ରାକ୍ଷୀପୁର୍ଣ୍ଣିମାରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ସୁଜି ଲଡୁ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ : କାଜୁ ଓ କିସ୍‌ମିସ୍‌ ଭଜା, ସିଝା କ୍ଷୀର, ସୁଜି, ଚିନି, ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ, ନଡ଼ିଆ କୋରା ଓ ତେଲ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ପ୍ରଥମେ କାଜୁ, କିସ୍‌ମିସ୍‌କୁ ଭାଜି ରଅନ୍ତୁ ଓ କ୍ଷୀର ଫୁଟାଇ ରଖନ୍ତୁ। ଗ୍ୟାସ୍‌ ଲଗାଇ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସୁଜିକୁ ଭାଜନ୍ତୁ। ସୁଜି ଭାଜି ହେବା ପରେ ନଡ଼ିଆ କୋରା ପକାନ୍ତୁ। ସୁଜି ନଡ଼ିଆ ଲାଲ୍‌ ହୋଇ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ଚିନି, ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଭଜା କାଜୁକିସ୍‌ମିସକୁ ପକାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସିଝା କ୍ଷୀରକୁ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ସୁଜି ଓ କ୍ଷୀର ଭଲ ଭାବରେ ମିଶିଯିବା ପରେ ଏହାକୁ ଗୋଲ୍‌ ଗୋଲ୍ ଗୁଳା କରି ଲଡୁ ଆକାରରେ ଗଢ଼ନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ସୁଜି ଲଡୁ।

ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।