ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ : ହଳଦୀ ଲୁଣ ପକାଇ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି ଭଜା, କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର, ସିଜା ଆଳୁ ଚକଟା, ବେସନ, ଲୁଣ, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ, ପୋଇପତ୍ର, ତେଲ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି : ପ୍ରଥମେ ଛୋଟ ଚୁଙ୍ଗୁଡ଼ିର ମୁଣ୍ଡ ଓ ଲାଞ୍ଜକୁ ଛଡ଼ାଇ ତେଲରେ ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ। ପୋଇ ପତ୍ର ଆଣି ତାକୁ କାଟି ରଖନ୍ତୁ। ଆଳୁ ସିଝାରେ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ବେସନ, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ, ଭଜା ଚୁଙ୍ଗୁଡ଼ି ପକାଇ ଚକଟି ମସଲା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ।
ପୋଇ ପତ୍ରକୁ ପାନ ଭଳି ଭାଙ୍ଗି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଥିବା ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି ମସଲାକୁ ସେଥିରେ ପୂରାଇ କାଠି ସାହାଯ୍ୟରେ ଲକ୍ କରି ସିଙ୍ଗଡ଼ା ଭଳି କରନ୍ତୁ। ଶେଷରେ ଗ୍ୟାସ୍ ଲଗାଇ ଏକ ପାତ୍ରରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଗରମ ତେଲରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇ ରହିଥିବା ପୋଇ ପତ୍ରକୁ କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର ପାଉଡର୍ରେ ବୁଡ଼ାଇ ଛାଣନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ପୋଇ ପତ୍ର ଚୁଙ୍ଗୁଡ଼ି ସିଙ୍ଗଡ଼ା।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Health
ଭଲ ହୋଇଯିବ ଓଠ ଫଟା; ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହି ଘରୋଇ ଉପଚାର
ଲିପବାମ୍ ବ୍ୟବହାର କରିବା ପରିବର୍ତ୍ତେ ଘରୋଇ ଉପଚାର ମାଧ୍ୟମରେ ଆମେ ଓଠ ଫାଟିବାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇ ପାରିବା।
Health
ଭୁବନେଶ୍ୱର AIIMSରେ ୩ ମାସରେ ୩୧ ଏଚ୍ଆଇଭି ପଜିଟିଭ୍ ଚିହ୍ନଟ
ଭାରତରେ ଏଚଆଇଭି ସର୍ଭିଲାନ୍ସ ପାଇଁ ଥିବା ୮ଟି ଆଞ୍ଚଳିକ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ମଧ୍ୟରୁ ଭୁବନେଶ୍ୱର ଏମ୍ସ ଅନ୍ୟତମ।
Health
କାର୍ଡିଆକ୍ ଆରେଷ୍ଟ ଓ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍ ସମାନ, ନା ଭିନ୍ନ ଭିନ୍ନ?
ହୃଦଘାତ ଓ କାର୍ଡିଆକ୍ ଆରେଷ୍ଟକୁ ନେଇ ଅନେକ ସମୟରେ ଦ୍ୱନ୍ଦ୍ୱ ଉପୁଜେ। ଏହା ଗୋଟିଏ ପ୍ରକାର ରୋଗ, ନା ଭିନ୍ନ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Health
କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସହ ଏହି ସବୁ ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରେ ଚିଆ ସିଡ୍ସ ଓ ଲେମ୍ବୁ
ଚିଆ ସିଡ୍ସ ଓ ଲେମ୍ବୁ ରସକୁ ମିଶାଇ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା କି କି ଫାଇଦା ମିଳେ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Beauty
ତ୍ୱଚାରେ ଚମକ ଆଣେ ନଡ଼ିଆ ତେଲ ସହ ଏହି ୨ ସାମଗ୍ରୀ
ସେସବୁ ସାମଗ୍ରୀ କଣ ଏବଂ ଏହାକୁ କିପରି ବ୍ୟବହାର କରିବେ, ଜାଣନ୍ତୁ...