ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ

ମାଛ ଖାଇବା ପାଇଁ ସମସ୍ତେ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଘରେ ଘରେ ମାଛକୁ ନେଇ ଅନେକ ରେସିପି ମଧ୍ୟ ତିଆରି ହୁଏ। ମାଛ ଭଜା ତ ଆଉ କେତେବେଳେ ତରକାରୀ କରି ବିଭିନ୍ନ ଢ଼ଙ୍ଗରେ ଆପଣମାନେ ରେଷଇ ମଧ୍ୟ କରିଥିବେ। ତେବେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ମାଛର ଏକ ନୂଆ ରେସିପି ବିଷୟରେ କହୁବାକୁ ଯାଉଛି, ଯାହାର ନାଁ ହେଲା `ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ’। ତେବେ ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା। ସାମଗ୍ରୀ: ରୋହି ମାଛ-୧ କିଲୋ, […]

Fish Hara masala

Fish Hara masala

Madhupriya Mistry
  • Published: Tuesday, 06 April 2021
  • Updated: 06 April 2021, 04:00 PM IST

Sports

Latest News

ମାଛ ଖାଇବା ପାଇଁ ସମସ୍ତେ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଘରେ ଘରେ ମାଛକୁ ନେଇ ଅନେକ ରେସିପି ମଧ୍ୟ ତିଆରି ହୁଏ। ମାଛ ଭଜା ତ ଆଉ କେତେବେଳେ ତରକାରୀ କରି ବିଭିନ୍ନ ଢ଼ଙ୍ଗରେ ଆପଣମାନେ ରେଷଇ ମଧ୍ୟ କରିଥିବେ। ତେବେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ମାଛର ଏକ ନୂଆ ରେସିପି ବିଷୟରେ କହୁବାକୁ ଯାଉଛି, ଯାହାର ନାଁ ହେଲା `ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ'। ତେବେ ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା।

[caption id="attachment_633227" align="aligncenter" width="650"]Curd Mint fish curry ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ[/caption]

ସାମଗ୍ରୀ: ରୋହି ମାଛ-୧ କିଲୋ, ଦହି-୧ କପ୍‌, ସୋରିଷ ବଟା-୧ କପ୍‌,୧/୨ ଚାମଚ ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡ, ପୋଦିନା ବଟା- ୧କପ୍‌, ୨ ଚାମଚ କଟା ପିଆଜ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ୩ରୁ ୪ଟି, ଖୁଖିଲା ଲଙ୍କା-୩ରୁ ୪ଟି,ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ଓ କିଛି ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ।

ପୋଦିନା ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଦହି ଓ ରଷୁଣ ମିଶାଇ ପୋଦିନା ପେଷ୍ଟ ତିଆରି କରନ୍ତୁ। ସେହିପରି ସୋରିଷ, ରଷୁଣ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ମିଶାଇ ସୋରିଷ ବଟା ତିଆରି କରନ୍ତୁ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:- ପ୍ରଥମେ ମାଛକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସେଥିରେ ଦହି, ସୋରିଷ ବଟା, ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡ, ପୋଦିନା ବଟା, କଟା ପିଆଜ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ୨ରୁ ୩ ଚାମଚ ତେଲ ଓ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଗ୍ୟାସ୍‌ ଅନ୍‌ କରି କଡେଇ ବସାନ୍ତୁ।  ସେଥିରେ ୩ରୁ ୪ ଚାମଚ ତେଲ ପକାନ୍ତୁ। ତେଣ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଫୁଟଣ ପକାନ୍ତୁ ଓ ତା'ପରେ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ପକାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ମାଛର ମିଶ୍ରଣକୁ ସେଥିରେ ପକାଇ ଅଳ୍ପ ଗୋଳାଇ ଢ଼ାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ। ୧୫ରୁ ୨୦ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ପ୍ଲେଟକୁ କାଢ଼ି ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ।

ତଥ୍ୟ-(ଟେଷ୍ଟ ଅଫ୍‌ ଓଡ଼ିଶା, ଓଟିଭି)

