Odia Food recipe:ଦଲିଆ ଖେଚୁଡ଼ି- Daliya Kheechdi

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଦଲିଆ ଫୁଟଣ ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର କଟା ପିଆଜ କଟା ଟମାଟୋ କଟା ବିନ୍‌ସ କଟା ଗାଜର ଫୁଲକୋବି ମକା ଗ୍ରୀନ୍‌ ମଟର ସିଝା ରାଜମା ଚିନାବାଦାମ୍ ଗଜାମୁଗ ଲୁଣ ହଳଦୀ ରିଫାଇନ୍‌ ତେଲ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଦଲିଆରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଦେଇ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଫୁଟଣ, ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର, କଟା ପିଆଜ ଓ କଟା ଟମାଟୋ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏସବୁ ଅଳ୍ପ ଭାଜି […]

daliya

daliya

Chinmayee Roy
  • Published: Thursday, 05 December 2019
  • Updated: 01 September 2020, 03:42 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

ଦଲିଆ

ଫୁଟଣ

ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର

କଟା ପିଆଜ

କଟା ଟମାଟୋ

କଟା ବିନ୍‌ସ

କଟା ଗାଜର

ଫୁଲକୋବି

ମକା

ଗ୍ରୀନ୍‌ ମଟର

ସିଝା ରାଜମା

ଚିନାବାଦାମ୍

ଗଜାମୁଗ

ଲୁଣ

ହଳଦୀ

ରିଫାଇନ୍‌ ତେଲ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

ପ୍ରଥମେ ଦଲିଆରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଦେଇ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଫୁଟଣ, ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର, କଟା ପିଆଜ ଓ କଟା ଟମାଟୋ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏସବୁ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହୋଇଯିବାପରେ ସେଥିରେ କଟା ବିନ୍‌ସ, ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ ହୋଇଥିବା ଫୁଲକୋବି, ମକା, ଗ୍ରୀନ୍‌ ମଟର, ସିଝା ରାଜମା, ଚିନାବାଦାମ୍ ଓ ଗଜାମୁଗ ପକାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, କଟାଗାଜର ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ପାଣି ଦେଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଦେଇଦିଅନ୍ତୁ। ପାଣି ଫୁଟିବା ପରେ ସିଝା ଦଲିଆ ଓ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଘୋଡେଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ୩ ରୁ ୪ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଟେଷ୍ଟି ଆଣ୍ଡ ହେଲ୍‌ଦି ‘ଦଲିଆ ଖେଚୁଡ଼ି’।

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

Odia Food recipe:ଦଲିଆ ଖେଚୁଡ଼ି- Daliya Kheechdi

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଦଲିଆ ଫୁଟଣ ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର କଟା ପିଆଜ କଟା ଟମାଟୋ କଟା ବିନ୍‌ସ କଟା ଗାଜର ଫୁଲକୋବି ମକା ଗ୍ରୀନ୍‌ ମଟର ସିଝା ରାଜମା ଚିନାବାଦାମ୍ ଗଜାମୁଗ ଲୁଣ ହଳଦୀ ରିଫାଇନ୍‌ ତେଲ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଦଲିଆରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଦେଇ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଫୁଟଣ, ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର, କଟା ପିଆଜ ଓ କଟା ଟମାଟୋ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏସବୁ ଅଳ୍ପ ଭାଜି […]

daliya

daliya

Chinmayee Roy
  • Published: Thursday, 05 December 2019
  • Updated: 01 September 2020, 03:42 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

ଦଲିଆ

ଫୁଟଣ

ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର

କଟା ପିଆଜ

କଟା ଟମାଟୋ

କଟା ବିନ୍‌ସ

କଟା ଗାଜର

ଫୁଲକୋବି

ମକା

ଗ୍ରୀନ୍‌ ମଟର

ସିଝା ରାଜମା

ଚିନାବାଦାମ୍

ଗଜାମୁଗ

ଲୁଣ

ହଳଦୀ

ରିଫାଇନ୍‌ ତେଲ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

ପ୍ରଥମେ ଦଲିଆରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଦେଇ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଫୁଟଣ, ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର, କଟା ପିଆଜ ଓ କଟା ଟମାଟୋ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏସବୁ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହୋଇଯିବାପରେ ସେଥିରେ କଟା ବିନ୍‌ସ, ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ ହୋଇଥିବା ଫୁଲକୋବି, ମକା, ଗ୍ରୀନ୍‌ ମଟର, ସିଝା ରାଜମା, ଚିନାବାଦାମ୍ ଓ ଗଜାମୁଗ ପକାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, କଟାଗାଜର ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ପାଣି ଦେଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଦେଇଦିଅନ୍ତୁ। ପାଣି ଫୁଟିବା ପରେ ସିଝା ଦଲିଆ ଓ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଘୋଡେଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ୩ ରୁ ୪ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଟେଷ୍ଟି ଆଣ୍ଡ ହେଲ୍‌ଦି ‘ଦଲିଆ ଖେଚୁଡ଼ି’।

