ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ- ପାଉଁରୁଟି, ଆଳୁ, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଜିରାଗୁଣ୍ଡ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଏବଂ ପିଆଜ କଟା।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ଆଳୁକୁ ସିଝାଇ ତାକୁ ଚକଟି ଦେବେ ଏବଂ ପାଉଁରୁଟି ଗୁଡିକୁ ପାଣିରେ ବତୁରାଇ ଚିପୁଡି ପାଣି ବାହାର କରି ଦେବେ। ଏବେ ଉଭୟକୁ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଲୁଣ, ଜିରାଗୁଣ୍ଡ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ପିଆଜ ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ। ତା'ପରେ କଡେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ମିଶାଇ ରଖିଥିବା ପାଉଁରୁଟି ଆଳୁ ମସଲାକୁ ଗୋଲ ଗୋଲ କରିଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ କଡେଇରେ ଗରମ ଥିବା ତେଲରେ ସେସବୁ ଛାଣନ୍ତୁ। ଛାଣି ସାରିବା ପରେ ଏହାକୁ ଟମାଟୋ ସସ୍ ସହିତ ଖାଆନ୍ତୁ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Food
ବିପଦପୂର୍ଣ୍ଣ ଖାଦ୍ୟ ତାଲିକାରେ ପ୍ୟାକେଜ ପାଣି, ମାନକ ମାପିବ FSSAI
ପ୍ୟାକେଜ୍ ପାଣି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ କି, ନୁହେଁ, ଜାଣନ୍ତୁ...