ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଅରୁଆ ଚାଉଳ, କ୍ଷୀର, ଚିନି, କଷ୍ଟାଡ୍ ପାଉଡର, ଆଲ୍ମଣ୍ଡ୍।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଅରୁଆ ଚାଉଳ ନେଇ ଭାତ କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଏ ଭାତକୁ ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ପାତ୍ରରେ କ୍ଷୀର ଫୁଟାନ୍ତୁ। କ୍ଷୀର ଫୁଟିଲା ଭିତରେ ଏକ ଛୋଟ ପାତ୍ରରେ ଅଳ୍ପ କଷ୍ଟାଡ୍ ପାଉଡରକୁ ପାଣିରେ ଗୋଳାଇ ଘୋଳ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। କ୍ଷୀର ଫୁଟି ଆସିଲେ ଏଥିରେ ଏହି ଘୋଳ ପକାଇ ଲଗାତାର ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। କ୍ଷୀର ଭଲ ଭାବେ ଫୁଟି ଗଲେ ଏଥିରେ ଚିନି ପକାନ୍ତୁ।
କ୍ଷୀର ଫୁଟି ଟିକେ ବହଳିଆ ହୋଇଆସିଲେ ଏଥିରେ ବଟା ଯାଇଥିବା ଅରୁଆ ଭାତକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଗୁଳା ପରି କରି ଏଥିରେ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଧ୍ୟାନ ଦେବେ କ୍ଷୀର ଯେମିତି ପାତ୍ରରେ ନ ଲାଗିବ। ଏଥିପାଇଁ ଏହାକୁ ବାରମ୍ବାର ଚଲାଉ ଥା’ନ୍ତୁ। ଭାତ ଗୁଳା ପକାଇ ସାରିବା ପରେ କ୍ଷୀରକୁ ଆଉ ୧୦ ମିନିଟ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଏହାକୁ ଚୁଲିରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ‘ଚାଉଳ ରସମଲେଇ’।
ଥଣ୍ଡା ହୋଇଗଲା ପରେ ଏହାକୁ ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ୧ ଘଣ୍ଟା ପରେ କାଢ଼ି ଏହା ଉପରେ କଟା ଆଲ୍ମଣ୍ଡ୍ ପକାଇ ସଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଦୀପାବଳିରେ ଏହି ନିଆରା ମିଠା ତିଆରି କରି ନିଜେ ଖା’ନ୍ତୁ ଓ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଖୁଆନ୍ତୁ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।