Advertisment

ହୃଦଘାତ ଆଶଙ୍କା କମ୍‌ କରିଥାଏ ଏହି ସୁପରଫୁଡ୍‌, ନିଜ ଡାଏଟ୍‌ରେ କରନ୍ତୁ ସାମିଲ

ହୃଦଘାତ ଏବେ ଏକ ଗୁରୁତର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟଗତ ସମସ୍ୟା ଭାବେ ଉଭା ହୋଇଛି। ହୃଦଘାତରେ ଶିକାର ହୋଇ ଅକାଳରେ ବହୁ ଜୀବନ ଚାଲିଯାଉଛି। ସବୁବେଳେ ଫିଟନେସ୍‌କୁ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଉଥିବା ସେଲିବ୍ରିଟି ବି ଏଥିରୁ ବାଦ ପଡ଼ୁ ନାହାନ୍ତି। ନିକଟ ଅତୀତରେ ପୁନୀତ ରାଜକୁମାର, କେକେ, ସିଦ୍ଧାର୍ଥ ଶୁକ୍ଳାଙ୍କ ପରି ସେଲିବ୍ରିଟି ହୃଦଘାତର ଶିକାର ହୋଇ ପ୍ରାଣ ହରାଇ ସାରିଛନ୍ତି। ଏବେ ପ୍ରସିଙ୍ଗ କମେଡିଆନ ରାଜୁ ଶ୍ରୀବାସ୍ତବ ହୃଦଘାତର ଶିକାର ହୋଇ ମୃତ୍ୟୁ ସହ ସଂଗ୍ରାମ କରୁଛନ୍ତି। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, […]

author-image
Niharika Rout
ଅଦ୍ୟତନ ହୋଇଛି
ହୃଦଘାତ ଆଶଙ୍କା କମ୍‌ କରିଥାଏ ଏହି ସୁପରଫୁଡ୍‌, ନିଜ ଡାଏଟ୍‌ରେ କରନ୍ତୁ ସାମିଲ

heart

ହୃଦଘାତ ଏବେ ଏକ ଗୁରୁତର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟଗତ ସମସ୍ୟା ଭାବେ ଉଭା ହୋଇଛି। ହୃଦଘାତରେ ଶିକାର ହୋଇ ଅକାଳରେ ବହୁ ଜୀବନ ଚାଲିଯାଉଛି। ସବୁବେଳେ ଫିଟନେସ୍‌କୁ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଉଥିବା ସେଲିବ୍ରିଟି ବି ଏଥିରୁ ବାଦ ପଡ଼ୁ ନାହାନ୍ତି। ନିକଟ ଅତୀତରେ ପୁନୀତ ରାଜକୁମାର, କେକେ, ସିଦ୍ଧାର୍ଥ ଶୁକ୍ଳାଙ୍କ ପରି ସେଲିବ୍ରିଟି ହୃଦଘାତର ଶିକାର ହୋଇ ପ୍ରାଣ ହରାଇ ସାରିଛନ୍ତି। ଏବେ ପ୍ରସିଙ୍ଗ କମେଡିଆନ ରାଜୁ ଶ୍ରୀବାସ୍ତବ ହୃଦଘାତର ଶିକାର ହୋଇ ମୃତ୍ୟୁ ସହ ସଂଗ୍ରାମ କରୁଛନ୍ତି।

Advertisment

ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରତ୍ୟେକ  ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ମନରେ ଏକ ଭୟ ଅଛି ଯେ କିପରି ନିଜ ହୃଦୟକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିପାରିବେ। ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ଖାଦ୍ୟାଭ୍ୟାସ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥାଏ । ଆଜି  ଏପରି କିଛି ସୁପରଫୁଡ୍ ବିଷୟରେ ଜାଣିବା ଯାହାକୁ ଡେଲି ରୁଟିନ୍‌ରେ ସାମିଲ କଲେ  ହୃଦଘାତର ବିପଦକୁ ଏଡାଇ ହେବ।

ରସୁଣ- ଆମେ ଦୈନଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ ରସୁଣକୁ ସାମିଲ କଲେ ତାହା ହୃଦୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । କାରଣ ଏହାର ସ୍ୱାଦ ସହିତ ଅନେକ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ବି ରହିଛି। ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ଏବଂ ରକ୍ତଚାପ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିଥାଏ। ଏହାଦ୍ୱାରା ରକ୍ତ ସଞ୍ଚାଳନ ସୁରୁଖୁରରେ ହୋଇଥାଏ।  ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ରନ୍ଧା ହୋଇଥିବା ରସୁଣ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଅପେକ୍ଷା କଞ୍ଚା ରସୁଣ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଅଧିକ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ।

Advertisment

[caption id="attachment_761334" align="aligncenter" width="650"]garlic Representational Image[/caption]

ବାଦାମ- ପ୍ରତିଦିନ ବାଦାମ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହୃଦରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା କମିଯାଏ । କାରଣ ବାଦାମରେ ଅସନ୍ତୁଳିତ ଚର୍ବି ଥାଏ | ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ବାଦାମ ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ ଏବଂ ଭଲ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ । କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, ବାଦାମରେ ଓମେଗା -3 ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ଏବଂ ଆମିନୋ ଏସିଡ୍ ଥାଏ ଯାହା ସଠିକ୍ ରକ୍ତ ସଞ୍ଚାଳନକୁ ବଜାୟ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ | ବାଦାମ ମଧ୍ୟରେ, ବିଶେଷତ ଅଖରୋଟକୁ  ହୃଦୟ ପାଇଁ ସର୍ବୋତ୍ତମ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ ।

[caption id="attachment_761336" align="aligncenter" width="650"]nuts Representational Image[/caption]

ଫ୍ୟାଟି ଫିସ୍‌- ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ ସାଲମାନ, ସାର୍ଡିନ୍ ଏବଂ ମ୍ୟାକେରଲ ଭଳି ଚର୍ବିଯୁକ୍ତ ମାଛ ମଧ୍ୟ ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଖାଦ୍ୟ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ଏହି ପ୍ରକାର ଫ୍ୟାଟି ମାଛରେ ଓମେଗା -3 ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ଭରପୂର ଅଟେ, ଯାହା ଅନିୟମିତ ହୃଦସ୍ପନ୍ଦନର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏହା ହୃଦୟର ଧମନୀରେ ପ୍ଲାକ୍‌ ନିର୍ମାଣକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।

[caption id="attachment_761337" align="aligncenter" width="650"]fatty-fish Representational Image[/caption]

  ଡାଲି- ଯେତେବେଳେ ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା କଥା, ଆମେ ଡାଲି କଥା ଭୁଲି ପାରିବୁ ନାହିଁ ।  ଡାଲି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହୃଦଘାତ ହେବାର ଆଶଙ୍କା କମ୍ ହୋଇଥାଏ। ତାହା ଫୋଲେଟ୍, ହାଇ ଫାଇବର ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍‌ରେ ଭରପୂର । ମସୁର ଡାଲି ସେବନ ହୃଦୟ ପାଇଁ ସବୁଠାରୁ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ ।

[caption id="attachment_761339" align="aligncenter" width="650"]dal Representational Image[/caption]