କେବେ ଖାଇଛନ୍ତି ‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’?- A hidden recipe of Sweety chicken

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: ଚିକେନ୍‌ ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌ ପିଆଜ ଲୁଣ ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ ହଳଦୀ ଲେମ୍ୱୁ ଗୋଟା ଡାଲଚିନି ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ତେଲ ଦହି ଆଲମଣ୍ଡ ଭଜା ପିଆଜ କାଜୁ ଧନିଆ ପତ୍ର ଲଙ୍କା ପୁଦିନା ପେଷ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ପୁଦିନା ପତ୍ର, ଧନିଆ ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଭଜା ପିଆଜ ଓ ଆଲମଣ୍ଡକୁ ବାଟି ରଖନ୍ତୁ। ଚିକେନର ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌କୁ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ […]

chicken

chicken

Puspanjali Panda
  • Published: Friday, 29 November 2019
  • Updated: 01 September 2020, 04:29 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ:

  • ଚିକେନ୍‌ ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌
  • ପିଆଜ
  • ଲୁଣ
  • ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ
  • ହଳଦୀ
  • ଲେମ୍ୱୁ
  • ଗୋଟା ଡାଲଚିନି
  • ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ
  • ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ
  • ତେଲ
  • ଦହି
  • ଆଲମଣ୍ଡ
  • ଭଜା ପିଆଜ
  • କାଜୁ
  • ଧନିଆ ପତ୍ର
  • ଲଙ୍କା
  • ପୁଦିନା ପେଷ୍ଟ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ :

‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ପୁଦିନା ପତ୍ର, ଧନିଆ ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଭଜା ପିଆଜ ଓ ଆଲମଣ୍ଡକୁ ବାଟି ରଖନ୍ତୁ। ଚିକେନର ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌କୁ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ ସେଥିରେ ଦହି, ଅଦା ରସୁଣ ବଟା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଆଗରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଥିବା ପୋଦିନା ପେଷ୍ଟ ଓ ଲେମ୍ୱୁ ରସ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ମ୍ୟାରିନେଟ୍‌ କରନ୍ତୁ।

ଗ୍ୟାସ୍‌ ଲଗାଇ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଡାଲଚିନି, ଜୀରା ଓ ଲବଙ୍ଗ ଆଦି ଶୁଖିଲା ମଲସା ଏବଂ କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ମ୍ୟାରିନେଟ୍‌ ଚିକେନ୍‌କୁ ପକାଇ ସେଥିରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଘୋଡ଼େଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

୫ ରୁ ୭ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ଘୋଡ଼ଣୀ ବାହାର କରି ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାଇ ପୁଣି ଘୋଡ଼ଣୀ ଢ଼ାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ। ଚିକେନ୍ ସିଝି ଯିବା ପରେ କଡ଼େଇକୁ ଗ୍ୟାସ୍‌ରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’। ଏହାକୁ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

କେବେ ଖାଇଛନ୍ତି ‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’?- A hidden recipe of Sweety chicken

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: ଚିକେନ୍‌ ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌ ପିଆଜ ଲୁଣ ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ ହଳଦୀ ଲେମ୍ୱୁ ଗୋଟା ଡାଲଚିନି ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ତେଲ ଦହି ଆଲମଣ୍ଡ ଭଜା ପିଆଜ କାଜୁ ଧନିଆ ପତ୍ର ଲଙ୍କା ପୁଦିନା ପେଷ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ପୁଦିନା ପତ୍ର, ଧନିଆ ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଭଜା ପିଆଜ ଓ ଆଲମଣ୍ଡକୁ ବାଟି ରଖନ୍ତୁ। ଚିକେନର ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌କୁ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ […]

chicken

chicken

Puspanjali Panda
  • Published: Friday, 29 November 2019
  • Updated: 01 September 2020, 04:29 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ:

  • ଚିକେନ୍‌ ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌
  • ପିଆଜ
  • ଲୁଣ
  • ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ
  • ହଳଦୀ
  • ଲେମ୍ୱୁ
  • ଗୋଟା ଡାଲଚିନି
  • ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ
  • ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ
  • ତେଲ
  • ଦହି
  • ଆଲମଣ୍ଡ
  • ଭଜା ପିଆଜ
  • କାଜୁ
  • ଧନିଆ ପତ୍ର
  • ଲଙ୍କା
  • ପୁଦିନା ପେଷ୍ଟ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ :

‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ପୁଦିନା ପତ୍ର, ଧନିଆ ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଭଜା ପିଆଜ ଓ ଆଲମଣ୍ଡକୁ ବାଟି ରଖନ୍ତୁ। ଚିକେନର ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌କୁ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ ସେଥିରେ ଦହି, ଅଦା ରସୁଣ ବଟା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଆଗରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଥିବା ପୋଦିନା ପେଷ୍ଟ ଓ ଲେମ୍ୱୁ ରସ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ମ୍ୟାରିନେଟ୍‌ କରନ୍ତୁ।

ଗ୍ୟାସ୍‌ ଲଗାଇ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଡାଲଚିନି, ଜୀରା ଓ ଲବଙ୍ଗ ଆଦି ଶୁଖିଲା ମଲସା ଏବଂ କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ମ୍ୟାରିନେଟ୍‌ ଚିକେନ୍‌କୁ ପକାଇ ସେଥିରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଘୋଡ଼େଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

୫ ରୁ ୭ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ଘୋଡ଼ଣୀ ବାହାର କରି ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାଇ ପୁଣି ଘୋଡ଼ଣୀ ଢ଼ାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ। ଚିକେନ୍ ସିଝି ଯିବା ପରେ କଡ଼େଇକୁ ଗ୍ୟାସ୍‌ରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’। ଏହାକୁ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

କେବେ ଖାଇଛନ୍ତି ‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’?- A hidden recipe of Sweety chicken

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: ଚିକେନ୍‌ ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌ ପିଆଜ ଲୁଣ ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ ହଳଦୀ ଲେମ୍ୱୁ ଗୋଟା ଡାଲଚିନି ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ତେଲ ଦହି ଆଲମଣ୍ଡ ଭଜା ପିଆଜ କାଜୁ ଧନିଆ ପତ୍ର ଲଙ୍କା ପୁଦିନା ପେଷ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ପୁଦିନା ପତ୍ର, ଧନିଆ ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଭଜା ପିଆଜ ଓ ଆଲମଣ୍ଡକୁ ବାଟି ରଖନ୍ତୁ। ଚିକେନର ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌କୁ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ […]

chicken

chicken

Puspanjali Panda
  • Published: Friday, 29 November 2019
  • Updated: 01 September 2020, 04:29 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ:

  • ଚିକେନ୍‌ ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌
  • ପିଆଜ
  • ଲୁଣ
  • ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ
  • ହଳଦୀ
  • ଲେମ୍ୱୁ
  • ଗୋଟା ଡାଲଚିନି
  • ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ
  • ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ
  • ତେଲ
  • ଦହି
  • ଆଲମଣ୍ଡ
  • ଭଜା ପିଆଜ
  • କାଜୁ
  • ଧନିଆ ପତ୍ର
  • ଲଙ୍କା
  • ପୁଦିନା ପେଷ୍ଟ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ :

‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ପୁଦିନା ପତ୍ର, ଧନିଆ ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଭଜା ପିଆଜ ଓ ଆଲମଣ୍ଡକୁ ବାଟି ରଖନ୍ତୁ। ଚିକେନର ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌କୁ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ ସେଥିରେ ଦହି, ଅଦା ରସୁଣ ବଟା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଆଗରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଥିବା ପୋଦିନା ପେଷ୍ଟ ଓ ଲେମ୍ୱୁ ରସ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ମ୍ୟାରିନେଟ୍‌ କରନ୍ତୁ।

ଗ୍ୟାସ୍‌ ଲଗାଇ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଡାଲଚିନି, ଜୀରା ଓ ଲବଙ୍ଗ ଆଦି ଶୁଖିଲା ମଲସା ଏବଂ କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ମ୍ୟାରିନେଟ୍‌ ଚିକେନ୍‌କୁ ପକାଇ ସେଥିରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଘୋଡ଼େଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

୫ ରୁ ୭ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ଘୋଡ଼ଣୀ ବାହାର କରି ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାଇ ପୁଣି ଘୋଡ଼ଣୀ ଢ଼ାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ। ଚିକେନ୍ ସିଝି ଯିବା ପରେ କଡ଼େଇକୁ ଗ୍ୟାସ୍‌ରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’। ଏହାକୁ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

କେବେ ଖାଇଛନ୍ତି ‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’?- A hidden recipe of Sweety chicken

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: ଚିକେନ୍‌ ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌ ପିଆଜ ଲୁଣ ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ ହଳଦୀ ଲେମ୍ୱୁ ଗୋଟା ଡାଲଚିନି ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ତେଲ ଦହି ଆଲମଣ୍ଡ ଭଜା ପିଆଜ କାଜୁ ଧନିଆ ପତ୍ର ଲଙ୍କା ପୁଦିନା ପେଷ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ପୁଦିନା ପତ୍ର, ଧନିଆ ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଭଜା ପିଆଜ ଓ ଆଲମଣ୍ଡକୁ ବାଟି ରଖନ୍ତୁ। ଚିକେନର ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌କୁ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ […]

chicken

chicken

Puspanjali Panda
  • Published: Friday, 29 November 2019
  • Updated: 01 September 2020, 04:29 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ:

  • ଚିକେନ୍‌ ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌
  • ପିଆଜ
  • ଲୁଣ
  • ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ
  • ହଳଦୀ
  • ଲେମ୍ୱୁ
  • ଗୋଟା ଡାଲଚିନି
  • ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ
  • ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ
  • ତେଲ
  • ଦହି
  • ଆଲମଣ୍ଡ
  • ଭଜା ପିଆଜ
  • କାଜୁ
  • ଧନିଆ ପତ୍ର
  • ଲଙ୍କା
  • ପୁଦିନା ପେଷ୍ଟ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ :

‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ପୁଦିନା ପତ୍ର, ଧନିଆ ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଭଜା ପିଆଜ ଓ ଆଲମଣ୍ଡକୁ ବାଟି ରଖନ୍ତୁ। ଚିକେନର ଲେଗ୍‌ ପିସ୍‌କୁ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ ସେଥିରେ ଦହି, ଅଦା ରସୁଣ ବଟା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଆଗରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଥିବା ପୋଦିନା ପେଷ୍ଟ ଓ ଲେମ୍ୱୁ ରସ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ମ୍ୟାରିନେଟ୍‌ କରନ୍ତୁ।

ଗ୍ୟାସ୍‌ ଲଗାଇ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଡାଲଚିନି, ଜୀରା ଓ ଲବଙ୍ଗ ଆଦି ଶୁଖିଲା ମଲସା ଏବଂ କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ମ୍ୟାରିନେଟ୍‌ ଚିକେନ୍‌କୁ ପକାଇ ସେଥିରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଘୋଡ଼େଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

୫ ରୁ ୭ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ଘୋଡ଼ଣୀ ବାହାର କରି ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାଇ ପୁଣି ଘୋଡ଼ଣୀ ଢ଼ାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ। ଚିକେନ୍ ସିଝି ଯିବା ପରେ କଡ଼େଇକୁ ଗ୍ୟାସ୍‌ରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ‘ସ୍ୱିଟି ଚିକେନ୍‌’। ଏହାକୁ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos