୁ ବର୍ତ୍ତିବା ପାଇଁ ନିୟମିତ କାଜୁ ଖାଆନ୍ତୁ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Health
ମଧୁମେହ ହେଲେ ଦେଖାଯାଏ ଏହି ସବୁ ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ଲକ୍ଷଣ
ମଧୁମେହ ହେଲେ ଶରୀରରେ ପ୍ରଥମେ କେଉଁ ସବୁ ଲକ୍ଷଣ ଦେଖାଯାଏ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Health
ଭାରତୀୟମାନେ ଦିନକୁ କେତେଥର ଖାଇବା ଉଚିତ?
ଆମ ଭାରତୀୟମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଖାଇବା ହେଉଛି ଉପଭୋଗ କରିବାର ଏକ ସାମଗ୍ରୀ। ଯେତେବେଳେ ମନ ହୁଏ, ଆମେ ଖାଇନେଉ। ହେଲେ ଖାଦ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ଆମ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ କଷ୍ଟକର।
Health
ଅଧିକ ଲୁଣ ଖାଉଛନ୍ତି କି? ହୋଇପାରେ ପେଟ କ୍ୟାନ୍ସର୍
WHO ଅନୁଯାୟୀ, ଜଣେ ବୟସ୍କ ବ୍ୟକ୍ତି ପ୍ରତିଦିନ ୫ ଗ୍ରାମରୁ ଅଧିକ ଲୁଣ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ, ଏଥିରେ ୨ ଗ୍ରାମ ସୋଡିୟମ୍ ଏବଂ ୩.୫ ଗ୍ରାମ ପୋଟାସିୟମର ମିଶ୍ରଣ ରହିବା ଉଚିତ୍।
Health
ରସୁଣକୁ ଦେଶୀ ଘିଅରେ ଭାଜି ଖାଆନ୍ତୁ, ଏହି ସବୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟଗତ ସମସ୍ୟାର କରିଥାଏ ସମାଧାନ
ରସୁଣ ହେଉଛି ଆଣ୍ଟିବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆଲ, ଆଣ୍ଟିଫଙ୍ଗଲ ଓ ଆଣ୍ଟିଭାଇରାଲ।
Health
କଞ୍ଚା କ୍ଷୀର ପିଉଛନ୍ତି କି? ରୁହନ୍ତୁ ସାବଧାନ
ଆମେରିକାର ଫୁଡ୍ ଡ୍ରଗ୍ ଆଣ୍ଡ ଆଡମିନିଷ୍ଟ୍ରେସନ (ଏଫ୍ଡିଏ) ସମେତ ଆଉ କିଛି ସଂସ୍ଥା କରିଥିବା ଗବେଷଣାରୁ ଜଣାପଡ଼ିଛି ଯେ କଞ୍ଚା କ୍ଷୀରରେ ପ୍ରୋବାୟୋଟିକ୍ସ ନଥାଏ।