ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମାଛ, ରସୁଣ, ଧନିଆ ପତ୍ର, କାଜୁ, ଲୁଣ, ଅଏଲ, ମସରୁମ, ଚିଲି ଫ୍ଲେକ୍ସ, କର୍ଣଫ୍ଲୋର, ଚାଉଳ ଗୁଣ୍ଡ, ଲେମନ ଗ୍ରାସ,
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ପ୍ରଥମେ ଧନିଆ ପତ୍ର, ରସୁଣ, କାଜୁ, ଲୁଣ, ତେଲ ମିଶାଇ ଏକ ପେଷ୍ଟ ତିଆରି କରନ୍ତୁ l
ଏହି ରେସିପି ପାଇଁ ପେଟି ମାଛ ନିଅନ୍ତୁ l ଏବେ ମାଛକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଏହି ପେଷ୍ଟକୁ ମାରିନେଟ କରି ଥୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ l
ଏଥର ଏକ ପ୍ୟାନରେ ତେଲ ଗରମ କରି ରସୁଣ, ଧନିଆ ପତ୍ର କଟାକୁ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ l ପରେ ସେଥିରେ ଟିକଟିକ କଟା ହୋଇଥିବା ମସରୁମ, ଲୁଣ, ଚିଲି ଫ୍ଲେକ୍ସ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ l
ଏହା ଭଲ ଭାବେ ଭାଜି ହେବା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ ବାହାର କରି ଦିଅନ୍ତୁ l
ଏବେ 2 ଖଣ୍ଡ ମାଛ ମଝିରେ ଛତୁ ପୂର ଦେଇ ତାହାକୁ ଲେମନ ଗ୍ରାସରେ ବାନ୍ଧି ଦିଅନ୍ତୁ l
ଏହାପରେ ଏକ ପ୍ୟାନରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସିମରେ ମାଛକୁ ଭାଜନ୍ତୁ l ଉଭୟ ପଟ ଗୋଲଡେନ ଫ୍ରାଏ ହେବା ପରେ ଲେମନ ଗ୍ରାସକୁ ବାହାର କରି ଏହାକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟରେ ରଖି କିଛି ସସ ସହ ସର୍ଭ କରନ୍ତୁ l
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Health
ଷ୍ଟେଜ୍-୪ କ୍ୟାନସରକୁ ହରାଇଲେ ସିଦ୍ଧୁଙ୍କ ପତ୍ନୀ, ଖାଉଥିଲେ ଏହି ସବୁ ଖାଦ୍ୟ
ବିନା ଖର୍ଚ୍ଚରେ କିଛି ପ୍ରାକୃତିକ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇ କ୍ୟାନସରକୁ ପ୍ରତିହତ କରିଛନ୍ତି ସିଦ୍ଧୁଙ୍କ ପତ୍ନୀ।
Food
ଗଜା ମୁଗର ଫାଇଦା; ଚର୍ମକୁ କରେ ଚିକ୍କଣ, ହୃଦୟକୁ ରଖେ ସୁସ୍ଥ
ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଗଜା ମୁଗ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ଫାଇଦା ମିଳିଥାଏ।
Food
ଗୁରୁବାରରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ବାଦାମ ଚିକ୍କି
ଆଜି ଘରେ ଏହାକୁ ବନାନ୍ତୁ । ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଘର ପରିବାର ଲୋକଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ।
Health
ବାୟୁ ପ୍ରଦୂଷଣ କରିପାରେ ଏହି ସବୁ ଜଟିଳ ରୋଗ
ପ୍ରଦୂଷିତ ବାୟୁ ଅଞ୍ଚଳରେ ରହିବା ଦ୍ୱାରା କେଉଁ କେଉଁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟା ହୁଏ, ଜାଣନ୍ତୁ...