ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମୁଗ, ଘିଅ, ଚିନି, କେଶର, କାଜୁ, କୋରା ନଡ଼ିଆ,ଆଲମଣ୍ଡ, କଣ୍ଡେନସଡ ମିଲ୍କ,ଗୁଜରାତି ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ମୁଗକୁ ପାଣିରେ ବତୁରାଇ ଭଲ ଭାବେ ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାକୁ ଏକ ମାଟି ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଚିନି, କେଶର, କାଜୁ, କୋରା ନଡ଼ିଆ, ଆଲମଣ୍ଡ, ଘିଅ, କଣ୍ଡେନସଡ ମିଲ୍କ ପକାନ୍ତୁ। ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଭଲ ଭାବେ ଫେଣ୍ଟନ୍ତୁ। ତା’ ପରେ ତାହାକୁ ଚୁଲିରେ ସିମ୍ ଆଞ୍ଚରେ ବସାନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ନିୟମିତ ଭାବେ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ।
ଜନ୍ତଣୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ଗୁଜରାତି ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଏକ ପ୍ଲେଟରେ ଘିଅ ମାରି ଜନ୍ତଣୀକୁ ବାହାର କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାହାକୁ ଥଣ୍ଡା ହେବାକୁ ଛାଡ଼ନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଛୋଟ ଛୋଟ ପିସ୍ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ମୁଗ ତିଖିର ।
TAGS
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Food
ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ଖଟା ମିଠାର ଏହି ସୁନ୍ଦର ରେସିପି
ଏହାକୁ ଆପଣ ଗରମ ଗରମ ଭାତ ସହିତ ଖାଇଲେ ବେଶୀ ସୁଆଦିଆ ଲାଗିଥାଏ ।
Guest Column
ଗୁଆଘିଅରେ ଛୁଙ୍କ!
ଏବେ ପ୍ରଶ୍ନ, ଗୁଆଘିଅରେ ଛୁଙ୍କଦିଆ ଡାଲମା ଖାଇବା ନା ପଶୁଚର୍ବି ଓ ମାଛତେଲ ମିଶା ଭେଜାଲ୍ ଘିଅରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ମହୁର, ବେସର? ସେହି ବିଚାର ଆମ ସମସ୍ତଙ୍କର।
Food
ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ରାଶି ଆରିସା
ଏହି ରାଶି ଆରିସା ପିଠାକୁ ଆପଣ ବହୁ ଦିନ ଘରେ ରଖି ଖାଇପାରିବେ । ଏହାଛଡ଼ା ଘରକୁ କୁଣିଆ ଆସିଲେ ଏହାକୁ ପରଷି ପାରିବେ ।
Food
ଦେଶୀ ଷ୍ଟାଇଲ୍ରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ଚିକେନ୍ ପତ୍ର ପୋଡ଼ା’
ଏହି ରେସିପିକୁ ପ୍ଲେଟ୍ରେ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଧନିଆ ପତ୍ର ଓ ପିଆଜ ଦେଇ ସଜାଇ ଗରମ ଗରମ ଖାଆନ୍ତୁ।
Food
ଗରମା ଗରମ ଭାତ ସହ ଖାଆନ୍ତୁ କଞ୍ଚା ଇଲିସି ଲେମ୍ୱୁ ମସଲା
ରବିବାରରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ କଞ୍ଚା ଇଲିସି ଲେମ୍ୱୁ ମସଲା।