କ୍ଷୀର ପିଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଉପକାରୀ। ସେଥିପାଇଁ ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ପ୍ରତିଦିନ କ୍ଷୀର ପିଇଥାନ୍ତି। କ୍ଷୀରରେ କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଓ ଭିଟାମିନ୍ ଡି ରହିଛି ଯାହା ହାଡ଼କୁ ମଜଭୁତ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଅନେକଙ୍କୁ କ୍ଷୀର ପିଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରୁ ନଥିବା ବେଳେ ଅନେକ ଥଣ୍ଡା ଅବା ଉଷୁମ କ୍ଷୀର ପିଇବାକୁ ଭଲ ପାଆନ୍ତି। ଆପଣ କେବେ ଜାଣିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରିଛନ୍ତି କି ଥଣ୍ଡା କ୍ଷୀର ପିଇଲେ ଶରୀରକୁ କେଉଁ ସବୁ ଫାଇଦା ମିଳେ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସେ ବିଷୟରେ
- ଥଣ୍ଡା କ୍ଷୀର ପିଇଲେ ଶରୀରର ତାପମାତ୍ରା ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିଥାଏ।
- ଅଫିସ, ଜିମ୍ରୁ ଆସି ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଥକିଗଲେ ଓଟ୍ସ୍ କୁ ଥଣ୍ଡା କ୍ଷୀରରେ ମିଶାଇ ଖାଆନ୍ତୁ । ଏହା ଦେହକୁ ତୁରନ୍ତ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଏ। ଥଣ୍ଡା କ୍ଷୀରରେ ଥିବା ପ୍ରୋଟିନ ମାଂସପେଶୀକୁ ସୁଦୃଢ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
- ଥଣ୍ଡା କ୍ଷୀର ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଏସିଡିଟି, ମେଦବହୁଳତା ଓ ବାରମ୍ୱାର ବାରମ୍ୱାର ଭୋକ ଲାଗିବା ପରି ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ।
- ତ୍ୱଚାରେ ଥଣ୍ଡା କ୍ଷୀର ଲଗାଇଲେ ଚେହରା ସଫା ଓ ସତେଜ ହୋଇଥାଏ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Health
ମଧୁମେହ ହେଲେ ଦେଖାଯାଏ ଏହି ସବୁ ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ଲକ୍ଷଣ
ମଧୁମେହ ହେଲେ ଶରୀରରେ ପ୍ରଥମେ କେଉଁ ସବୁ ଲକ୍ଷଣ ଦେଖାଯାଏ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Health
ଭାରତୀୟମାନେ ଦିନକୁ କେତେଥର ଖାଇବା ଉଚିତ?
ଆମ ଭାରତୀୟମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଖାଇବା ହେଉଛି ଉପଭୋଗ କରିବାର ଏକ ସାମଗ୍ରୀ। ଯେତେବେଳେ ମନ ହୁଏ, ଆମେ ଖାଇନେଉ। ହେଲେ ଖାଦ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ଆମ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ କଷ୍ଟକର।
Health
ଅଧିକ ଲୁଣ ଖାଉଛନ୍ତି କି? ହୋଇପାରେ ପେଟ କ୍ୟାନ୍ସର୍
WHO ଅନୁଯାୟୀ, ଜଣେ ବୟସ୍କ ବ୍ୟକ୍ତି ପ୍ରତିଦିନ ୫ ଗ୍ରାମରୁ ଅଧିକ ଲୁଣ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ, ଏଥିରେ ୨ ଗ୍ରାମ ସୋଡିୟମ୍ ଏବଂ ୩.୫ ଗ୍ରାମ ପୋଟାସିୟମର ମିଶ୍ରଣ ରହିବା ଉଚିତ୍।
Health
ରସୁଣକୁ ଦେଶୀ ଘିଅରେ ଭାଜି ଖାଆନ୍ତୁ, ଏହି ସବୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟଗତ ସମସ୍ୟାର କରିଥାଏ ସମାଧାନ
ରସୁଣ ହେଉଛି ଆଣ୍ଟିବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆଲ, ଆଣ୍ଟିଫଙ୍ଗଲ ଓ ଆଣ୍ଟିଭାଇରାଲ।
Health
କଞ୍ଚା କ୍ଷୀର ପିଉଛନ୍ତି କି? ରୁହନ୍ତୁ ସାବଧାନ
ଆମେରିକାର ଫୁଡ୍ ଡ୍ରଗ୍ ଆଣ୍ଡ ଆଡମିନିଷ୍ଟ୍ରେସନ (ଏଫ୍ଡିଏ) ସମେତ ଆଉ କିଛି ସଂସ୍ଥା କରିଥିବା ଗବେଷଣାରୁ ଜଣାପଡ଼ିଛି ଯେ କଞ୍ଚା କ୍ଷୀରରେ ପ୍ରୋବାୟୋଟିକ୍ସ ନଥାଏ।