ଜାଣନ୍ତୁ କେମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୁଏ ମେଥି-ମକା ରୁଟି

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମକାଅଟା, ମେଥିଶାଗ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରସୁଣ, ତେଲ କିମ୍ବା ବଟର୍‍ ଓ ଲୁଣ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ମେଥିଶାଗକୁ ବାଛି ଭଲଭାବେ ଧୋଇଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ ପାତ୍ରରେ ମକାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅଟା ନିଅନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ମେଥିଶାଗ, ଲୁଣ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ରସୁଣକୁ ଚୂନାଚୂନା କାଟି ଭଲଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ। ମକାଅଟାକୁ ଭଲଭାବରେ ଚକଟି ଗୁଳାକରି ରଖନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ୍ ହାତରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ନେଇ ଏହି ଗୋଳାକୁ ଥାପି ଥାପି ରୁଟିର ଆକାର ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏକ […]

makkai

makkai

Chinmayee Roy
  • Published: Friday, 05 October 2018
  • Updated: 05 October 2018, 03:08 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମକାଅଟା, ମେଥିଶାଗ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରସୁଣ, ତେଲ କିମ୍ବା ବଟର୍‍ ଓ ଲୁଣ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ମେଥିଶାଗକୁ ବାଛି ଭଲଭାବେ ଧୋଇଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ ପାତ୍ରରେ ମକାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅଟା ନିଅନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ମେଥିଶାଗ, ଲୁଣ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ରସୁଣକୁ ଚୂନାଚୂନା କାଟି ଭଲଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ। ମକାଅଟାକୁ ଭଲଭାବରେ ଚକଟି ଗୁଳାକରି ରଖନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ୍ ହାତରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ନେଇ ଏହି ଗୋଳାକୁ ଥାପି ଥାପି ରୁଟିର ଆକାର ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏକ ତାୱା ଗରମ କରି କମ୍‍ ଆଞ୍ଚରେ ମକାରୁଟିକୁ ସେକନ୍ତୁ । ଏହା ଅଳ୍ପ ସେକି ହୋଇ ଆସିଲେ ରୁଟିର ଉଭୟ ପାଶ୍ୱର୍ରେ ବଟର କିମ୍ବା ତେଲ ଦେଇ ଆଉଥରେ ଏପଟସେପଟ କରି ଓଲଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ମେଥି-ମକା ରୁଟି । ଗରମ ଗରମ ମେଥି-ମକା ରୁଟିକୁ ଦହି, ଚଟଣୀ କିମ୍ବା ସୋରିଷ ଶାଗ ସହିତ ପରସନ୍ତୁ। ଆଉ ଖାଇବାର ମଜା ନିଅନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଜାଣନ୍ତୁ କେମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୁଏ ମେଥି-ମକା ରୁଟି

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମକାଅଟା, ମେଥିଶାଗ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରସୁଣ, ତେଲ କିମ୍ବା ବଟର୍‍ ଓ ଲୁଣ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ମେଥିଶାଗକୁ ବାଛି ଭଲଭାବେ ଧୋଇଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ ପାତ୍ରରେ ମକାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅଟା ନିଅନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ମେଥିଶାଗ, ଲୁଣ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ରସୁଣକୁ ଚୂନାଚୂନା କାଟି ଭଲଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ। ମକାଅଟାକୁ ଭଲଭାବରେ ଚକଟି ଗୁଳାକରି ରଖନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ୍ ହାତରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ନେଇ ଏହି ଗୋଳାକୁ ଥାପି ଥାପି ରୁଟିର ଆକାର ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏକ […]

makkai

makkai

Chinmayee Roy
  • Published: Friday, 05 October 2018
  • Updated: 05 October 2018, 03:08 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମକାଅଟା, ମେଥିଶାଗ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରସୁଣ, ତେଲ କିମ୍ବା ବଟର୍‍ ଓ ଲୁଣ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ମେଥିଶାଗକୁ ବାଛି ଭଲଭାବେ ଧୋଇଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ ପାତ୍ରରେ ମକାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅଟା ନିଅନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ମେଥିଶାଗ, ଲୁଣ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ରସୁଣକୁ ଚୂନାଚୂନା କାଟି ଭଲଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ। ମକାଅଟାକୁ ଭଲଭାବରେ ଚକଟି ଗୁଳାକରି ରଖନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ୍ ହାତରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ନେଇ ଏହି ଗୋଳାକୁ ଥାପି ଥାପି ରୁଟିର ଆକାର ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏକ ତାୱା ଗରମ କରି କମ୍‍ ଆଞ୍ଚରେ ମକାରୁଟିକୁ ସେକନ୍ତୁ । ଏହା ଅଳ୍ପ ସେକି ହୋଇ ଆସିଲେ ରୁଟିର ଉଭୟ ପାଶ୍ୱର୍ରେ ବଟର କିମ୍ବା ତେଲ ଦେଇ ଆଉଥରେ ଏପଟସେପଟ କରି ଓଲଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ମେଥି-ମକା ରୁଟି । ଗରମ ଗରମ ମେଥି-ମକା ରୁଟିକୁ ଦହି, ଚଟଣୀ କିମ୍ବା ସୋରିଷ ଶାଗ ସହିତ ପରସନ୍ତୁ। ଆଉ ଖାଇବାର ମଜା ନିଅନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଜାଣନ୍ତୁ କେମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୁଏ ମେଥି-ମକା ରୁଟି

