/odisha-reporter/media/post_attachments/uploads/2020/07/m22.jpg)
m22
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ :
ଭାକୁର ମାଛର ମଞ୍ଜି, ହଳଦୀ, ଲୁଣ, ଲେମ୍ବୁ, ପିଆଜ, ରସୁଣ ଓ କଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ସୋରିଷ ବେସର, ଲେମ୍ବୁରସ, ତେଲ, ହଳଦୀ ପତ୍ର ଓ କଦଳୀ ପତ୍ର।
Advertisment
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ :
ପ୍ରଥମେ ମାଛ ମଞ୍ଜିକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ ସେଥିରେ କଟା ପିଆଜ, ସୋରିଷ ରସୁଣ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ବଟା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, କଟା ରସୁଣ, କଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ଲେମ୍ବୁରସ, ରିଫାଇନ ତେଲ ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
ଏହାପରେ କଦଳୀ ପତ୍ର ଉପରେ ହଳଦୀ ପତ୍ରକୁ ଥୋଇ ତା ଉପରେ ମସଲା ଗୋଳା ମଞ୍ଜିକୁ ରଖି କଦଳୀ ପତ୍ରକୁ ଭଲ ଭାବରେ ବାନ୍ଧି ଦିଅନ୍ତୁ। ଚୁଲିରେ ରଡ ନିଆଁ କରି କଦଳୀ ପତ୍ର ବନ୍ଧା ମାଛ ମଞ୍ଜିକୁ ରଖି ତା ଉପରେ ଅଙ୍ଗାର ନିଆଁ ରଖନ୍ତୁ। ୧୫ରୁ ୨୦ ମିନିଟ ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ମାଛ ମଞ୍ଜି ପତ୍ରପୋଡ଼ା
Advertisment
/odisha-reporter/media/agency_attachments/2025/09/10/2025-09-10t082211800z-640x480-or-sukant-rout-2025-09-10-13-52-11.png)
