ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଦହି, ମଇଦା, ଘିଅ, ପାନ ମହୁରି, ଲୁଣ, ଚିନି ଓ ଲେମ୍ବୁ ରସ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଦହି, ମଇଦା, ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଓ ପାନ ମହୁରିକୁ ଗୋଳାଇ ଏକ ମିଶ୍ରଣ ତିଆରି କରନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହି ମିଶ୍ରଣରୁ ଛୋଟଛୋଟ ଚେପଟା ଚେପଟା ଗୁଳା ତିଆରି କରି ରଖନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ କରେଇରେ ଘିଅ ଗରମ କରି ଗୁଳାଗୁଡ଼ିକୁ ପକାଇ ଛାଣନ୍ତୁ। ମନେରଖନ୍ତୁ ଏହାକୁ କମ୍ ଆଞ୍ଚରେ ଛାଣିବେ। ଏଗୁଡ଼ିକ ଲାଲ୍ ହୋଇ ଆସିଲେ ଏକ ପାତ୍ରକୁ ବାହାର କରିଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଚିନି ଓ ପାଣି ଫୁଟାଇ ସିରା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ଏଗୁଡ଼ିକୁ ପକାଇଦିଅନ୍ତୁ। ଏଗୁଡ଼ିକୁ ସିରାରେ ବୁଡ଼ାଇ କିଛି ସମୟ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ତିଆରି ହୋଇଗଲା ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ‘ଅମାଲୁ’। ଏହା ଉପରେ ହାଲ୍କା ଲେମ୍ବୁ ରସ ଚିପୁଡ଼ି ପରଷନ୍ତୁ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Food
ବଡ଼ ଦିନରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ଚିକେନର ଏହି ସୁନ୍ଦର ରେସିପି
ଏହାକୁ ଗରମାଗରମ ରୁଟି, ନାନ କିମ୍ବା ଭାତ ସହ ଖାଇପାରିବେ।
Health
ଭଲ ହୋଇଯିବ ଓଠ ଫଟା; ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହି ଘରୋଇ ଉପଚାର
ଲିପବାମ୍ ବ୍ୟବହାର କରିବା ପରିବର୍ତ୍ତେ ଘରୋଇ ଉପଚାର ମାଧ୍ୟମରେ ଆମେ ଓଠ ଫାଟିବାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇ ପାରିବା।
Health
ଭୁବନେଶ୍ୱର AIIMSରେ ୩ ମାସରେ ୩୧ ଏଚ୍ଆଇଭି ପଜିଟିଭ୍ ଚିହ୍ନଟ
ଭାରତରେ ଏଚଆଇଭି ସର୍ଭିଲାନ୍ସ ପାଇଁ ଥିବା ୮ଟି ଆଞ୍ଚଳିକ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ମଧ୍ୟରୁ ଭୁବନେଶ୍ୱର ଏମ୍ସ ଅନ୍ୟତମ।
Health
କାର୍ଡିଆକ୍ ଆରେଷ୍ଟ ଓ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍ ସମାନ, ନା ଭିନ୍ନ ଭିନ୍ନ?
ହୃଦଘାତ ଓ କାର୍ଡିଆକ୍ ଆରେଷ୍ଟକୁ ନେଇ ଅନେକ ସମୟରେ ଦ୍ୱନ୍ଦ୍ୱ ଉପୁଜେ। ଏହା ଗୋଟିଏ ପ୍ରକାର ରୋଗ, ନା ଭିନ୍ନ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Health
କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସହ ଏହି ସବୁ ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରେ ଚିଆ ସିଡ୍ସ ଓ ଲେମ୍ବୁ
ଚିଆ ସିଡ୍ସ ଓ ଲେମ୍ବୁ ରସକୁ ମିଶାଇ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା କି କି ଫାଇଦା ମିଳେ, ଜାଣନ୍ତୁ...