ଛାଡ଼ଖାଇରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ହାଣ୍ଡି ଲବଙ୍ଗ କଲିଜା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ : ଗୋଟିଏ ବଡ଼ ମାଟି ହାଣ୍ଡି, ଖାସି କଲିଜା, ଟମାଟୋ ବଟା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, କଟା ପିଆଜ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା-ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଲବଙ୍ଗ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ତେଲ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ପ୍ରଥମେ ଗ୍ୟାସ୍‌ ଲଗାଇ ମାଟି ହାଣ୍ଡିରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ ଓ ଟମୋଟୋ ବଟା ପକାଇ କଷନ୍ତୁ। […]

kalija

kalija

Hemant Lenka
  • Published: Monday, 30 November 2020
  • Updated: 30 November 2020, 01:00 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ : ଗୋଟିଏ ବଡ଼ ମାଟି ହାଣ୍ଡି, ଖାସି କଲିଜା, ଟମାଟୋ ବଟା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, କଟା ପିଆଜ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା-ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଲବଙ୍ଗ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ତେଲ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ପ୍ରଥମେ ଗ୍ୟାସ୍‌ ଲଗାଇ ମାଟି ହାଣ୍ଡିରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ ଓ ଟମୋଟୋ ବଟା ପକାଇ କଷନ୍ତୁ।

ମସଲା କଷି ହେବା ପରେ ଖାସି କଲିଜାକୁ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଲୁଣ ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ପାଣି ଦେଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ୧୫ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ଘୋଡ଼ଣୀ ବାହାର କରି ଜିରାଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲବଙ୍ଗ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ତିନିରୁ ଚାରି ମିନିଟ୍‌ ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଆପଣଙ୍କର ହାଣ୍ଡି ଲବଙ୍ଗ କଲିଜା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଛାଡ଼ଖାଇରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ହାଣ୍ଡି ଲବଙ୍ଗ କଲିଜା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ : ଗୋଟିଏ ବଡ଼ ମାଟି ହାଣ୍ଡି, ଖାସି କଲିଜା, ଟମାଟୋ ବଟା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, କଟା ପିଆଜ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା-ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଲବଙ୍ଗ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ତେଲ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ପ୍ରଥମେ ଗ୍ୟାସ୍‌ ଲଗାଇ ମାଟି ହାଣ୍ଡିରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ ଓ ଟମୋଟୋ ବଟା ପକାଇ କଷନ୍ତୁ। […]

kalija

kalija

Hemant Lenka
  • Published: Monday, 30 November 2020
  • Updated: 30 November 2020, 01:00 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ : ଗୋଟିଏ ବଡ଼ ମାଟି ହାଣ୍ଡି, ଖାସି କଲିଜା, ଟମାଟୋ ବଟା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, କଟା ପିଆଜ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା-ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଲବଙ୍ଗ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ତେଲ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ପ୍ରଥମେ ଗ୍ୟାସ୍‌ ଲଗାଇ ମାଟି ହାଣ୍ଡିରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ ଓ ଟମୋଟୋ ବଟା ପକାଇ କଷନ୍ତୁ।

ମସଲା କଷି ହେବା ପରେ ଖାସି କଲିଜାକୁ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଲୁଣ ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ପାଣି ଦେଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ୧୫ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ଘୋଡ଼ଣୀ ବାହାର କରି ଜିରାଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲବଙ୍ଗ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ତିନିରୁ ଚାରି ମିନିଟ୍‌ ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଆପଣଙ୍କର ହାଣ୍ଡି ଲବଙ୍ଗ କଲିଜା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଛାଡ଼ଖାଇରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ହାଣ୍ଡି ଲବଙ୍ଗ କଲିଜା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ : ଗୋଟିଏ ବଡ଼ ମାଟି ହାଣ୍ଡି, ଖାସି କଲିଜା, ଟମାଟୋ ବଟା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, କଟା ପିଆଜ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା-ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଲବଙ୍ଗ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ତେଲ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ପ୍ରଥମେ ଗ୍ୟାସ୍‌ ଲଗାଇ ମାଟି ହାଣ୍ଡିରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ ଓ ଟମୋଟୋ ବଟା ପକାଇ କଷନ୍ତୁ। […]

kalija

kalija

Hemant Lenka
  • Published: Monday, 30 November 2020
  • Updated: 30 November 2020, 01:00 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ : ଗୋଟିଏ ବଡ଼ ମାଟି ହାଣ୍ଡି, ଖାସି କଲିଜା, ଟମାଟୋ ବଟା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, କଟା ପିଆଜ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା-ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଲବଙ୍ଗ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ତେଲ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ପ୍ରଥମେ ଗ୍ୟାସ୍‌ ଲଗାଇ ମାଟି ହାଣ୍ଡିରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ ଓ ଟମୋଟୋ ବଟା ପକାଇ କଷନ୍ତୁ।

ମସଲା କଷି ହେବା ପରେ ଖାସି କଲିଜାକୁ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଲୁଣ ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ପାଣି ଦେଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ୧୫ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ଘୋଡ଼ଣୀ ବାହାର କରି ଜିରାଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲବଙ୍ଗ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ତିନିରୁ ଚାରି ମିନିଟ୍‌ ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଆପଣଙ୍କର ହାଣ୍ଡି ଲବଙ୍ଗ କଲିଜା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଛାଡ଼ଖାଇରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ହାଣ୍ଡି ଲବଙ୍ଗ କଲିଜା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ : ଗୋଟିଏ ବଡ଼ ମାଟି ହାଣ୍ଡି, ଖାସି କଲିଜା, ଟମାଟୋ ବଟା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, କଟା ପିଆଜ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା-ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଲବଙ୍ଗ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ତେଲ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ପ୍ରଥମେ ଗ୍ୟାସ୍‌ ଲଗାଇ ମାଟି ହାଣ୍ଡିରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ ଓ ଟମୋଟୋ ବଟା ପକାଇ କଷନ୍ତୁ। […]

kalija

kalija

Hemant Lenka
  • Published: Monday, 30 November 2020
  • Updated: 30 November 2020, 01:00 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ : ଗୋଟିଏ ବଡ଼ ମାଟି ହାଣ୍ଡି, ଖାସି କଲିଜା, ଟମାଟୋ ବଟା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, କଟା ପିଆଜ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା-ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଲବଙ୍ଗ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ତେଲ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ପ୍ରଥମେ ଗ୍ୟାସ୍‌ ଲଗାଇ ମାଟି ହାଣ୍ଡିରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଅଦାରସୁଣ ଛେଚା, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ ଓ ଟମୋଟୋ ବଟା ପକାଇ କଷନ୍ତୁ।

ମସଲା କଷି ହେବା ପରେ ଖାସି କଲିଜାକୁ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଲୁଣ ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ପାଣି ଦେଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ୧୫ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ଘୋଡ଼ଣୀ ବାହାର କରି ଜିରାଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲବଙ୍ଗ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ତିନିରୁ ଚାରି ମିନିଟ୍‌ ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଆପଣଙ୍କର ହାଣ୍ଡି ଲବଙ୍ଗ କଲିଜା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos