ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:
- କଖାରୁ
- ଅରୁଆ ଚାଉଳ
- ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ
- କାଜୁ
- କିସ୍ମିସ୍
- ଚିନି
- ଲୁଣ
- ତେଲ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:
ପ୍ରଥମେ କଖାରୁକୁ କୋରି ଦିଅନ୍ତୁ। ସେହିପରି ଅରୁଆ ଚାଉଳକୁ ଭାଜି ଗୁଣ୍ଡ କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ଗରମ କରି କାଜୁ ଓ କିସ୍ମିସ୍ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ କଡ଼େଇରେ ପୁଣି ଥରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ ପକାନ୍ତୁ ଓ ଏହା ପରେ କ୍ଷୀର ପକାଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ। କ୍ଷୀର ଫୁଟିବା ପରେ କଖାରୁ କୋରା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଚିନି ଓ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଫୁଟାନ୍ତୁ। କଖାରୁ ସିଝି ଯିବା ପରେ ଭଜା ଚାଉଳ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଭଜା କାଜୁ ଏବଂ କିସ୍ମିସ୍ ପକାଇ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ କ୍ଷୀର ମରିଯିବା ପରେ ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଚୁଲି ବନ୍ଦ କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ‘କଖାରୁ ମଲାଇ’।