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ

ମାଛ ଖାଇବା ପାଇଁ ସମସ୍ତେ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଘରେ ଘରେ ମାଛକୁ ନେଇ ଅନେକ ରେସିପି ମଧ୍ୟ ତିଆରି ହୁଏ। ମାଛ ଭଜା ତ ଆଉ କେତେବେଳେ ତରକାରୀ କରି ବିଭିନ୍ନ ଢ଼ଙ୍ଗରେ ଆପଣମାନେ ରେଷଇ ମଧ୍ୟ କରିଥିବେ। ତେବେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ମାଛର ଏକ ନୂଆ ରେସିପି ବିଷୟରେ କହୁବାକୁ ଯାଉଛି, ଯାହାର ନାଁ ହେଲା `ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ’। ତେବେ ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା। ସାମଗ୍ରୀ: ରୋହି ମାଛ-୧ କିଲୋ, […]

Fish Hara masala

Fish Hara masala

Madhupriya Mistry
  • Published: Tuesday, 06 April 2021
  • Updated: 06 April 2021, 04:00 PM IST

Sports

Latest News

ମାଛ ଖାଇବା ପାଇଁ ସମସ୍ତେ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଘରେ ଘରେ ମାଛକୁ ନେଇ ଅନେକ ରେସିପି ମଧ୍ୟ ତିଆରି ହୁଏ। ମାଛ ଭଜା ତ ଆଉ କେତେବେଳେ ତରକାରୀ କରି ବିଭିନ୍ନ ଢ଼ଙ୍ଗରେ ଆପଣମାନେ ରେଷଇ ମଧ୍ୟ କରିଥିବେ। ତେବେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ମାଛର ଏକ ନୂଆ ରେସିପି ବିଷୟରେ କହୁବାକୁ ଯାଉଛି, ଯାହାର ନାଁ ହେଲା `ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ'। ତେବେ ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା।

[caption id="attachment_633227" align="aligncenter" width="650"]Curd Mint fish curry ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ[/caption]

ସାମଗ୍ରୀ: ରୋହି ମାଛ-୧ କିଲୋ, ଦହି-୧ କପ୍‌, ସୋରିଷ ବଟା-୧ କପ୍‌,୧/୨ ଚାମଚ ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡ, ପୋଦିନା ବଟା- ୧କପ୍‌, ୨ ଚାମଚ କଟା ପିଆଜ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ୩ରୁ ୪ଟି, ଖୁଖିଲା ଲଙ୍କା-୩ରୁ ୪ଟି,ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ଓ କିଛି ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ।

ପୋଦିନା ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଦହି ଓ ରଷୁଣ ମିଶାଇ ପୋଦିନା ପେଷ୍ଟ ତିଆରି କରନ୍ତୁ। ସେହିପରି ସୋରିଷ, ରଷୁଣ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ମିଶାଇ ସୋରିଷ ବଟା ତିଆରି କରନ୍ତୁ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:- ପ୍ରଥମେ ମାଛକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସେଥିରେ ଦହି, ସୋରିଷ ବଟା, ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡ, ପୋଦିନା ବଟା, କଟା ପିଆଜ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ୨ରୁ ୩ ଚାମଚ ତେଲ ଓ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଗ୍ୟାସ୍‌ ଅନ୍‌ କରି କଡେଇ ବସାନ୍ତୁ।  ସେଥିରେ ୩ରୁ ୪ ଚାମଚ ତେଲ ପକାନ୍ତୁ। ତେଣ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଫୁଟଣ ପକାନ୍ତୁ ଓ ତା'ପରେ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ପକାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ମାଛର ମିଶ୍ରଣକୁ ସେଥିରେ ପକାଇ ଅଳ୍ପ ଗୋଳାଇ ଢ଼ାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ। ୧୫ରୁ ୨୦ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ପ୍ଲେଟକୁ କାଢ଼ି ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ।

ତଥ୍ୟ-(ଟେଷ୍ଟ ଅଫ୍‌ ଓଡ଼ିଶା, ଓଟିଭି)

