ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ:
- ମୂଳା
- ପିଆଜ
- ଅଟା
- କଳାଜିରା
- ଜୁଆଣି
- କଞ୍ଚାଲଙ୍କା
- ଲୁଣ
- ତେଲ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:
ପ୍ରଥମେ ମୂଳାରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ତା’କୁ କଦୁକସ୍ କରି ବା କୋରି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ପିଆଜକୁ ଛୋଟ କରି କାଟି ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, କଳାଜିରା ଓ ଜୁଆଣି ପକାଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ କଟା ପିଆଜ, ମୂଳା କୋରା ଓ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ। ମୂଳାର ଗନ୍ଧ ଯିବା ଯାଏ ଓ ପାଣି ମରିବା ଯାଏ ଭାଜନ୍ତୁ। ମୂଳା ଭାଜି ହୋଇଗଲେ ଏହାକୁ କାଢ଼ି ଥଣ୍ଡା କରନ୍ତୁ।
ମନେ ରଖନ୍ତୁ, ଏସବୁ କରିବାର ପ୍ରାୟ ଅଧାଘଣ୍ଟା ପୂର୍ବରୁ ଅଟାକୁ ଉଷୁମ ପାଣିରେ ଦଳି ରଖି ଦେଇଥିବେ। ମୂଳା କଷା ଥଣ୍ଡା ହେଲେ ଏହାକୁ ଅଟା ଗୁଳା ମଝିରେ ପୁର ଭଳି ଭର୍ତ୍ତି କରି ବନ୍ଦ କରିଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହାକୁ ରୁଟି ସାଇଜର ବେଲି ତାୱାରେ ପକାନ୍ତୁ। ଦୁଇପଟ ହାଲକା ସେକି ହୋଇଗଲେ ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ମାରି ପୁଣି ହାଲକା ସେକନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ‘ମୂଳା ପରଟା’। ଏହାକୁ ଚଟଣି ବା ତରକାରି ସହିତ ପରଷନ୍ତୁ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Health
ଭଲ ହୋଇଯିବ ଓଠ ଫଟା; ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହି ଘରୋଇ ଉପଚାର
ଲିପବାମ୍ ବ୍ୟବହାର କରିବା ପରିବର୍ତ୍ତେ ଘରୋଇ ଉପଚାର ମାଧ୍ୟମରେ ଆମେ ଓଠ ଫାଟିବାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇ ପାରିବା।
Health
ଭୁବନେଶ୍ୱର AIIMSରେ ୩ ମାସରେ ୩୧ ଏଚ୍ଆଇଭି ପଜିଟିଭ୍ ଚିହ୍ନଟ
ଭାରତରେ ଏଚଆଇଭି ସର୍ଭିଲାନ୍ସ ପାଇଁ ଥିବା ୮ଟି ଆଞ୍ଚଳିକ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ମଧ୍ୟରୁ ଭୁବନେଶ୍ୱର ଏମ୍ସ ଅନ୍ୟତମ।
Health
କାର୍ଡିଆକ୍ ଆରେଷ୍ଟ ଓ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍ ସମାନ, ନା ଭିନ୍ନ ଭିନ୍ନ?
ହୃଦଘାତ ଓ କାର୍ଡିଆକ୍ ଆରେଷ୍ଟକୁ ନେଇ ଅନେକ ସମୟରେ ଦ୍ୱନ୍ଦ୍ୱ ଉପୁଜେ। ଏହା ଗୋଟିଏ ପ୍ରକାର ରୋଗ, ନା ଭିନ୍ନ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Health
କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସହ ଏହି ସବୁ ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରେ ଚିଆ ସିଡ୍ସ ଓ ଲେମ୍ବୁ
ଚିଆ ସିଡ୍ସ ଓ ଲେମ୍ବୁ ରସକୁ ମିଶାଇ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା କି କି ଫାଇଦା ମିଳେ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Beauty
ତ୍ୱଚାରେ ଚମକ ଆଣେ ନଡ଼ିଆ ତେଲ ସହ ଏହି ୨ ସାମଗ୍ରୀ
ସେସବୁ ସାମଗ୍ରୀ କଣ ଏବଂ ଏହାକୁ କିପରି ବ୍ୟବହାର କରିବେ, ଜାଣନ୍ତୁ...