ଖଜୁରୀ ଖାଇଲେ ଏହି ୮ଟି ଫାଇଦା ମିଳିଥାଏ

ଡ୍ରାଏ ଫ୍ରୁଟସରେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ପୌଷ୍ଟିକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିବା ସହିତ କେମିକାଲ ନ ଥିବାରୁ ଏଗୁଡ଼ିକୁ ଖାଇବା ପାଇଁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଥାନ୍ତି। ଆଲମଣ୍ଡ, ଅଖରୋଟ, ଚିନାବାଦାମ ଓ ଖିସମିସ ପରି ଗୋଟିଏ ଡ୍ରାଏ ଫ୍ରୁଟସ ହେଉଛି ଖଜୁରୀ।

ଖଜୁରୀକୁ କ୍ଷୀର ସହିତ ଖାଇଲେ ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପକାରୀ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ।

ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସେଗୁଡ଼ିକ କଣ…

  • ଶରୀରରେ ବ୍ଲଡ ସୁଗାରର ମାତ୍ରା ବଢ଼ିଲେ ଡାଇବେଟିସ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ରହିଥାଏ। ଏଥିପାଇଁ ଡାଇବେଟିସ ରୋଗୀଙ୍କୁ ସପ୍ତାହକୁ ଦୁଇରୁ ତିନିଥର ଖଜୁରୀ ଖାଇବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାଦ୍ୱାରା ଡାଇବେଟିସ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିଥାଏ।
  • ଖଜୁରୀରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟି-ଆକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ତ୍ୱଚାକୁ ଚମକାଇଥାଏ। ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତ ଅନୁସାରେ ଖଜୁରୀରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟି-ଆକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଶରୀରରେ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ।
  • ଏଥିରେ ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରାରେ ଫାଇବର ଥିବାରୁ ପାଚନ କ୍ରିୟା ଠିକ ରହିବା ସହିତ ପେଟଜନିତ ସମସ୍ତ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ। ତେଣୁ ଉପଯୁକ୍ତ ଫାଇବର ପାଇଁ ଖଜୁରୀ ଖାଆନ୍ତୁ।
  • ଖଜୁରୀରେ କେରୋଟୋନାଇଡ ଓ ଫିନୋଲିକ ଏସିଡ ରହିଛି।ଏହି ଏସିଡ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରରେ ହାର୍ଟ ସମସ୍ୟାକୁ ଭଲ କରିଥାଏ।
  • ଖଜୁରୀ ଖାଇଲେ ମସ୍ତିଷ୍କର ଟିସୁ ଠିକ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ତେଣୁ ଆପଣଙ୍କ ମେମୋରୀ ପାୱାର ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଥାଏ।
  • ଗର୍ଭବତୀ ମହିଳାଙ୍କୁ ଖଜୁରୀ ଖାଇବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ। ଖଜୁରୀ ଖାଇଲେ ଜନ୍ମ ସମୟରେ ମହିଳାଙ୍କ ଲେବର ପେନ କମ ହୋଇଥାଏ ଏବଂ ତାଙ୍କୁ ଶକ୍ତି ମିଳିଥାଏ।
  • ଖଜୁରୀରେ ପୋଟାସିୟମ ଓ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ ରହିଛି।ଯାହା ହାଇ ବ୍ଲଡ ପ୍ରେସରକୁ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ କରିଥାଏ। ଏଥିପାଇଁ କ୍ଷୀରରେ ଖଜୁରୀ ମିଶାଇ ହାଇ ବ୍ଲଡ ପ୍ରେସର ରୋଗୀଙ୍କୁ ଖାଇବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏଥିରେ ଥିବା ପୋଟାସିୟମ, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ, ଫସଫରସ ଓ କ୍ୟାଲସିୟମ ତତ୍ତ୍ୱ ହାଡ଼କୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ।

ଆହୁରି ପଢ଼ନ୍ତୁ

ସୁଶାନ୍ତ ସିଂ ମୃତ୍ୟୁ ମାମଲା, ଜୟା ଓ ଶ୍ରୁତିଙ୍କୁ ସମନ୍ କଲା ଏନସିବି

ପାରମ୍ପରିକ ଠାରୁ ଅଲଗା ହେବ ଅଯୋଧ୍ୟାର ମସଜିଦ୍

୨୦୨୨ ସୁଦ୍ଧା ଅଭିବୃଦ୍ଧି ହାର ୧୯% ବଢ଼ିବ ବୋଲି ଆକଳନ କଲା କେନ୍ଦ୍ର

ଭାରତ ବିରୋଧରେ ୧୯୬୨ ନୀତି ଆପଣାଉଛି ଚୀନ୍!

ଡୋମିକିଲ ସାର୍ଟିଫିକେଟ ପାଇଁ ବଢ଼ୁଛି ଆବେଦନକାରୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା

ପିଭିସି ପାଇପରେ ଡ୍ରଗ୍ସ ପଠାଇଥାନ୍ତା ପାକିସ୍ତାନ, ଯୋଜନା ପଣ୍ଡ କଲା ବିଏସଏଫ୍

ଦିଲ୍ଲୀ କ୍ୟାପିଟାଲ୍ସକୁ ଝଟକା: ଆହତ ଯୋଗୁ ବାଦ୍ ପଡ଼ିଲେ ଇଶାନ୍ତ ଶର୍ମା

କରୋନା ଲଢ଼େଇରେ ବିଜୟୀ ହେଲେ ଶତାୟୁ ମହିଳା

ରାଜ୍ୟସଭାରେ କୃଷି ବିଲ୍ ପାରିତ: ରୁଲ୍ ବୂୁକ୍ ଚିରିଲେ, ମାଇକ ଭାଙ୍ଗିଲେ ବିରୋଧୀ

ଆଜି ଗେଲ୍-ରାବଡା ଓ ଅଶ୍ୱିନ୍-ମ୍ୟାକ୍ସୱେଲ୍ ମୁକାବିଲା

୨୪ ବର୍ଷ ପରେ ରାଜ୍ୟସଭାର ସାଂସଦ ଭାବରେ ଶପଥ ନେଲେ ଦେବଗୌଡ଼ା

ପୁଲିସ ଗୁଳିରେ ଦୁଇ ମାଓବାଦୀ ମୃତ