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ

ମାଛ ଖାଇବା ପାଇଁ ସମସ୍ତେ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଘରେ ଘରେ ମାଛକୁ ନେଇ ଅନେକ ରେସିପି ମଧ୍ୟ ତିଆରି ହୁଏ। ମାଛ ଭଜା ତ ଆଉ କେତେବେଳେ ତରକାରୀ କରି ବିଭିନ୍ନ ଢ଼ଙ୍ଗରେ ଆପଣମାନେ ରେଷଇ ମଧ୍ୟ କରିଥିବେ। ତେବେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ମାଛର ଏକ ନୂଆ ରେସିପି ବିଷୟରେ କହୁବାକୁ ଯାଉଛି, ଯାହାର ନାଁ ହେଲା `ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ’। ତେବେ ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା। ସାମଗ୍ରୀ: ରୋହି ମାଛ-୧ କିଲୋ, […]

Fish Hara masala

Fish Hara masala

Madhupriya Mistry
  • Published: Tuesday, 06 April 2021
  • Updated: 06 April 2021, 04:00 PM IST

Sports

Latest News

ମାଛ ଖାଇବା ପାଇଁ ସମସ୍ତେ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଘରେ ଘରେ ମାଛକୁ ନେଇ ଅନେକ ରେସିପି ମଧ୍ୟ ତିଆରି ହୁଏ। ମାଛ ଭଜା ତ ଆଉ କେତେବେଳେ ତରକାରୀ କରି ବିଭିନ୍ନ ଢ଼ଙ୍ଗରେ ଆପଣମାନେ ରେଷଇ ମଧ୍ୟ କରିଥିବେ। ତେବେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ମାଛର ଏକ ନୂଆ ରେସିପି ବିଷୟରେ କହୁବାକୁ ଯାଉଛି, ଯାହାର ନାଁ ହେଲା `ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ'। ତେବେ ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା।

[caption id="attachment_633227" align="aligncenter" width="650"]Curd Mint fish curry ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ[/caption]

ସାମଗ୍ରୀ: ରୋହି ମାଛ-୧ କିଲୋ, ଦହି-୧ କପ୍‌, ସୋରିଷ ବଟା-୧ କପ୍‌,୧/୨ ଚାମଚ ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡ, ପୋଦିନା ବଟା- ୧କପ୍‌, ୨ ଚାମଚ କଟା ପିଆଜ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ୩ରୁ ୪ଟି, ଖୁଖିଲା ଲଙ୍କା-୩ରୁ ୪ଟି,ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ଓ କିଛି ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ।

ପୋଦିନା ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଦହି ଓ ରଷୁଣ ମିଶାଇ ପୋଦିନା ପେଷ୍ଟ ତିଆରି କରନ୍ତୁ। ସେହିପରି ସୋରିଷ, ରଷୁଣ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ମିଶାଇ ସୋରିଷ ବଟା ତିଆରି କରନ୍ତୁ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:- ପ୍ରଥମେ ମାଛକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସେଥିରେ ଦହି, ସୋରିଷ ବଟା, ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡ, ପୋଦିନା ବଟା, କଟା ପିଆଜ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ୨ରୁ ୩ ଚାମଚ ତେଲ ଓ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଗ୍ୟାସ୍‌ ଅନ୍‌ କରି କଡେଇ ବସାନ୍ତୁ।  ସେଥିରେ ୩ରୁ ୪ ଚାମଚ ତେଲ ପକାନ୍ତୁ। ତେଣ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଫୁଟଣ ପକାନ୍ତୁ ଓ ତା'ପରେ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ପକାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ମାଛର ମିଶ୍ରଣକୁ ସେଥିରେ ପକାଇ ଅଳ୍ପ ଗୋଳାଇ ଢ଼ାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ। ୧୫ରୁ ୨୦ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ପ୍ଲେଟକୁ କାଢ଼ି ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ।

ତଥ୍ୟ-(ଟେଷ୍ଟ ଅଫ୍‌ ଓଡ଼ିଶା, ଓଟିଭି)

