ଇଲିସି ମାଛ ବାଟିବସା- ilisi bati basa curry recipe in odia

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଇଲିସି ମାଛ ଲୁଣ ହଳଦୀ କଟା ପିଆଜ କଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଧନିଆ ପତ୍ର କଟା ଟମାଟୋ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ସେଥିରେ ଧଳା ସୋରିଷ ଜୀରା ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ବଟା ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ ଲେମ୍ବୁରସ ସୋରିଷ ତେଲ   ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଞ୍ଚା ଇଲିସି ମାଛକୁ ଭଲଭାବେ ଧୋଇ, ସେଥିରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଗୋଳାଇ ରଖନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଇଲିସି ମାଛରେ କଟା ପିଆଜ, କଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ଧନିଆ ପତ୍ର, କଟା ଟମାଟୋ ଓ […]

fish

Chinmayee Roy
  • Published: Saturday, 01 August 2020
  • , Updated: 12 October 2020, 11:54 AM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

  • ଇଲିସି ମାଛ
  • ଲୁଣ
  • ହଳଦୀ
  • କଟା ପିଆଜ
  • କଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା
  • ଧନିଆ ପତ୍ର
  • କଟା ଟମାଟୋ
  • ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ
  • ସେଥିରେ ଧଳା ସୋରିଷ
  • ଜୀରା
  • ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ବଟା
  • ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ
  • ଲେମ୍ବୁରସ
  • ସୋରିଷ ତେଲ

 

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

ପ୍ରଥମେ କଞ୍ଚା ଇଲିସି ମାଛକୁ ଭଲଭାବେ ଧୋଇ, ସେଥିରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଗୋଳାଇ ରଖନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଇଲିସି ମାଛରେ କଟା ପିଆଜ, କଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ଧନିଆ ପତ୍ର, କଟା ଟମାଟୋ ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାନ୍ତୁ। ଏଥିସହ ସେଥିରେ ଧଳା ସୋରିଷ, ଜୀରା, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ବଟା, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଲେମ୍ବୁରସ ଓ ସୋରିଷ ତେଲ ଦେଇ ଭଲଭାବେ ମ୍ୟାରିନେଟ କରି ରଖିଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଗ୍ୟାସରେ ଏକ ପାତ୍ର ଗରମ କରି ସେଥିରେ ମ୍ୟାରିନେଟ୍‌ ହୋଇଥିବା ମାଛ ପକାନ୍ତୁ ଓ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଘୋଡ଼ଣୀ ଘୋଡ଼ାଇ ମୁହଁକୁ ଅଟା ଦ୍ୱାରା ବନ୍ଦ କରିଦିଅନ୍ତୁ। ୧୫ ରୁ ୨୦ ମିନିଟ୍ ଭିତରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ‘ଇଲିସି ମାଛ ବାଟିବସା’।

ଅଧିକ ପଢନ୍ତୁ

Related story