ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ଼: ବେବିକର୍ଣ୍ଣ, , ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ , ବେସନ, ପିଆଜ, ଶିମଲା ଲଙ୍କା, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ରସୁଣ, ଲୁଣ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:ବେସନରେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ଲୁଣ ପକାଇ ପାଣି ମିଶାଇ ଏକ ଗାଢ ଘୋଳ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। କଟା ହୋଇଥିବା ବେବିକର୍ଣ୍ଣକୁ ବେସନ ଘୋଳରେ ବୁଡାଇ ତେଲରେ ଛାଣିଦିଅନ୍ତୁ।
କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ ରସୁଣ ଓ ପିଆଜ ପକାନ୍ତୁ । ଏବେ ସେଥିରେ ପିଆଜ ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହୋଇସାରିବା ପରେ ସେଥିରେ ଶିମଲା ଲଙ୍କା ପକାନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଛଣା ବେବିକର୍ଣ୍ଣକୁ ମିଶାଇ କିଛି ସସୟ ଛାଡିଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଚିଲି ବେବିକର୍ଣ୍ଣ ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Food
ବିପଦପୂର୍ଣ୍ଣ ଖାଦ୍ୟ ତାଲିକାରେ ପ୍ୟାକେଜ ପାଣି, ମାନକ ମାପିବ FSSAI
ପ୍ୟାକେଜ୍ ପାଣି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ କି, ନୁହେଁ, ଜାଣନ୍ତୁ...