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ

ମାଛ ଖାଇବା ପାଇଁ ସମସ୍ତେ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଘରେ ଘରେ ମାଛକୁ ନେଇ ଅନେକ ରେସିପି ମଧ୍ୟ ତିଆରି ହୁଏ। ମାଛ ଭଜା ତ ଆଉ କେତେବେଳେ ତରକାରୀ କରି ବିଭିନ୍ନ ଢ଼ଙ୍ଗରେ ଆପଣମାନେ ରେଷଇ ମଧ୍ୟ କରିଥିବେ। ତେବେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ମାଛର ଏକ ନୂଆ ରେସିପି ବିଷୟରେ କହୁବାକୁ ଯାଉଛି, ଯାହାର ନାଁ ହେଲା `ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ’। ତେବେ ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା। ସାମଗ୍ରୀ: ରୋହି ମାଛ-୧ କିଲୋ, […]

Fish Hara masala

Fish Hara masala

Madhupriya Mistry
  • Published: Tuesday, 06 April 2021
  • Updated: 06 April 2021, 04:00 PM IST

Sports

Latest News

ମାଛ ଖାଇବା ପାଇଁ ସମସ୍ତେ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଘରେ ଘରେ ମାଛକୁ ନେଇ ଅନେକ ରେସିପି ମଧ୍ୟ ତିଆରି ହୁଏ। ମାଛ ଭଜା ତ ଆଉ କେତେବେଳେ ତରକାରୀ କରି ବିଭିନ୍ନ ଢ଼ଙ୍ଗରେ ଆପଣମାନେ ରେଷଇ ମଧ୍ୟ କରିଥିବେ। ତେବେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ମାଛର ଏକ ନୂଆ ରେସିପି ବିଷୟରେ କହୁବାକୁ ଯାଉଛି, ଯାହାର ନାଁ ହେଲା `ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ'। ତେବେ ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା।

[caption id="attachment_633227" align="aligncenter" width="650"]Curd Mint fish curry ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ[/caption]

ସାମଗ୍ରୀ: ରୋହି ମାଛ-୧ କିଲୋ, ଦହି-୧ କପ୍‌, ସୋରିଷ ବଟା-୧ କପ୍‌,୧/୨ ଚାମଚ ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡ, ପୋଦିନା ବଟା- ୧କପ୍‌, ୨ ଚାମଚ କଟା ପିଆଜ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ୩ରୁ ୪ଟି, ଖୁଖିଲା ଲଙ୍କା-୩ରୁ ୪ଟି,ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ଓ କିଛି ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ।

ପୋଦିନା ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଦହି ଓ ରଷୁଣ ମିଶାଇ ପୋଦିନା ପେଷ୍ଟ ତିଆରି କରନ୍ତୁ। ସେହିପରି ସୋରିଷ, ରଷୁଣ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ମିଶାଇ ସୋରିଷ ବଟା ତିଆରି କରନ୍ତୁ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:- ପ୍ରଥମେ ମାଛକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସେଥିରେ ଦହି, ସୋରିଷ ବଟା, ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡ, ପୋଦିନା ବଟା, କଟା ପିଆଜ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ୨ରୁ ୩ ଚାମଚ ତେଲ ଓ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଗ୍ୟାସ୍‌ ଅନ୍‌ କରି କଡେଇ ବସାନ୍ତୁ।  ସେଥିରେ ୩ରୁ ୪ ଚାମଚ ତେଲ ପକାନ୍ତୁ। ତେଣ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଫୁଟଣ ପକାନ୍ତୁ ଓ ତା'ପରେ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ପକାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ମାଛର ମିଶ୍ରଣକୁ ସେଥିରେ ପକାଇ ଅଳ୍ପ ଗୋଳାଇ ଢ଼ାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ। ୧୫ରୁ ୨୦ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ପ୍ଲେଟକୁ କାଢ଼ି ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ ଦହି ପୋଦିନା ମାଛ।

ତଥ୍ୟ-(ଟେଷ୍ଟ ଅଫ୍‌ ଓଡ଼ିଶା, ଓଟିଭି)

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos