ଗରମାଗରମ ରୁଟି ସହ ନିଅନ୍ତୁ ଚଟପଟା ଅଣ୍ଡା ମସଲାର ମଜା

ଚଟପଟା ଅଣ୍ଡା ମସଲାକୁ ଆପଣ ଭାତ ରୁଟି ସହ ଖାଇପାରିବେ।

Easy Egg Masala

ଅଣ୍ଡା ମସଲା

Tapaswini Nayak
  • Published: Wednesday, 21 February 2024
  • Updated: 21 February 2024, 09:30 AM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:  ଅଣ୍ଡା,କଟା ପିଆଜ, ଜିରା, ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଟମାଟୋ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ତେଲ, ଧନିଆ ପତ୍ର ଓ ଗରମ ମସଲା

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହୋଇଯିବା ସେଥିରେ ଗୋଟା ଜିରା ପକାନ୍ତୁ। ଜିରା ଟିକେ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏହା ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ ପକାଇ କିଛି ସମୟ କଷନ୍ତୁ। ଏହା କଷି ହେବା ପରେ ସେଥିରେ କଟା ଟମାଟୋ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ,  ଲଙ୍କା ପାଉଡର ଓ ଲୁଣ ପକାଇ କିଛି ସମୟ ପାଇଁ କଷନ୍ତୁ। ମସଲା କଷି ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ଢାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ।

Also Read

ପରେ ସେଥିରେ କଚା ଅଣ୍ଡାକୁ ଭାଙ୍ଗି ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପରେ ତା’ ଉପରେ ଗୋଲମରିଚ ପାଉଡର ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାଇ ଢାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟ ପରେ ଅଣ୍ଡା ମସଲାକୁ ଓଲଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପରେ ତା’ ଉପରେ ଗରମ ମସଲା ପକାଇ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଚଟପଟା ଅଣ୍ଡା ମସଲା। ଏହାକୁ ଆପଣ ଭାତ ରୁଟି ସହ ଖାଇପାରିବେ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଗରମାଗରମ ରୁଟି ସହ ନିଅନ୍ତୁ ଚଟପଟା ଅଣ୍ଡା ମସଲାର ମଜା

ଚଟପଟା ଅଣ୍ଡା ମସଲାକୁ ଆପଣ ଭାତ ରୁଟି ସହ ଖାଇପାରିବେ।

Easy Egg Masala

ଅଣ୍ଡା ମସଲା

Tapaswini Nayak
  • Published: Wednesday, 21 February 2024
  • Updated: 21 February 2024, 09:30 AM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:  ଅଣ୍ଡା,କଟା ପିଆଜ, ଜିରା, ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଟମାଟୋ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ତେଲ, ଧନିଆ ପତ୍ର ଓ ଗରମ ମସଲା

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହୋଇଯିବା ସେଥିରେ ଗୋଟା ଜିରା ପକାନ୍ତୁ। ଜିରା ଟିକେ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏହା ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ ପକାଇ କିଛି ସମୟ କଷନ୍ତୁ। ଏହା କଷି ହେବା ପରେ ସେଥିରେ କଟା ଟମାଟୋ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ,  ଲଙ୍କା ପାଉଡର ଓ ଲୁଣ ପକାଇ କିଛି ସମୟ ପାଇଁ କଷନ୍ତୁ। ମସଲା କଷି ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ଢାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ।

Also Read

ପରେ ସେଥିରେ କଚା ଅଣ୍ଡାକୁ ଭାଙ୍ଗି ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପରେ ତା’ ଉପରେ ଗୋଲମରିଚ ପାଉଡର ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାଇ ଢାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟ ପରେ ଅଣ୍ଡା ମସଲାକୁ ଓଲଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପରେ ତା’ ଉପରେ ଗରମ ମସଲା ପକାଇ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଚଟପଟା ଅଣ୍ଡା ମସଲା। ଏହାକୁ ଆପଣ ଭାତ ରୁଟି ସହ ଖାଇପାରିବେ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଗରମାଗରମ ରୁଟି ସହ ନିଅନ୍ତୁ ଚଟପଟା ଅଣ୍ଡା ମସଲାର ମଜା

ଚଟପଟା ଅଣ୍ଡା ମସଲାକୁ ଆପଣ ଭାତ ରୁଟି ସହ ଖାଇପାରିବେ।

Easy Egg Masala

ଅଣ୍ଡା ମସଲା

Tapaswini Nayak
  • Published: Wednesday, 21 February 2024
  • Updated: 21 February 2024, 09:30 AM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:  ଅଣ୍ଡା,କଟା ପିଆଜ, ଜିରା, ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଟମାଟୋ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ତେଲ, ଧନିଆ ପତ୍ର ଓ ଗରମ ମସଲା

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହୋଇଯିବା ସେଥିରେ ଗୋଟା ଜିରା ପକାନ୍ତୁ। ଜିରା ଟିକେ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏହା ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ ପକାଇ କିଛି ସମୟ କଷନ୍ତୁ। ଏହା କଷି ହେବା ପରେ ସେଥିରେ କଟା ଟମାଟୋ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ,  ଲଙ୍କା ପାଉଡର ଓ ଲୁଣ ପକାଇ କିଛି ସମୟ ପାଇଁ କଷନ୍ତୁ। ମସଲା କଷି ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ଢାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ।

Also Read

ପରେ ସେଥିରେ କଚା ଅଣ୍ଡାକୁ ଭାଙ୍ଗି ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପରେ ତା’ ଉପରେ ଗୋଲମରିଚ ପାଉଡର ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାଇ ଢାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟ ପରେ ଅଣ୍ଡା ମସଲାକୁ ଓଲଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପରେ ତା’ ଉପରେ ଗରମ ମସଲା ପକାଇ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଚଟପଟା ଅଣ୍ଡା ମସଲା। ଏହାକୁ ଆପଣ ଭାତ ରୁଟି ସହ ଖାଇପାରିବେ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଗରମାଗରମ ରୁଟି ସହ ନିଅନ୍ତୁ ଚଟପଟା ଅଣ୍ଡା ମସଲାର ମଜା

ଚଟପଟା ଅଣ୍ଡା ମସଲାକୁ ଆପଣ ଭାତ ରୁଟି ସହ ଖାଇପାରିବେ।

Easy Egg Masala

ଅଣ୍ଡା ମସଲା

Tapaswini Nayak
  • Published: Wednesday, 21 February 2024
  • Updated: 21 February 2024, 09:30 AM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:  ଅଣ୍ଡା,କଟା ପିଆଜ, ଜିରା, ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଟମାଟୋ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ତେଲ, ଧନିଆ ପତ୍ର ଓ ଗରମ ମସଲା

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହୋଇଯିବା ସେଥିରେ ଗୋଟା ଜିରା ପକାନ୍ତୁ। ଜିରା ଟିକେ ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏହା ଭାଜି ହୋଇଯିବା ପରେ ଅଦାରସୁଣ ପେଷ୍ଟ ପକାଇ କିଛି ସମୟ କଷନ୍ତୁ। ଏହା କଷି ହେବା ପରେ ସେଥିରେ କଟା ଟମାଟୋ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ,  ଲଙ୍କା ପାଉଡର ଓ ଲୁଣ ପକାଇ କିଛି ସମୟ ପାଇଁ କଷନ୍ତୁ। ମସଲା କଷି ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ଢାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ।

Also Read

ପରେ ସେଥିରେ କଚା ଅଣ୍ଡାକୁ ଭାଙ୍ଗି ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପରେ ତା’ ଉପରେ ଗୋଲମରିଚ ପାଉଡର ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାଇ ଢାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟ ପରେ ଅଣ୍ଡା ମସଲାକୁ ଓଲଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପରେ ତା’ ଉପରେ ଗରମ ମସଲା ପକାଇ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଚଟପଟା ଅଣ୍ଡା ମସଲା। ଏହାକୁ ଆପଣ ଭାତ ରୁଟି ସହ ଖାଇପାରିବେ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos