ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ କନ୍ଦମୂଳ ପିଠା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କନ୍ଦମୂଳ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ରିଫାଇନ ତେଲ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କନ୍ଦମୂଳକୁ ସିଝାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’  ପରେ ସିଝା କନ୍ଦମୂଳରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ସେଥିରେ ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସେହି ଚକଟାକୁ ପିଠା ଆକାରରେ ଗଢ଼ି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଛାଣନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କନ୍ଦମୂଳ ପିଠା।

kakara

kakara

Niharika Rout
  • Published: Monday, 21 December 2020
  • Updated: 21 December 2020, 10:00 AM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କନ୍ଦମୂଳ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ରିଫାଇନ ତେଲ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କନ୍ଦମୂଳକୁ ସିଝାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’  ପରେ ସିଝା କନ୍ଦମୂଳରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ସେଥିରେ ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସେହି ଚକଟାକୁ ପିଠା ଆକାରରେ ଗଢ଼ି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଛାଣନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କନ୍ଦମୂଳ ପିଠା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ କନ୍ଦମୂଳ ପିଠା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କନ୍ଦମୂଳ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ରିଫାଇନ ତେଲ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କନ୍ଦମୂଳକୁ ସିଝାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’  ପରେ ସିଝା କନ୍ଦମୂଳରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ସେଥିରେ ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସେହି ଚକଟାକୁ ପିଠା ଆକାରରେ ଗଢ଼ି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଛାଣନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କନ୍ଦମୂଳ ପିଠା।

kakara

kakara

Niharika Rout
  • Published: Monday, 21 December 2020
  • Updated: 21 December 2020, 10:00 AM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କନ୍ଦମୂଳ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ରିଫାଇନ ତେଲ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କନ୍ଦମୂଳକୁ ସିଝାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’  ପରେ ସିଝା କନ୍ଦମୂଳରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ସେଥିରେ ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସେହି ଚକଟାକୁ ପିଠା ଆକାରରେ ଗଢ଼ି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଛାଣନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କନ୍ଦମୂଳ ପିଠା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ କନ୍ଦମୂଳ ପିଠା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କନ୍ଦମୂଳ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ରିଫାଇନ ତେଲ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କନ୍ଦମୂଳକୁ ସିଝାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’  ପରେ ସିଝା କନ୍ଦମୂଳରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ସେଥିରେ ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସେହି ଚକଟାକୁ ପିଠା ଆକାରରେ ଗଢ଼ି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଛାଣନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କନ୍ଦମୂଳ ପିଠା।

kakara

kakara

Niharika Rout
  • Published: Monday, 21 December 2020
  • Updated: 21 December 2020, 10:00 AM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କନ୍ଦମୂଳ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ରିଫାଇନ ତେଲ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କନ୍ଦମୂଳକୁ ସିଝାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’  ପରେ ସିଝା କନ୍ଦମୂଳରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ସେଥିରେ ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସେହି ଚକଟାକୁ ପିଠା ଆକାରରେ ଗଢ଼ି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଛାଣନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କନ୍ଦମୂଳ ପିଠା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ କନ୍ଦମୂଳ ପିଠା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କନ୍ଦମୂଳ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ରିଫାଇନ ତେଲ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କନ୍ଦମୂଳକୁ ସିଝାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’  ପରେ ସିଝା କନ୍ଦମୂଳରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ସେଥିରେ ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସେହି ଚକଟାକୁ ପିଠା ଆକାରରେ ଗଢ଼ି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଛାଣନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କନ୍ଦମୂଳ ପିଠା।

kakara

kakara

Niharika Rout
  • Published: Monday, 21 December 2020
  • Updated: 21 December 2020, 10:00 AM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କନ୍ଦମୂଳ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ରିଫାଇନ ତେଲ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କନ୍ଦମୂଳକୁ ସିଝାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’  ପରେ ସିଝା କନ୍ଦମୂଳରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ସେଥିରେ ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସେହି ଚକଟାକୁ ପିଠା ଆକାରରେ ଗଢ଼ି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଛାଣନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କନ୍ଦମୂଳ ପିଠା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos