ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:
ପାମ୍ପଲେଟ୍ ମାଛ, ଅଦା ରସୁଣ ପିଆଜ ଜିରା ବଟା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ, କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର ପାଉଡର୍,ଟମାଟୋ, ପିଆଜ କଟା, ଧନିଆ ପତ୍ର, ସୋରିଷ ତେଲ ଓ ଲୁଣ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ :
ପାମ୍ପଲେଟ୍ ମସାଲା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ପାମ୍ପଲେଟ୍ ମାଛର ପେଟକୁ ଚିରି ସଫା କରି ଲୁଣ ହଳଦୀ ଗୋଲାଇ ଗୋଟିଏ ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ। ପିଆଜ, ଅଦା, ରସୁଣ, ଜିରା ଓ ଧନିଆ ପେଷ୍ଟ କରି ସେଥିରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଗୋଳାଇ ରଖନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ପାମ୍ପଲେଟ୍ର ପେଟ ଭିତରେ ମସଲା ପେଷ୍ଟକୁ ପୁରାନ୍ତୁ। କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର ପାଉଡର୍କୁ ମସଲା ଦିଆ ପାମ୍ପଲେଟ୍ ଉପରେ ଗୋଳାଇ ତେଲରେ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ପାମ୍ପଲେଟ୍ ମସଲା। ଏଥିରେ ଆପଣ ଟମାଟୋ, ପିଆଜ ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର ଗାର୍ନିସ୍ କରି ଖାଇପାରିବେ।