ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କ୍ଷୀର, ପନିର, କେଶର, ଲୁଣ, ଗୁଜରାତି ଗୁଣ୍ଡ, କନଡେନ୍ସଡ଼ ମିଲ୍କ, ଚିନି, ଆଲମଣ୍ଡ, ରିଫାଇନ l
ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ ପ୍ୟାନରେ କିଛି ରିଫାଇନ ପକାନ୍ତୁ l ଏହା ଗରମ ହୋଇଗଲେ ଗ୍ୟାସକୁ ସିମ କରି ସେଥିରେ ଆଲମଣ୍ଡ ପକାଇ ହାଲକା ବ୍ରାଉନ ହେବା ଯାଏ ଫ୍ରାଏ କରନ୍ତୁ l
ଏହାକୁ ବାହାର କରି ଗ୍ୟାସରେ ଏକ ପାତ୍ର ବସାଇ କ୍ଷୀର ଫୁଟାନ୍ତୁ l କ୍ଷୀର ବହଳ ହେଲେ ସେଥିରେ ସାମାନ୍ୟ ଲୁଣ, ଗୁଜରାତି ଗୁଣ୍ଡ ପକାନ୍ତୁ l ଏହା କିଛି ସମୟ ଫୁଟିବା ପରେ ସେଥିରେ କିଛି କେଶର ପକାନ୍ତୁ l
କେଶର ଭଲଭାବେ ଫୁଟିଲେ ସେଥିରେ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ଚିନି, ପନିର ପକାଇ ଅଳ୍ପ ସମୟ ପାଇଁ ଫୁଟାଇ ଗ୍ୟାସ ବନ୍ଦ କରିଦିଅନ୍ତୁ l
ଏବେ ଏହାକୁ ବାଉଲରେ ସର୍ଭ କରି ତା ଉପରେ ଆଲମଣ୍ଡ ଫ୍ରାଏକୁ ସଜେଇ ପରସନ୍ତୁ l
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Health
ଷ୍ଟେଜ୍-୪ କ୍ୟାନସରକୁ ହରାଇଲେ ସିଦ୍ଧୁଙ୍କ ପତ୍ନୀ, ଖାଉଥିଲେ ଏହି ସବୁ ଖାଦ୍ୟ
ବିନା ଖର୍ଚ୍ଚରେ କିଛି ପ୍ରାକୃତିକ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇ କ୍ୟାନସରକୁ ପ୍ରତିହତ କରିଛନ୍ତି ସିଦ୍ଧୁଙ୍କ ପତ୍ନୀ।
Food
ଗଜା ମୁଗର ଫାଇଦା; ଚର୍ମକୁ କରେ ଚିକ୍କଣ, ହୃଦୟକୁ ରଖେ ସୁସ୍ଥ
ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଗଜା ମୁଗ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ଫାଇଦା ମିଳିଥାଏ।
Food
ଗୁରୁବାରରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ବାଦାମ ଚିକ୍କି
ଆଜି ଘରେ ଏହାକୁ ବନାନ୍ତୁ । ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଘର ପରିବାର ଲୋକଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ।
Health
ବାୟୁ ପ୍ରଦୂଷଣ କରିପାରେ ଏହି ସବୁ ଜଟିଳ ରୋଗ
ପ୍ରଦୂଷିତ ବାୟୁ ଅଞ୍ଚଳରେ ରହିବା ଦ୍ୱାରା କେଉଁ କେଉଁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟା ହୁଏ, ଜାଣନ୍ତୁ...