ଲେମ୍ବୁ ପୋଦିନା ମାଛ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମାଛ, ଲୁଣ, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ସୋରିଷ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ରସୁଣ ବଟା, ପୋଦିନା ବଟା, ଲେମ୍ବୁରସ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ୍‌, କଦଳୀପତ୍ର ଓ କଦଳୀ ପାଟୁଙ୍ଗା। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ରୋହି ମାଛରେ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ସୋରିଷ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ରସୁଣ ବଟା, ପୋଦିନା ବଟା, ଲେମ୍ବୁରସ ଦେଇ ଭଲବାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଗୋଟେ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ରିଫାଇନ୍ ତେଲ୍‌ ମାଛରେ ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। କଦଳୀପତ୍ରରେ  ତେଲ ଲଗାଇ ମସଲା ଗୋଳା […]

fish

fish

Chinmayee Roy
  • Published: Thursday, 30 January 2020
  • Updated: 30 January 2020, 01:30 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମାଛ, ଲୁଣ, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ସୋରିଷ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ରସୁଣ ବଟା, ପୋଦିନା ବଟା, ଲେମ୍ବୁରସ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ୍‌, କଦଳୀପତ୍ର ଓ କଦଳୀ ପାଟୁଙ୍ଗା।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ରୋହି ମାଛରେ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ସୋରିଷ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ରସୁଣ ବଟା, ପୋଦିନା ବଟା, ଲେମ୍ବୁରସ ଦେଇ ଭଲବାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଗୋଟେ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ରିଫାଇନ୍ ତେଲ୍‌ ମାଛରେ ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। କଦଳୀପତ୍ରରେ  ତେଲ ଲଗାଇ ମସଲା ଗୋଳା ମାଛ ଓ ଗୋଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ ରଖି ଭଲଭାବେ ଗୁଡ଼େଇ କଦଳୀ ପାଟୁଙ୍ଗାରେ ବାନ୍ଧିଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ତାୱାରେ ତେଲ ଗରମ କରି ମାଛ ଭର୍ତ୍ତି କଦଳୀ ପତ୍ରକୁ ଭଲକି ସେକନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ଚଟପଟା ‘ଲେମ୍ବୁ ପୋଦିନା ମାଛ’।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos