/odisha-reporter/media/post_attachments/uploads/2020/12/kakara.jpg)
kakara
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କନ୍ଦମୂଳ, ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ ଓ ରିଫାଇନ ତେଲ।
Advertisment
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କନ୍ଦମୂଳକୁ ସିଝାଇ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ ପରେ ସିଝା କନ୍ଦମୂଳରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ସେଥିରେ ଚାଉଳ ଚୂନା, ଅଦାବଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସେହି ଚକଟାକୁ ପିଠା ଆକାରରେ ଗଢ଼ି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଛାଣନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କନ୍ଦମୂଳ ପିଠା।
/odisha-reporter/media/agency_attachments/2025/09/10/2025-09-10t082211800z-640x480-or-sukant-rout-2025-09-10-13-52-11.png)
