ଜନ୍ମାଷ୍ଟମୀରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ପେଡ଼ା

ପେଡ଼ାକୁ ଆପଣ ଠାକୁରଙ୍କ ପାଖରେ ଭୋଗ ଲଗାଇପାରିବେ। 

Peda

ପେଡ଼ା

Tapaswini Nayak
  • Published: Wednesday, 06 September 2023
  • Updated: 06 September 2023, 08:22 AM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କ୍ଷୀର, ମିଲ୍କ ପାଉଡର, ଇଲାଇଚି, ପିସ୍ତାବାଦାମ୍‌ ଓ ଚିନି

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପେଡ଼ା ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ଖୁଆ ପସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଖୁଆ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ଚୁଲିରେ କଡ଼େଇ ବସାଇ ସେଥିରେ କ୍ଷୀର ଢାଳନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଗୁଆ ଘିଅ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଅଳ୍ପ ଆଞ୍ଚରେ କ୍ଷୀରକୁ ଫୁଟିବାକୁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।

କ୍ଷୀର ଫୁଟି ବହଳ ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଚିନି, ଇଲାଇଚି ପାଉଡର ପକାଇ ତାକୁ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ସେଥିରେ ମିଲ୍କ ପାଉଡର ପକାଇ ଭଲ କି ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଭଲ କି ଗୋଳାଇବେ, ନହେଲେ ମିଲ୍କ ପାଉଡର ବିଣ୍ଡା ହୋଇଯାଇପାରେ। କ୍ଷୀରରେ ମିଲ୍କ ପାଉଡର ଭଲ ଭାବେ ମିଶି ବହଳିଆ ହୋଇଯିବା ପରେଖୁଆ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।  ତା’ପରେ ତାକୁ ଚୁଲିରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦେଇ ଟିକେ ଥଣ୍ଡା ହେବାକୁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।

ଏହା ପରେ ପାପୁଲିରେ ଘିଅ ଲଗାଇ ସେହି ଖୁଆକୁ ଆଣି ଗୋଲ ଗୋଲ କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ନିଜ ଇଛା ମୁତାବକ ଆପଣ ଏହାକୁ ଯେକୌଣସି ଆକାର ଦେଇ ପାରିବେ। ଏହା ଉପରେ ଆପଣ ପିସ୍ତା ବାଦାମ୍‌ କିମ୍ବା ନିଜ ପସନ୍ଦ ମୁତାବକ ଯେକୌଣସି ଡ୍ରାଇ ଫ୍ରୁଟ୍ ରଖିପାରିବେ।  ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ପେଡ଼ା। ଏହାକୁ ଆପଣ ଠାକୁରଙ୍କ ପାଖରେ ଭୋଗ ଲଗାଇପାରିବେ। 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଜନ୍ମାଷ୍ଟମୀରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ପେଡ଼ା

ପେଡ଼ାକୁ ଆପଣ ଠାକୁରଙ୍କ ପାଖରେ ଭୋଗ ଲଗାଇପାରିବେ। 

Peda

ପେଡ଼ା

Tapaswini Nayak
  • Published: Wednesday, 06 September 2023
  • Updated: 06 September 2023, 08:22 AM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କ୍ଷୀର, ମିଲ୍କ ପାଉଡର, ଇଲାଇଚି, ପିସ୍ତାବାଦାମ୍‌ ଓ ଚିନି

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପେଡ଼ା ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ଖୁଆ ପସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଖୁଆ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ଚୁଲିରେ କଡ଼େଇ ବସାଇ ସେଥିରେ କ୍ଷୀର ଢାଳନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଗୁଆ ଘିଅ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଅଳ୍ପ ଆଞ୍ଚରେ କ୍ଷୀରକୁ ଫୁଟିବାକୁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।

କ୍ଷୀର ଫୁଟି ବହଳ ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଚିନି, ଇଲାଇଚି ପାଉଡର ପକାଇ ତାକୁ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ସେଥିରେ ମିଲ୍କ ପାଉଡର ପକାଇ ଭଲ କି ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଭଲ କି ଗୋଳାଇବେ, ନହେଲେ ମିଲ୍କ ପାଉଡର ବିଣ୍ଡା ହୋଇଯାଇପାରେ। କ୍ଷୀରରେ ମିଲ୍କ ପାଉଡର ଭଲ ଭାବେ ମିଶି ବହଳିଆ ହୋଇଯିବା ପରେଖୁଆ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।  ତା’ପରେ ତାକୁ ଚୁଲିରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦେଇ ଟିକେ ଥଣ୍ଡା ହେବାକୁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।

ଏହା ପରେ ପାପୁଲିରେ ଘିଅ ଲଗାଇ ସେହି ଖୁଆକୁ ଆଣି ଗୋଲ ଗୋଲ କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ନିଜ ଇଛା ମୁତାବକ ଆପଣ ଏହାକୁ ଯେକୌଣସି ଆକାର ଦେଇ ପାରିବେ। ଏହା ଉପରେ ଆପଣ ପିସ୍ତା ବାଦାମ୍‌ କିମ୍ବା ନିଜ ପସନ୍ଦ ମୁତାବକ ଯେକୌଣସି ଡ୍ରାଇ ଫ୍ରୁଟ୍ ରଖିପାରିବେ।  ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ପେଡ଼ା। ଏହାକୁ ଆପଣ ଠାକୁରଙ୍କ ପାଖରେ ଭୋଗ ଲଗାଇପାରିବେ। 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଜନ୍ମାଷ୍ଟମୀରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ପେଡ଼ା

ପେଡ଼ାକୁ ଆପଣ ଠାକୁରଙ୍କ ପାଖରେ ଭୋଗ ଲଗାଇପାରିବେ। 

Peda

ପେଡ଼ା

Tapaswini Nayak
  • Published: Wednesday, 06 September 2023
  • Updated: 06 September 2023, 08:22 AM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କ୍ଷୀର, ମିଲ୍କ ପାଉଡର, ଇଲାଇଚି, ପିସ୍ତାବାଦାମ୍‌ ଓ ଚିନି

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପେଡ଼ା ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ଖୁଆ ପସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଖୁଆ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ଚୁଲିରେ କଡ଼େଇ ବସାଇ ସେଥିରେ କ୍ଷୀର ଢାଳନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଗୁଆ ଘିଅ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଅଳ୍ପ ଆଞ୍ଚରେ କ୍ଷୀରକୁ ଫୁଟିବାକୁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।

କ୍ଷୀର ଫୁଟି ବହଳ ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଚିନି, ଇଲାଇଚି ପାଉଡର ପକାଇ ତାକୁ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ସେଥିରେ ମିଲ୍କ ପାଉଡର ପକାଇ ଭଲ କି ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଭଲ କି ଗୋଳାଇବେ, ନହେଲେ ମିଲ୍କ ପାଉଡର ବିଣ୍ଡା ହୋଇଯାଇପାରେ। କ୍ଷୀରରେ ମିଲ୍କ ପାଉଡର ଭଲ ଭାବେ ମିଶି ବହଳିଆ ହୋଇଯିବା ପରେଖୁଆ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।  ତା’ପରେ ତାକୁ ଚୁଲିରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦେଇ ଟିକେ ଥଣ୍ଡା ହେବାକୁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।

ଏହା ପରେ ପାପୁଲିରେ ଘିଅ ଲଗାଇ ସେହି ଖୁଆକୁ ଆଣି ଗୋଲ ଗୋଲ କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ନିଜ ଇଛା ମୁତାବକ ଆପଣ ଏହାକୁ ଯେକୌଣସି ଆକାର ଦେଇ ପାରିବେ। ଏହା ଉପରେ ଆପଣ ପିସ୍ତା ବାଦାମ୍‌ କିମ୍ବା ନିଜ ପସନ୍ଦ ମୁତାବକ ଯେକୌଣସି ଡ୍ରାଇ ଫ୍ରୁଟ୍ ରଖିପାରିବେ।  ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ପେଡ଼ା। ଏହାକୁ ଆପଣ ଠାକୁରଙ୍କ ପାଖରେ ଭୋଗ ଲଗାଇପାରିବେ। 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଜନ୍ମାଷ୍ଟମୀରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ପେଡ଼ା

ପେଡ଼ାକୁ ଆପଣ ଠାକୁରଙ୍କ ପାଖରେ ଭୋଗ ଲଗାଇପାରିବେ। 

Peda

ପେଡ଼ା

Tapaswini Nayak
  • Published: Wednesday, 06 September 2023
  • Updated: 06 September 2023, 08:22 AM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କ୍ଷୀର, ମିଲ୍କ ପାଉଡର, ଇଲାଇଚି, ପିସ୍ତାବାଦାମ୍‌ ଓ ଚିନି

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପେଡ଼ା ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ଖୁଆ ପସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଖୁଆ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ଚୁଲିରେ କଡ଼େଇ ବସାଇ ସେଥିରେ କ୍ଷୀର ଢାଳନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଗୁଆ ଘିଅ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଅଳ୍ପ ଆଞ୍ଚରେ କ୍ଷୀରକୁ ଫୁଟିବାକୁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।

କ୍ଷୀର ଫୁଟି ବହଳ ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଚିନି, ଇଲାଇଚି ପାଉଡର ପକାଇ ତାକୁ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ସେଥିରେ ମିଲ୍କ ପାଉଡର ପକାଇ ଭଲ କି ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଭଲ କି ଗୋଳାଇବେ, ନହେଲେ ମିଲ୍କ ପାଉଡର ବିଣ୍ଡା ହୋଇଯାଇପାରେ। କ୍ଷୀରରେ ମିଲ୍କ ପାଉଡର ଭଲ ଭାବେ ମିଶି ବହଳିଆ ହୋଇଯିବା ପରେଖୁଆ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।  ତା’ପରେ ତାକୁ ଚୁଲିରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦେଇ ଟିକେ ଥଣ୍ଡା ହେବାକୁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ।

ଏହା ପରେ ପାପୁଲିରେ ଘିଅ ଲଗାଇ ସେହି ଖୁଆକୁ ଆଣି ଗୋଲ ଗୋଲ କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ନିଜ ଇଛା ମୁତାବକ ଆପଣ ଏହାକୁ ଯେକୌଣସି ଆକାର ଦେଇ ପାରିବେ। ଏହା ଉପରେ ଆପଣ ପିସ୍ତା ବାଦାମ୍‌ କିମ୍ବା ନିଜ ପସନ୍ଦ ମୁତାବକ ଯେକୌଣସି ଡ୍ରାଇ ଫ୍ରୁଟ୍ ରଖିପାରିବେ।  ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ପେଡ଼ା। ଏହାକୁ ଆପଣ ଠାକୁରଙ୍କ ପାଖରେ ଭୋଗ ଲଗାଇପାରିବେ। 

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos