ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମୁଗ, ଘିଅ, ଚିନି, କେଶର, କାଜୁ, କୋରା ନଡ଼ିଆ,ଆଲମଣ୍ଡ, କଣ୍ଡେନସଡ ମିଲ୍କ,ଗୁଜରାତି ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ମୁଗକୁ ପାଣିରେ ବତୁରାଇ ଭଲ ଭାବେ ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାକୁ ଏକ ମାଟି ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଚିନି, କେଶର, କାଜୁ, କୋରା ନଡ଼ିଆ, ଆଲମଣ୍ଡ, ଘିଅ, କଣ୍ଡେନସଡ ମିଲ୍କ ପକାନ୍ତୁ। ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଭଲ ଭାବେ ଫେଣ୍ଟନ୍ତୁ। ତା’ ପରେ ତାହାକୁ ଚୁଲିରେ ସିମ୍ ଆଞ୍ଚରେ ବସାନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ନିୟମିତ ଭାବେ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ।
ଜନ୍ତଣୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ଗୁଜରାତି ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଏକ ପ୍ଲେଟରେ ଘିଅ ମାରି ଜନ୍ତଣୀକୁ ବାହାର କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାହାକୁ ଥଣ୍ଡା ହେବାକୁ ଛାଡ଼ନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଛୋଟ ଛୋଟ ପିସ୍ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ମୁଗ ତିଖିର ।
TAGS
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Food
ଗଜା ମୁଗର ଫାଇଦା; ଚର୍ମକୁ କରେ ଚିକ୍କଣ, ହୃଦୟକୁ ରଖେ ସୁସ୍ଥ
ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଗଜା ମୁଗ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ଫାଇଦା ମିଳିଥାଏ।
Food
ଗୁରୁବାରରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ବାଦାମ ଚିକ୍କି
ଆଜି ଘରେ ଏହାକୁ ବନାନ୍ତୁ । ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଘର ପରିବାର ଲୋକଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ।
Food
ପଞ୍ଚୁକରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ହବିଷ ଡାଲମା
ଏବେ ପବିତ୍ର କାର୍ତ୍ତିକ ମାସର ପଞ୍ଚୁକ ବ୍ରତ ଆରମ୍ଭ ହୋଇ ଯାଇଛି। ଘରେ ଘରେ ଅରୁଆ ଅନ୍ନ ସାଙ୍ଗକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି ହବିଷ ଡାଲମା। ଏହା ଖାଇବାକୁ ଯେତିକି ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ, ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ବି ସେତିକି ସହଜ ।