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

Odia Food recipe:ଦଲିଆ ଖେଚୁଡ଼ି- Daliya Kheechdi

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଦଲିଆ ଫୁଟଣ ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର କଟା ପିଆଜ କଟା ଟମାଟୋ କଟା ବିନ୍‌ସ କଟା ଗାଜର ଫୁଲକୋବି ମକା ଗ୍ରୀନ୍‌ ମଟର ସିଝା ରାଜମା ଚିନାବାଦାମ୍ ଗଜାମୁଗ ଲୁଣ ହଳଦୀ ରିଫାଇନ୍‌ ତେଲ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଦଲିଆରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଦେଇ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଫୁଟଣ, ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର, କଟା ପିଆଜ ଓ କଟା ଟମାଟୋ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏସବୁ ଅଳ୍ପ ଭାଜି […]

daliya

daliya

Chinmayee Roy
  • Published: Thursday, 05 December 2019
  • Updated: 01 September 2020, 03:42 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

ଦଲିଆ

ଫୁଟଣ

ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର

କଟା ପିଆଜ

କଟା ଟମାଟୋ

କଟା ବିନ୍‌ସ

କଟା ଗାଜର

ଫୁଲକୋବି

ମକା

ଗ୍ରୀନ୍‌ ମଟର

ସିଝା ରାଜମା

ଚିନାବାଦାମ୍

ଗଜାମୁଗ

ଲୁଣ

ହଳଦୀ

ରିଫାଇନ୍‌ ତେଲ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

ପ୍ରଥମେ ଦଲିଆରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଦେଇ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଫୁଟଣ, ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର, କଟା ପିଆଜ ଓ କଟା ଟମାଟୋ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏସବୁ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହୋଇଯିବାପରେ ସେଥିରେ କଟା ବିନ୍‌ସ, ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ ହୋଇଥିବା ଫୁଲକୋବି, ମକା, ଗ୍ରୀନ୍‌ ମଟର, ସିଝା ରାଜମା, ଚିନାବାଦାମ୍ ଓ ଗଜାମୁଗ ପକାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, କଟାଗାଜର ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ପାଣି ଦେଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଦେଇଦିଅନ୍ତୁ। ପାଣି ଫୁଟିବା ପରେ ସିଝା ଦଲିଆ ଓ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଘୋଡେଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ୩ ରୁ ୪ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଟେଷ୍ଟି ଆଣ୍ଡ ହେଲ୍‌ଦି ‘ଦଲିଆ ଖେଚୁଡ଼ି’।

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

Odia Food recipe:ଦଲିଆ ଖେଚୁଡ଼ି- Daliya Kheechdi

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଦଲିଆ ଫୁଟଣ ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର କଟା ପିଆଜ କଟା ଟମାଟୋ କଟା ବିନ୍‌ସ କଟା ଗାଜର ଫୁଲକୋବି ମକା ଗ୍ରୀନ୍‌ ମଟର ସିଝା ରାଜମା ଚିନାବାଦାମ୍ ଗଜାମୁଗ ଲୁଣ ହଳଦୀ ରିଫାଇନ୍‌ ତେଲ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଦଲିଆରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଦେଇ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଫୁଟଣ, ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର, କଟା ପିଆଜ ଓ କଟା ଟମାଟୋ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏସବୁ ଅଳ୍ପ ଭାଜି […]

daliya

daliya

Chinmayee Roy
  • Published: Thursday, 05 December 2019
  • Updated: 01 September 2020, 03:42 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

ଦଲିଆ

ଫୁଟଣ

ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର

କଟା ପିଆଜ

କଟା ଟମାଟୋ

କଟା ବିନ୍‌ସ

କଟା ଗାଜର

ଫୁଲକୋବି

ମକା

ଗ୍ରୀନ୍‌ ମଟର

ସିଝା ରାଜମା

ଚିନାବାଦାମ୍

ଗଜାମୁଗ

ଲୁଣ

ହଳଦୀ

ରିଫାଇନ୍‌ ତେଲ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

ପ୍ରଥମେ ଦଲିଆରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଦେଇ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଫୁଟଣ, ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର, କଟା ପିଆଜ ଓ କଟା ଟମାଟୋ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏସବୁ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହୋଇଯିବାପରେ ସେଥିରେ କଟା ବିନ୍‌ସ, ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ ହୋଇଥିବା ଫୁଲକୋବି, ମକା, ଗ୍ରୀନ୍‌ ମଟର, ସିଝା ରାଜମା, ଚିନାବାଦାମ୍ ଓ ଗଜାମୁଗ ପକାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, କଟାଗାଜର ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ପାଣି ଦେଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଦେଇଦିଅନ୍ତୁ। ପାଣି ଫୁଟିବା ପରେ ସିଝା ଦଲିଆ ଓ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଘୋଡେଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ୩ ରୁ ୪ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଟେଷ୍ଟି ଆଣ୍ଡ ହେଲ୍‌ଦି ‘ଦଲିଆ ଖେଚୁଡ଼ି’।

 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos