ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମକାଅଟା, ମେଥିଶାଗ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରସୁଣ, ତେଲ କିମ୍ବା ବଟର୍ ଓ ଲୁଣ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ମେଥିଶାଗକୁ ବାଛି ଭଲଭାବେ ଧୋଇଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ ପାତ୍ରରେ ମକାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅଟା ନିଅନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ମେଥିଶାଗ, ଲୁଣ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ରସୁଣକୁ ଚୂନାଚୂନା କାଟି ଭଲଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ। ମକାଅଟାକୁ ଭଲଭାବରେ ଚକଟି ଗୁଳାକରି ରଖନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ୍ ହାତରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ନେଇ ଏହି ଗୋଳାକୁ ଥାପି ଥାପି ରୁଟିର ଆକାର ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏକ ତାୱା ଗରମ କରି କମ୍ ଆଞ୍ଚରେ ମକାରୁଟିକୁ ସେକନ୍ତୁ । ଏହା ଅଳ୍ପ ସେକି ହୋଇ ଆସିଲେ ରୁଟିର ଉଭୟ ପାଶ୍ୱର୍ରେ ବଟର କିମ୍ବା ତେଲ ଦେଇ ଆଉଥରେ ଏପଟସେପଟ କରି ଓଲଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ମେଥି-ମକା ରୁଟି । ଗରମ ଗରମ ମେଥି-ମକା ରୁଟିକୁ ଦହି, ଚଟଣୀ କିମ୍ବା ସୋରିଷ ଶାଗ ସହିତ ପରସନ୍ତୁ। ଆଉ ଖାଇବାର ମଜା ନିଅନ୍ତୁ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Food
ପଞ୍ଚୁକରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ହବିଷ ଡାଲମା
ଏବେ ପବିତ୍ର କାର୍ତ୍ତିକ ମାସର ପଞ୍ଚୁକ ବ୍ରତ ଆରମ୍ଭ ହୋଇ ଯାଇଛି। ଘରେ ଘରେ ଅରୁଆ ଅନ୍ନ ସାଙ୍ଗକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି ହବିଷ ଡାଲମା। ଏହା ଖାଇବାକୁ ଯେତିକି ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ, ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ବି ସେତିକି ସହଜ ।
Food
ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ତାଡ଼ିଆ ମିଠା
ଆଜି ଦୀପାବଳିରେ ଏହି ମିଠାକୁ ଘରେ ତିଆରି ଠାକୁରଙ୍କ ପାଖରେ ଭୋଗ ଲଗାନ୍ତୁ।
Food
ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ମୁଗ ଡାଲି ବରଫି
ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ କରନ୍ତୁ ମୁଗ ଡାଲି ବରଫି। ଖୁବ୍ କମ୍ ସାମଗ୍ରୀରେ ଓ କମ୍ ସମୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବ ଏହି ସୁଆଦିଆ ମିଠା।
Viral
ବିଦେଶରେ ଦେଶୀ ବାସ୍ନା, ଲଣ୍ଡନରେ ବିକ୍ରି ହେଉଛି ଝାଲ୍ ମୁଢି
ଲଣ୍ଡନରେ ବାସୁଛି ଭାରତୀୟ ଖାଦ୍ୟର ବାସ୍ନା, ଆଉ ଲଣ୍ଡନବାସୀ ନେଉଛନ୍ତି ଝାଲ୍ ମୁଢିର ମଜା।