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମକାଅଟା, ମେଥିଶାଗ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରସୁଣ, ତେଲ କିମ୍ବା ବଟର୍‍ ଓ ଲୁଣ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ମେଥିଶାଗକୁ ବାଛି ଭଲଭାବେ ଧୋଇଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ ପାତ୍ରରେ ମକାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅଟା ନିଅନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ମେଥିଶାଗ, ଲୁଣ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ରସୁଣକୁ ଚୂନାଚୂନା କାଟି ଭଲଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ। ମକାଅଟାକୁ ଭଲଭାବରେ ଚକଟି ଗୁଳାକରି ରଖନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ୍ ହାତରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ନେଇ ଏହି ଗୋଳାକୁ ଥାପି ଥାପି ରୁଟିର ଆକାର ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏକ […]

makkai

makkai

Chinmayee Roy
  • Published: Friday, 05 October 2018
  • Updated: 05 October 2018, 03:08 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମକାଅଟା, ମେଥିଶାଗ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରସୁଣ, ତେଲ କିମ୍ବା ବଟର୍‍ ଓ ଲୁଣ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ମେଥିଶାଗକୁ ବାଛି ଭଲଭାବେ ଧୋଇଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ ପାତ୍ରରେ ମକାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅଟା ନିଅନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ମେଥିଶାଗ, ଲୁଣ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ରସୁଣକୁ ଚୂନାଚୂନା କାଟି ଭଲଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ। ମକାଅଟାକୁ ଭଲଭାବରେ ଚକଟି ଗୁଳାକରି ରଖନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ୍ ହାତରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ନେଇ ଏହି ଗୋଳାକୁ ଥାପି ଥାପି ରୁଟିର ଆକାର ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏକ ତାୱା ଗରମ କରି କମ୍‍ ଆଞ୍ଚରେ ମକାରୁଟିକୁ ସେକନ୍ତୁ । ଏହା ଅଳ୍ପ ସେକି ହୋଇ ଆସିଲେ ରୁଟିର ଉଭୟ ପାଶ୍ୱର୍ରେ ବଟର କିମ୍ବା ତେଲ ଦେଇ ଆଉଥରେ ଏପଟସେପଟ କରି ଓଲଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ମେଥି-ମକା ରୁଟି । ଗରମ ଗରମ ମେଥି-ମକା ରୁଟିକୁ ଦହି, ଚଟଣୀ କିମ୍ବା ସୋରିଷ ଶାଗ ସହିତ ପରସନ୍ତୁ। ଆଉ ଖାଇବାର ମଜା ନିଅନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଜାଣନ୍ତୁ କେମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୁଏ ମେଥି-ମକା ରୁଟି

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମକାଅଟା, ମେଥିଶାଗ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରସୁଣ, ତେଲ କିମ୍ବା ବଟର୍‍ ଓ ଲୁଣ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ମେଥିଶାଗକୁ ବାଛି ଭଲଭାବେ ଧୋଇଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ ପାତ୍ରରେ ମକାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅଟା ନିଅନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ମେଥିଶାଗ, ଲୁଣ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ରସୁଣକୁ ଚୂନାଚୂନା କାଟି ଭଲଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ। ମକାଅଟାକୁ ଭଲଭାବରେ ଚକଟି ଗୁଳାକରି ରଖନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ୍ ହାତରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ନେଇ ଏହି ଗୋଳାକୁ ଥାପି ଥାପି ରୁଟିର ଆକାର ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏକ […]

makkai

makkai

Chinmayee Roy
  • Published: Friday, 05 October 2018
  • Updated: 05 October 2018, 03:08 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମକାଅଟା, ମେଥିଶାଗ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରସୁଣ, ତେଲ କିମ୍ବା ବଟର୍‍ ଓ ଲୁଣ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ମେଥିଶାଗକୁ ବାଛି ଭଲଭାବେ ଧୋଇଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ ପାତ୍ରରେ ମକାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅଟା ନିଅନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ମେଥିଶାଗ, ଲୁଣ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ରସୁଣକୁ ଚୂନାଚୂନା କାଟି ଭଲଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ। ମକାଅଟାକୁ ଭଲଭାବରେ ଚକଟି ଗୁଳାକରି ରଖନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ୍ ହାତରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ନେଇ ଏହି ଗୋଳାକୁ ଥାପି ଥାପି ରୁଟିର ଆକାର ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏକ ତାୱା ଗରମ କରି କମ୍‍ ଆଞ୍ଚରେ ମକାରୁଟିକୁ ସେକନ୍ତୁ । ଏହା ଅଳ୍ପ ସେକି ହୋଇ ଆସିଲେ ରୁଟିର ଉଭୟ ପାଶ୍ୱର୍ରେ ବଟର କିମ୍ବା ତେଲ ଦେଇ ଆଉଥରେ ଏପଟସେପଟ କରି ଓଲଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ମେଥି-ମକା ରୁଟି । ଗରମ ଗରମ ମେଥି-ମକା ରୁଟିକୁ ଦହି, ଚଟଣୀ କିମ୍ବା ସୋରିଷ ଶାଗ ସହିତ ପରସନ୍ତୁ। ଆଉ ଖାଇବାର ମଜା ନିଅନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos