ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଚାଉଳ ଚୂନା, ବେସନ, ଜୁଆଣି, ପାନମହୁରୀ, ଲୁଣ, ଗୁଡ଼ ଓ ତେଲ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଚାଉଳ ଚୂନାରେ ବେସନ, ଜୁଆଣି, ପାନମହୁରୀ, ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଓ ପାଣି ଦେଇ ଭଲଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ ଚାଉଳ ଚୂନା-ବେସନ ଆଣକୁ ଚଟୁ ଦ୍ୱାରା ଛାଣି ରଖନ୍ତୁ।
ଏହାପରେ ଚୁଲିରେ ହାଣ୍ଡି ବସାଇ ସେଥିରେ ଗୁଡ଼ ଓ ପାଣି ଦେଇ ଗୁଡ଼ପାଗ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଗୁଡ଼ ପାଗ ହେବାପରେ ଛଣା କଲିକୁ ସେଥିରେ ପକାଇ ଭଲଭାବେ ଗୋଳାଇ ବାହାର କରନ୍ତୁ। ଶେଷରେ ଗୁଡ଼ପାଗ କରିଥିବା କଲିକୁ ଖଜା ଆକାରରେ ଗଢ଼ନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ମିଠା ‘କଲି ଖଜା’।