ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ବର୍ଗର ବନ୍, ଅଣ୍ଡା, କ୍ଷୀର, ପିଆଜ, ଲହୁଣୀ, ମେୟୋନିଜ୍, ତେଲ, ଟମାଟୋ, କାକୁଡ଼ି, ବନ୍ଧା କୋବି ଓ ଲୁଣ।
ଏବେ ଏକ ପ୍ୟାନ୍ରେ ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହୋଇଗଲା ପରେ ସେଥିରେ ଫେଣ୍ଟା ଯାଇଥିବା ଅଣ୍ଡା ଢାଳି ଅମ୍ଲେଟ୍ ତିଆରି କରନ୍ତୁ। ଅମ୍ଲେଟ୍ର ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱ ଗୋଲ୍ଡେନ୍ ବ୍ରାଉନ୍ ଓ କ୍ରିସ୍ପି ହେବା ଯାଏ ଫ୍ରାଏ କରନ୍ତୁ। ଏବେ ଅମ୍ଲେଟ୍କୁ ପ୍ଲେଟ୍କୁ ବାହାର କରି ଉକ୍ତ ପ୍ୟାନ୍ରେ ଅଳ୍ପ ବଟର ପକାନ୍ତୁ। ବଟର ତରଳି ଗଲାପରେ ଏଥିରେ ବର୍ଗର ବନ୍ର ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରୁ ବ୍ରାଉନ୍ ହେବା ଯାଏ ସେକନ୍ତୁ ଓ ପ୍ଲେଟ୍କୁ ବାହାର କରନ୍ତୁ।
ଏବେ ବର୍ଗରର ଗୋଟିଏ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ମେୟୋନିଜ୍ ଲଗାନ୍ତୁ ଓ ବନ୍ଧା କୋବି ପତ୍ରକୁ ବେସ୍ ଭାବେ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ। ଏହା ଉପରେ ଗୋଲ୍ ଗୋଲ୍ କଟା ହୋଇଥିବା ଟମାଟୋ, ପିଆଜ ଓ କାକୁଡ଼ି ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଅମ୍ଲେଟ୍ ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ବାକି ଅଧା ବନ୍ରେ ବର୍ଗରକୁ କଭର କରନ୍ତୁ ଓ ଟମାଟୋ କ୍ୟାଚ୍ଅପ୍ ସହିତ ପରଷନ୍ତୁ।