ଚାଉଳ ପାମ୍ପଡ

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: ଚାଉଳ ଗୁଣ୍ଡ, ସାଗୁ ଦାନା, ଖାଇବା ସୋଡ଼ା, ଲୁଣ, ଜୀରାଗୁଣ୍ଡ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ସାଗୁ ଦାନାକୁ ରାତିରେ ବତୁରାଇ ସକାଳେ ପାଣିଦେଇ କଡ଼େଇରେ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ପାଣି ଫୁଟିଗଲେ ସେଥିରେ ଜୀରା ପକାନ୍ତୁ । ସାଗୁ ସାମାନ୍ୟ ମିଳେଇ ଗଲେ ଚାଉଳଗୁଣ୍ଡ ସୋଡ଼ା ଓ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ ପାଣି କମ୍‌ ଦିଅନ୍ତୁ। ଖଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲେ ଚୂଲାରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଡନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ବେଲଣା ପେଡିରେ ଟିକିଏ ତେଲ ଦେଇ ଗୋଲ ଆକାରରେ ବେଲି […]

rice-papad-recipe

Rakesh Mallick
  • Published: Thursday, 07 December 2017
  • , Updated: 07 December 2017, 02:46 PM IST

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: ଚାଉଳ ଗୁଣ୍ଡ, ସାଗୁ ଦାନା, ଖାଇବା ସୋଡ଼ା, ଲୁଣ, ଜୀରାଗୁଣ୍ଡ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ସାଗୁ ଦାନାକୁ ରାତିରେ ବତୁରାଇ ସକାଳେ ପାଣିଦେଇ କଡ଼େଇରେ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ପାଣି ଫୁଟିଗଲେ ସେଥିରେ ଜୀରା ପକାନ୍ତୁ । ସାଗୁ ସାମାନ୍ୟ ମିଳେଇ ଗଲେ ଚାଉଳଗୁଣ୍ଡ ସୋଡ଼ା ଓ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ ପାଣି କମ୍‌ ଦିଅନ୍ତୁ। ଖଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲେ ଚୂଲାରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଡନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ବେଲଣା ପେଡିରେ ଟିକିଏ ତେଲ ଦେଇ ଗୋଲ ଆକାରରେ ବେଲି ଖରାରେ ଶୁଖାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଖରାରେ ଭଲ ଭାବେ ଶୁଖିଯିବା ପରେ ତେଲରେ ଛାଣି ଖାଆନ୍ତୁ ଚାଉଳ ପାମ୍ପଡ।

Related story