ଘରେ ଏମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ କଞ୍ଚା ଭାକୁର ଶୁଖା ବେସର

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଗୋଲ ଗୋଲ କରି କଟା ହୋଇଥିବା ଭାକୁର ମାଛ ପିସ୍‌, ଲୁଣ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଦହି, ସୋରିଷ ତେଲ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, କଟା ପିଆଜ, ବେସର ବଟା (ସୋରିଷ, ଜିରା ,ରସୁଣ ଓ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ବଟା), ଟମାଟୋ, ଲେମ୍ବୁ ରସ, ପାଣି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଭାକୁର ମାଛକୁ କାଟି ଦେଇ ତାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଏକ କଡ଼େଇରେ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀ, କଟା ପିଆଜ, […]

fish

fish

Rakesh Mallick
  • Published: Wednesday, 22 August 2018
  • Updated: 22 August 2018, 11:25 AM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଗୋଲ ଗୋଲ କରି କଟା ହୋଇଥିବା ଭାକୁର ମାଛ ପିସ୍‌, ଲୁଣ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଦହି, ସୋରିଷ ତେଲ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, କଟା ପିଆଜ, ବେସର ବଟା (ସୋରିଷ, ଜିରା ,ରସୁଣ ଓ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ବଟା), ଟମାଟୋ, ଲେମ୍ବୁ ରସ, ପାଣି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର।

fish

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

  • ପ୍ରଥମେ ଭାକୁର ମାଛକୁ କାଟି ଦେଇ ତାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଏକ କଡ଼େଇରେ ରଖନ୍ତୁ।
  • ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀ, କଟା ପିଆଜ, ଅଳ୍ପ ଦହି, ଲେମ୍ବୁ ରସ, କଟା ଟମାଟୋ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ବେସର ଓ ତେଲ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ପରେ ଏକ ଡାଙ୍କୁଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ଦେଇ ମାରିନେଟ୍‌ ହେବା ପାଇଁ ଏହାକୁ କିଛି ସମୟ ସେମିତି ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏବେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ପୁଣି ଢାଙ୍କୁଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ଚୁଲିରେ ବସାନ୍ତୁ।
  • ମଝିରେ ମଝିରେ ମାଛକୁ ଲେଉଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ତା’ପରେ ପୁଣି ଢାଙ୍କୁଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ମାଛ ସିଝିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ମାଛ ସିଝିବା ପରେ ତାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ କାଢ଼ି ଦେଇ ସେଥିରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ।
  • ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କଞ୍ଚା ଭାକୁର ଶୁଖା ବେସର। ମନେ ରଖିବେ ପାଣି ଅଧିକ ଦେବେ ନାହିଁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଘରେ ଏମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ କଞ୍ଚା ଭାକୁର ଶୁଖା ବେସର

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଗୋଲ ଗୋଲ କରି କଟା ହୋଇଥିବା ଭାକୁର ମାଛ ପିସ୍‌, ଲୁଣ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଦହି, ସୋରିଷ ତେଲ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, କଟା ପିଆଜ, ବେସର ବଟା (ସୋରିଷ, ଜିରା ,ରସୁଣ ଓ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ବଟା), ଟମାଟୋ, ଲେମ୍ବୁ ରସ, ପାଣି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଭାକୁର ମାଛକୁ କାଟି ଦେଇ ତାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଏକ କଡ଼େଇରେ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀ, କଟା ପିଆଜ, […]

fish

fish

Rakesh Mallick
  • Published: Wednesday, 22 August 2018
  • Updated: 22 August 2018, 11:25 AM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଗୋଲ ଗୋଲ କରି କଟା ହୋଇଥିବା ଭାକୁର ମାଛ ପିସ୍‌, ଲୁଣ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଦହି, ସୋରିଷ ତେଲ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, କଟା ପିଆଜ, ବେସର ବଟା (ସୋରିଷ, ଜିରା ,ରସୁଣ ଓ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ବଟା), ଟମାଟୋ, ଲେମ୍ବୁ ରସ, ପାଣି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର।

fish

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

  • ପ୍ରଥମେ ଭାକୁର ମାଛକୁ କାଟି ଦେଇ ତାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଏକ କଡ଼େଇରେ ରଖନ୍ତୁ।
  • ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀ, କଟା ପିଆଜ, ଅଳ୍ପ ଦହି, ଲେମ୍ବୁ ରସ, କଟା ଟମାଟୋ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ବେସର ଓ ତେଲ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ପରେ ଏକ ଡାଙ୍କୁଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ଦେଇ ମାରିନେଟ୍‌ ହେବା ପାଇଁ ଏହାକୁ କିଛି ସମୟ ସେମିତି ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏବେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ପୁଣି ଢାଙ୍କୁଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ଚୁଲିରେ ବସାନ୍ତୁ।
  • ମଝିରେ ମଝିରେ ମାଛକୁ ଲେଉଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ତା’ପରେ ପୁଣି ଢାଙ୍କୁଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ମାଛ ସିଝିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ମାଛ ସିଝିବା ପରେ ତାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ କାଢ଼ି ଦେଇ ସେଥିରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ।
  • ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କଞ୍ଚା ଭାକୁର ଶୁଖା ବେସର। ମନେ ରଖିବେ ପାଣି ଅଧିକ ଦେବେ ନାହିଁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଘରେ ଏମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ କଞ୍ଚା ଭାକୁର ଶୁଖା ବେସର

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଗୋଲ ଗୋଲ କରି କଟା ହୋଇଥିବା ଭାକୁର ମାଛ ପିସ୍‌, ଲୁଣ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଦହି, ସୋରିଷ ତେଲ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, କଟା ପିଆଜ, ବେସର ବଟା (ସୋରିଷ, ଜିରା ,ରସୁଣ ଓ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ବଟା), ଟମାଟୋ, ଲେମ୍ବୁ ରସ, ପାଣି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଭାକୁର ମାଛକୁ କାଟି ଦେଇ ତାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଏକ କଡ଼େଇରେ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀ, କଟା ପିଆଜ, […]

fish

fish

Rakesh Mallick
  • Published: Wednesday, 22 August 2018
  • Updated: 22 August 2018, 11:25 AM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଗୋଲ ଗୋଲ କରି କଟା ହୋଇଥିବା ଭାକୁର ମାଛ ପିସ୍‌, ଲୁଣ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଦହି, ସୋରିଷ ତେଲ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, କଟା ପିଆଜ, ବେସର ବଟା (ସୋରିଷ, ଜିରା ,ରସୁଣ ଓ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ବଟା), ଟମାଟୋ, ଲେମ୍ବୁ ରସ, ପାଣି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର।

fish

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

  • ପ୍ରଥମେ ଭାକୁର ମାଛକୁ କାଟି ଦେଇ ତାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଏକ କଡ଼େଇରେ ରଖନ୍ତୁ।
  • ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀ, କଟା ପିଆଜ, ଅଳ୍ପ ଦହି, ଲେମ୍ବୁ ରସ, କଟା ଟମାଟୋ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ବେସର ଓ ତେଲ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ପରେ ଏକ ଡାଙ୍କୁଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ଦେଇ ମାରିନେଟ୍‌ ହେବା ପାଇଁ ଏହାକୁ କିଛି ସମୟ ସେମିତି ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏବେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ପୁଣି ଢାଙ୍କୁଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ଚୁଲିରେ ବସାନ୍ତୁ।
  • ମଝିରେ ମଝିରେ ମାଛକୁ ଲେଉଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ତା’ପରେ ପୁଣି ଢାଙ୍କୁଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ମାଛ ସିଝିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ମାଛ ସିଝିବା ପରେ ତାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ କାଢ଼ି ଦେଇ ସେଥିରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ।
  • ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କଞ୍ଚା ଭାକୁର ଶୁଖା ବେସର। ମନେ ରଖିବେ ପାଣି ଅଧିକ ଦେବେ ନାହିଁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଘରେ ଏମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ କଞ୍ଚା ଭାକୁର ଶୁଖା ବେସର

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଗୋଲ ଗୋଲ କରି କଟା ହୋଇଥିବା ଭାକୁର ମାଛ ପିସ୍‌, ଲୁଣ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଦହି, ସୋରିଷ ତେଲ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, କଟା ପିଆଜ, ବେସର ବଟା (ସୋରିଷ, ଜିରା ,ରସୁଣ ଓ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ବଟା), ଟମାଟୋ, ଲେମ୍ବୁ ରସ, ପାଣି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଭାକୁର ମାଛକୁ କାଟି ଦେଇ ତାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଏକ କଡ଼େଇରେ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀ, କଟା ପିଆଜ, […]

fish

fish

Rakesh Mallick
  • Published: Wednesday, 22 August 2018
  • Updated: 22 August 2018, 11:25 AM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଗୋଲ ଗୋଲ କରି କଟା ହୋଇଥିବା ଭାକୁର ମାଛ ପିସ୍‌, ଲୁଣ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଦହି, ସୋରିଷ ତେଲ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, କଟା ପିଆଜ, ବେସର ବଟା (ସୋରିଷ, ଜିରା ,ରସୁଣ ଓ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ବଟା), ଟମାଟୋ, ଲେମ୍ବୁ ରସ, ପାଣି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର।

fish

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

  • ପ୍ରଥମେ ଭାକୁର ମାଛକୁ କାଟି ଦେଇ ତାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଏକ କଡ଼େଇରେ ରଖନ୍ତୁ।
  • ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀ, କଟା ପିଆଜ, ଅଳ୍ପ ଦହି, ଲେମ୍ବୁ ରସ, କଟା ଟମାଟୋ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ବେସର ଓ ତେଲ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ପରେ ଏକ ଡାଙ୍କୁଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ଦେଇ ମାରିନେଟ୍‌ ହେବା ପାଇଁ ଏହାକୁ କିଛି ସମୟ ସେମିତି ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏବେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ପୁଣି ଢାଙ୍କୁଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ଚୁଲିରେ ବସାନ୍ତୁ।
  • ମଝିରେ ମଝିରେ ମାଛକୁ ଲେଉଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ତା’ପରେ ପୁଣି ଢାଙ୍କୁଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ମାଛ ସିଝିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ମାଛ ସିଝିବା ପରେ ତାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ କାଢ଼ି ଦେଇ ସେଥିରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ।
  • ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କଞ୍ଚା ଭାକୁର ଶୁଖା ବେସର। ମନେ ରଖିବେ ପାଣି ଅଧିକ ଦେବେ ନାହିଁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos